Comisia Europeană va discuta despre posibilele măsuri pentru „o abordare coordonată” în privinţa valului de cazuri de COVID din China

29 dec. 2022, 11:00,
BZI.ro, în Actualitate

Joi, 29 decembrie 2022, Comisia Europeană a convocat o reuniune pentru a discuta despre posibilele măsuri pentru „o abordare coordonată” a statelor membre UE în privinţa valului de cazuri de COVID din China. De altfel, mai multe ţări europene au început să ia măsuri, prin testarea obligatorie a călătorilor sosiţi din China. Anterior, autoritățile chineze au anunțat că vor elimina obligativitatea carantinei pentru cei care intră în țară.

În acest sens, tot mai multe state sunt îngrijorate de apariția noilor variante ale virusului. De exemplu,  Statele Unite „urmăresc datele ştiinţifice şi recomandările experţilor în sănătate publică, se consultă cu partenerii lor şi au în vedere să ia măsuri similare (…) pentru a proteja poporul american”, au declarat aceşti responsabili, sub protecţia anonimatului.

Comisia Europeană va discuta despre posibilele măsuri pentru „o abordare coordonată” în privinţa valului de cazuri de COVID din China

Comisia Europeană a convocat pentru a „discuta cu statele membre şi cu agenţiile europene (de sănătate) posibile măsuri pentru o abordare europeană coordonată”.

„În lumina situaţiei pandemiei din China”, executivul european va convoca joi dimineaţa o comisie care să reunească reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii din statele membre, a declarat o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

După ce China a renunţat în această lună la politica „zero Covid”, tot mai multe state din lume sunt îngrijorate de posibilitatea ca din ţară asiatica să se răspândească noi variante ale virusului.

Miercuri, 28 decembrie 2022, autorităţile italiene au anunţat că vor impune teste obligatorii tuturor călătorilor din China, în timp ce în Japonia şi Statele Unite ale Americii aceasta măsură este deja adoptată.

Decizia vine în contextul în care documentele interne ale autorităţilor chineze arata ca China ar fi înregistrat în jur de 250 de milioane de cazuri de infectare cu COVID între 1 şi 20 decembrie 2022.

China va elimina obligativitatea carantinei pentru cei ce intră în ţară

De pe altă parte, China a anunţat că va reluă din 8 ianuarie emiterea de paşapoarte pentru cetăţenii chinezi care călătoresc în străinătate în scop turistic sau pentru a vizita prieteni ori membri de familie.

Potrivit oficialilor, astfel China va marca o nouă schimbare majoră în ceea ce priveşte eliminarea strategiei „zero Covid”. Ţara se redeschide pentru turiştii cu viză de muncă său studiu, după trei ani de graniţe închise.

Anterior, pe 26 decembrie 2022, Comisia Naţională de Sănătate din China a subliniat că boala va fi retrogradată formal în „clasa B” a bolilor infecţioase, ceea ce elimina obligativitatea carantinei. De asemenea, vor fi ridicate restricţiile în ceea ce priveşte numărul de zboruri permise în ţară.

În pofida acestui fapt, turiştii care vor intra în China vor trebui să îşi facă în continuare un test PCR. Decizia autorităţilor de a redeschide ţară a stârnit un val de îngrijorări printre oameni, în contextul în care cazurile de

Autorităţile chineze au anunţat pe 7 decembrie 2022 o relaxare a restricţiilor împotriva COVID-19, după ce în mai multe oraşe cetăţenii au organizat proteste violente din cauza restricţiilor prea dure de până acum.

Aşadar, reiterăm faptul că în aceste condiţii, Comisia Europeană va discuta despre posibilele măsuri pentru „o abordare coordonată” în privinţa valului de cazuri de COVID.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *