Prima pagină » Economic Local » Compania de Transport Public a ratat a doua oară închirierea stațiilor din municipiu! Firmele de publicitate nu s-au arătat interesate
Compania de Transport Public a ratat a doua oară închirierea stațiilor din municipiu! Firmele de publicitate nu s-au arătat interesate

Compania de Transport Public a ratat a doua oară închirierea stațiilor din municipiu! Firmele de publicitate nu s-au arătat interesate

01 dec. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Compania de Transport Public nu reușește să închirieze stațiile de transport public din mai multe zone din oraș. La procedură nu s-au prezentat firme interesate de oferta companiei. Chiria minimă lunară a fost stabilită la puțin peste 11.000 de euro

Compania de Transport Public (CTP) Iași a organizat recent o licitație pentru închirierea stațiilor de transport public din municipiu. Acestea urmau să fie folosite pentru activități de publicitate stradală. Este a doua oară când a fost organizată procedura, dar nici de data asta nu s-au prezentat participanți. Contractul urma să se desfășoare pe o perioadă de 8 ani, cu o chirie lunară de minimum 11.240 de euro. Chiriașul este obligat să facă și o serie de investiții ce depășeau nivelul sumei de 1 milion de euro. În total, sunt vizate 46 de spații de transport public din municipiul Iași.

„Stațiile de călători vor fi în continuare utilizate de către CTP și de către publicul călător, conform destinației pentru care au fost înființate, iar locatarului i se va acorda doar dreptul de a gestiona și a administra exclusiv spațiul adăposturilor din stațiile de îmbarcare-debarcare, precum și obligația de a le igieniza”, se arată în caietul de sarcini.

Pandemia de coronavirus strică planurile publicitarilor

Una dintre explicațiile pentru lipsa de interes este și pandemia de coronavirus. Firmele de publicitate nu sunt dispuse, deocamdată, să se extindă. Conform caietului de sarcini, firma câștigătoare urma să amenajeze și 40 de totemuri de tip cilindru. Nu în ultimul rând, stațiile de călători urmau să fie dotate cu ecrane digitale cu LED și 118 computere pentru managementul conținutului de afișaj.

„La bordul a 140 de mijloace de transport din flota administrată de CTP Iași vor fi operaționale sisteme digitale de informare a călătorilor: 100 de sisteme existente și 40 de sisteme noi ce trebuie instalate de către locatar. Sistemul digital de informare călători va fi de tip sistem all-in-one cu cel puțin două monitoare LCD/mijloc de transport. Extinderea pe cele 40 de mijloace de transport este condiționată de integrarea într-unul singur și a celor 100 existente, gestionate printr-o platformă comună”, se mai arată în documentația procedurii.

În acest moment, stațiile de transport public sunt administrate de către Wink Network SRL.

Au fost achiziționate 21 de autobuze second-hand de la o firmă din Ilfov

Recent, Compania de Transport Public (CTP) Iași a finalizat o licitație pentru achiziția unui număr de 21 de autobuze second-hand. Procedura are o prevedere bugetară de 1.942.500 lei, fără TVA, aproape 400.000 euro. Licitația a fost câștigată de către societatea Bus & Coach Group SRL, din județul Ilfov, controlată de Mircea Lucian Roșca. Autobuzele sunt deja prezente pe străzile din oraș.

„În prezent, Compania de Transport Public Iași este în plin proces de înnoire a parcului de mijloace de transport: tramvaie, autobuze electrice și autobuze cu motoare cu ardere internă. Pentru aceasta, s-au desfășurat proceduri de achiziție la nivelul municipiului Iași, în urma cărora s-au încheiat contracte de achiziție. Termenele de livrare prevăzute în aceste contracte sunt destul de extinse (cuprinse între 1 an și 3 ani), ceea ce a generat situația în care CTP Iași nu reușește să acopere necesarul de mijloace de transport în exploatare conform planului de transport. În plus, în municipiul Iași, pe baza finanțărilor europene prin POR 2014-2020, sunt desfășurate mai multe proiecte de reabilitare a liniilor de tramvai, context în care circulația tramvaielor este suspendată, iar serviciul de transport public este prestat cu autobuze”, se arată în caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *