Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public a semnat contractul pentru frânele destinate parcului auto! O firmă din Prahova va primi 70.000 de euro
Compania de Transport Public a semnat contractul pentru frânele destinate parcului auto! O firmă din Prahova va primi 70.000 de euro

Compania de Transport Public a semnat contractul pentru frânele destinate parcului auto! O firmă din Prahova va primi 70.000 de euro

04 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

O firmă din Prahova a câștigat contractul de 100.000 de euro pus la dispoziție de CTP. Necesarul constă în piese pentru sistemul de frânare. În trecut, compania de transport a semnat alte contracte similare. Piesele trebuie să aibă o garanție de 12 luni

Compania de Transport Public (CTP) Iași SA a finalizat, recent, licitația pentru achiziția de frâne pentru parcul auto și depoul din dotare. Comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de Calvet Prod SRL, din Prahova, respectă condițiile din caietul de sarcini. Astfel, valoarea finală a contractului este de 471.345 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Societatea condusă de Dan Gruia a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 4 milioane de lei, cu profit de 1 milion de lei.

„Achiziționarea de frâne și piese pentru frâne este necesară deoarece în activitatea de exploatare a parcului de vehicule din dotarea CTP Iași SA (autobuze, tramvaie, microbuze și autoutilitare), din cauza exploatării acestor mijloace de transport, se produce uzura pieselor componente ale sistemelor de frânare. Pentru asigurarea circulației în siguranță a călătorilor și a personalului de bord este necesară înlocuirea acestora conform fișelor tehnice de revizii și reparații și a comenzilor de defecte accidentale. Prin respectarea acestor cerințe se evită accidentele de circulație și se asigură protejarea călătorilor și a personalului de bord”, se arată în caietul de sarcini.

Furnizorii trebuie să asigure o garanție de 1 an pentru produsele comandate

Necesarul companiei constă în etriere, pârghie etrier, lanț transmisie, distribuitor aer instalație frânare, servofrână, cablu frână de mână. Termenul de garanție a produselor trebuie să fie de 12 luni.

„Piesele pentru sistemele de frânare care prezintă defecțiuni din cauza transportului la beneficiar vor fi refuzate de acesta, furnizorul având obligația de a le înlocui în cel mai scurt timp. Montajul pieselor pentru sistemele de frânare va fi în sarcina beneficiarului, acesta trebuind să respecte condițiile de montaj. Transporturile și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se arată în documentația procedurii.

Parcul CTP Iași constă într-un număr de aproximativ 300 de vehicule (tramvaie, autobuze și microbuze). Acestea circulă pe o rețea de 29 trasee cu o lungime de 520 de kilometri.

Parcul auto CTP a fost aprovizionat cu mai multe loturi de anvelope

La mijlocul anului 2020, CTP Iași a finalizat licitația pentru achiziția mai multor anvelope. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Viostar Com SRL este câștigătoare. În consecință, s-a semnat contractul în valoare de 763.536 lei, fără TVA, aproape 160.000 de euro. Societatea are sediul social în județul Buzău și este controlată de Nicolae Bălan. Anul trecut, firma a înregistrat 17,5 milioane lei, profit de 1,8 milioane lei, datorii de 8 milioane lei, cu un număr de 27 de angajați. Necesarul a fost de 888 anvelope.

„Un pas important pentru firma noastră l-a reprezentat semnarea în 2009 a unui contract de reprezentanță cu Bridgestone România, firma noastră devenind astfel primul service roți autorizat pentru turisme din România în cadrul familiei Bridgestone. În 2010 s-a semnat cel de-al doilea contract de reprezentanță Truck Point Bridgestone pentru camioane”, se arată în prezentarea afacerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024