Comisia Europeană nu se lasă mai prejos! Anunță un posibil vaccin anti-COVID-19.
După ce Rusia a anunțat că are primul vaccin anti-COVID-19, Comisia Europeană vrea să țină pasul. Astfel că, a transmis că discuțiile preliminare cu Johnson & Johnson în scopul achiziționării unui eventual vaccin au fost încheiate. De asemenea, astfel de demersuri au fost făcute și cu Sanofi-GSK în 31 iulie.
Toate statele membre UE vor beneficia de acest vaccin. Comisia Europeană nu se lasă mai prejos!
Într-un comunicat de vineri, reprezentanții Comisiei Europene au anunțat că acest vaccin ar putea ajunge în toate statele membre. Ba chiar, acesta ar putea fi donat țărilor care au venituri mici sau medii.
„Se preconizează că, odată ce un vaccin s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19, Comisia ar dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea inițială a 200 de milioane de doze, în numele tuturor statelor membre ale UE, precum și pentru o posibilă achiziționare ulterioară a până la 200 de milioane de doze suplimentare. Comisia continuă discuțiile intense și cu alți producători de vaccinuri”, se prezintă în comunicatul de presă.
Statele vor primi un vaccin sigur și eficient. Comisia Europeană nu se lasă mai prejos!
Ursula von der Leyen, președinta CE, anunță că se vor depune toat eforturile, pentru ca oamenii să primească un vaccin sigur și eficient.
„Viața cetățenilor noștri și economia europeană au nevoie de un vaccin sigur și eficace împotriva coronavirusului. Discuțiile de astăzi ne permit să facem noi pași în vederea atingerii acestui obiectiv. Comisia va depune toate eforturile, în colaborare cu statele membre și cu companiile farmaceutice, pentru a contribui în mod activ la atingerea acestui obiectiv”, a afirmat von der Leyen.
Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides arată faptul că lumea va primi un vaccin sigur.
„Am făcut încă un pas în vederea asigurării accesului rapid la dezvoltarea unui vaccin inovator împotriva coronavirusului. Negocierile pe care le vom purta pentru a asigura un portofoliu cuprinzător de vaccinuri pentru cetățenii europeni și pentru întreaga lume vor continua. Un vaccin sigur și eficace va contribui în mod decisiv la protejarea cetățenilor împotriva virusului. Vom continua să acționăm, alături de statele membre, până când vaccinul va ajunge la toată lumea”, a subliniat Kyriakides.
Scopul discuțiilor preliminare a fost permiterea unui angajament la achiziție. Acest angajament va fi finanțat prin Instrumentul pentru sprijin de urgență.
De ce specialiștii sunt nesiguri în ceea ce privește vaccinul aprobat de Rusia!
Marți, Vladimir Putin a confirmat că Rusia a aprobat primul vaccin anti-COVID-19 din lume, pentru a fi folosit pe scară largă. Până în acest moment, 20 de țări au solicitat să le fie livrat, cerând mai mult de un miliard de doze. Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă: „Cum putem avea încredere în acest vaccin fără datele publicului?”
Posibilele efecte adverse se pot arăta mai repede decât am fi crezut
Ayfer Ali, specialistă în cercetarea pe medicamente la Warwick Business School din Marea Britanie a semnalat că acest vaccin, apărut cu rapiditate, ar putea crea probleme organismului. Eventualele efecte adverse își pot face apariția din moment în moment.
”Rusia desfășoară un experiment uriaș la nivelul populației”, a declarat Ayfer Ali.
Un expert în cadrul Institutului de Genetică al Universității din Londra, pe nume Francois Balloux a avertizat că este „o decizie nesăbuită și nechibzuită”.
„Vaccinarea în masă cu un vaccin testat impropriu este o procedură lipsită de etică”, a spus el. „Orice problemă cu campania de vaccinare rusă ar fi dezastruoasă atât prin efectele sale negative asupra sănătății, dar și pentru că ar reinstala neîncrederea oamenilor în astfel de tratamente”.
Citiți mai mult aici!