Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public cumpără cabluri electrice pentru tramvaie! Investiția este de 100.000 de euro

Compania de Transport Public cumpără cabluri electrice pentru tramvaie! Investiția este de 100.000 de euro

18 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Firma de transport public din Iași a încheiat un contract pentru furnizarea de cabluri electrice care alimentează tramvaiele. Este vizată zona Tudor Vladimirescu, unde s-a lucrat la reabilitarea căii de rulare. Contractul a fost semnat cu o societate din Iași

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA a finalizat, recent, o procedură pentru achiziția de cabluri electrice pentru tramvaie. Contractul în valoare de 503.945 lei, fără TVA, aproape 100.000 euro, a fost semnat cu societatea Elematis Tech SRL, din Iași, controlată de Răzvan Gabriel Onofrei. Anul trecut, firma a contorizat o cifră de afaceri de 29,2 milioane lei, profit de 992.555 lei, datorii de 12 milioane lei, cu un număr de 34 angajați.

„Instalațiile de distribuție a energiei electrice au grad de complexitate ridicat și necesită mentenanță periodică, dar și reparații accidentale. Achiziția produselor are ca scop înlocuirea cablurilor electrice afectate de lucrările de reabilitare a liniei de tramvai din zona bulevardului Tudor Vladimirescu din municipiul Iași. Produsele ce vor fi achiziționate vor contribui la menținerea instalațiilor electrice în stare de funcționare la parametrii impuși de exploatarea în condiții de siguranță și randament crescut. Produsele achiziționate vor fi puse în manoperă care asigură mentenanța și exploatarea rețelei electrice din Compania de Transport Public Iași”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele furnizate către CTP Iași trebuie să aibă o garanție de doi ani

Printre produsele solicitate se numără: manșon pentru cablu, capete terminale pentru cablu, țeavă protecție etc. Garanția produselor solicitată este de 24 luni.

„Pentru produsele la care apar defecțiuni în perioada de garanție, beneficiarul va întocmi un proces-verbal, care va fi trimis furnizorului. Furnizorul are obligația de a înlocui produsul defect în termen de maximum 15 zile de la consemnarea acestuia. Perioada de garanție a produselor se prelungește cu perioada în care acestea au fost indisponibile. Garanția trebuie să acopere toate costurile rezultate din remedierea defectelor în perioada de garanție, inclusiv, fără a se limita la demontare, ambalare, transport, diagnoză și testare. Marcarea și ambalarea produselor livrate intră obligatoriu în sarcina furnizorului și se efectuează conform standardelor și normelor tehnice ale produselor”, se mai arată în documentația anexată contractului.

Compania de transport cumpără și piese pentru sistemele de frânare

Nu în ultimul rând, CTP Iași SA a lansat altă procedură pentru achiziția mai multor piese pentru sistemele de frânare ale autobuzelor și tramvaielor. Necesarul companiei constă în ferodouri, discuri de frână, plăcuțe de frână, saboți frână și tamburi frână. Termenul de garanție a produselor trebuie să fie de 12 luni. Achiziția are o prevedere bugetară de 331.719 lei, fără TVA, aproximativ 70.000 euro. Procedura va avea loc săptămâna viitoare, pe data de 25.09.2020.

„Achiziționarea de frâne și piese pentru frâne este necesară deoarece în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din dotarea CTP Iași SA (autobuze, tramvaie, microbuze și autoutilitare), datorită exploatării acestor mijloace de transport, se produce uzura pieselor componente ale sistemelor de frânare. Pentru asigurarea circulației în siguranță a călătorilor și a personalului de bord este necesară înlocuirea acestora conform fișelor tehnice de revizii și reparații și a comenzilor de defecte accidentale”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *