Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public a semnat contractul pentru serviciile de curățenie! Firma câștigătoare va încasa 500.000 de euro!
Compania de Transport Public a semnat contractul pentru serviciile de curățenie! Firma câștigătoare va încasa 500.000 de euro!

Compania de Transport Public a semnat contractul pentru serviciile de curățenie! Firma câștigătoare va încasa 500.000 de euro!

12 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

CTP Iași SA a alocat o sumă importantă pentru asigurarea serviciilor de curățenie din mijloacele de transport. Contractul a fost semnat cu CFI Solution SRL, societate abonată la banii companiei. La licitație au fost depuse două oferte

Compania de Transport Public (CTP) Iași a finalizat o nouă sesiune de achiziții. Recent, a fost finalizată licitația pentru asigurarea serviciilor de curățenie și igienizare. Valoarea estimată a contractului este de 2.857.155 lei, fără TVA, aproape 570.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății CFI Solution SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului este de 2.363.725 lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

„Zilnic, entitatea contractantă își desfășoară activitatea de transport public de persoane la 9 capete de linie (Rond Dacia, Rond Copou, Rond Canta, Rond Dancu, Rond CUG Selgros, Rond CUG Tehnopolis, Rond Bucium, Rond Tătărași Nord și Rond Tătărași Sud). De luni până duminică, în ronduri se vor executa următoarele operațiuni de curățenie în tramvaiele și autobuzele Companiei de Transport Public: curățarea deșeurilor macro din spațiul călători, aspirarea/măturarea și spălarea scărilor și pardoselilor, ștergerea de praf a chederelor și a barelor de susținere, curățarea petelor accidentale de pe scaune și suprafețe vitrate”, se arată în caietul de sarcini.

La licitație s-a prezentat și Alpinpolaris SRL, din Iași, dar a fost descalificată.

Angajații firmei de curățenie au fost surprinși că nu respectau cerințele autorității contractante

În dotarea CTP se află 146 de autobuze, 10 microbuze și 120 de tramvaie. Serviciile fac referire și la spălarea exterioară a autobuzelor și tramvaielor. Contractul se va derula pe o perioadă de un an.

„Modalitatea de spălare exterioară a autobuzelor se va efectua în două puncte de lucru, Garaj Tudor Vladimirescu și CUG Selgros, prin intermediul unui sistem de spălare exterioară automatizat – tip tunel, asigurat de către ofertant. În cadrul sistemului de spălare exterioară, se vor efectua următoarele operațiuni: prespălare, spălare cu produse / emolienți ce vor degresa / îndepărta murdăria acumulată în timpul exercitării serviciilor de transport, spălare roți, clătire, uscare”, se mai arată în documentația procedurii.

De precizat că, în edițiile trecute ale „BZI”, s-a prezentat cazul în care firma de curățenie CFI Solution nu respecta cerințele autorității contractante.

Palatul de Justiție Iași a alocat pentru curățenie suma de 50.000 de euro

Totodată, recent, și Palatul de Justiție Iași a demarat procedura pentru achiziția serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 243.500 lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. La procedură s-au prezentat 3 societăți: Alpinpolaris SRL (Iași), Cribo Clean Services SRL (București) și Terra Clean Service SRL (Tulcea). Serviciile de curățenie vor fi asigurate în perioada iulie 2021 – iunie 2023, prin intermediul unui acord-cadru. „Curățenie curentă cu periodicitate de trei ori pe săptămână: ștergerea și îndepărtarea prafului de pe piesele de mobilier, pervazurile ferestrelor, glafurile de la ferestre, aviziere și curățarea exterioară a dozatoarelor de apă aflate în incinta Palatului de Justiție, spălare – curățare mecanizată pardoseală holuri”, sunt cerințele autorității contractante. Și Direcția Silvică Iași a lansat o procedură similară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *