Prima pagină » Local » Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași achiziționează 13 autoturisme electrice în valoare totală de peste 200.000 de euro
Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași achiziționează 13 autoturisme electrice în valoare totală de peste 200.000 de euro

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași achiziționează 13 autoturisme electrice în valoare totală de peste 200.000 de euro

20 iun. 2024, 15:11,
BZI.ro, în Local

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași a făcut o ofertă pentru achiziția a 13 autoturisme electrice. Valoarea totală a proiectului uploadat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) este de 1.310.924,37 RON adică aproximativ 260.000 de euro.

Nu este singura instituție din Iași care dorește să-și achiziționeze autoturisme. De exemplu ApaVital a lansat o licitație pentru achiziția mai multor autoturisme.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași achiziționează 13 autoturisme electrice

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași a anunțat achiziționarea a 13 autoturisme electrice noi, în cadrul Programului Rabla Plus.

Scopul achiziției este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și promovarea transportului nepoluant. Achiziția va fi realizată cu scopul de a facilita desfășurarea activităților specifice ale CRPC Regiunea Nord Est Iași, contribuind totodată la respectarea condițiilor de protecție a mediului. Autoturismele electrice vor reduce semnificativ emisiile de poluanți atmosferici, contribuind la îmbunătățirea calității aerului din regiune. Finanțarea va fi realizată integral din ecotichetele de 120.000 lei alocate instituțiilor publice prin program, fără a fi necesară casarea vehiculelor uzate.

Operatorii economici interesați de participarea la procedură trebuie să fie producători validați în Programul Rabla Plus și să respecte cerințele din documentația de achiziție. Criteriul de atribuire va fi prețul cel mai mic.

Livrarea autoturismelor electrice se va realiza etapizat, pe parcursul mai multor luni. Calendarul final de livrare va fi stabilit ulterior, în funcție de îndeplinirea de către CRPC Regiunea Nord Est Iași a obligațiilor contractuale și de respectarea termenului de valabilitate a Notei de înscriere în Programul Rabla Plus. Termenul limită pentru livrare este stabilit pentru data de 25.11.2024.

Pentru confortul și utilitatea zilnică, autoturismele vor include computer de bord, monitorizarea presiunii din pneuri, oglinzi și geamuri electrice, lunetă spate încălzită cu ștergător, aer condiționat, sistem de asistență video la parcare, senzori acustici față și spate și sistem de navigație și multimedia cu ecran tactil de minimum 7″.

În plus, fiecare vehicul va fi livrat cu o stație de încărcare de 7,4 kW, un set de anvelope de iarnă și va fi inscripționat conform modelului specificat, cu textul „PROTECȚIA CONSUMATORILOR” și „ANPC” vizibil pe părțile laterale, capotă și plafon.

Ce fel de autoturisme achiziționează Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Iași intenționează să achiziționeze 13 autoturisme electrice de tip hatchback, proiectate pentru a oferi eficiență, siguranță și confort în utilizarea zilnică. Aceste vehicule vor contribui semnificativ la reducerea amprentei de carbon a instituției și la promovarea mobilității durabile.

Autoturismele vizate vor avea un ampatament cuprins între 2400 și 2550 mm, o lungime de 3700-4100 mm, o lățime de 1500-1700 mm și o înălțime de 1400-1550 mm. Garda la sol va fi de cel puțin 150 mm, asigurând adaptabilitate în diverse condiții de drum. Vehiculele vor avea 5 uși și vor putea acomoda minimum 4 persoane, inclusiv șoferul, cu un portbagaj de cel puțin 300 de litri. Fiecare autoturism va fi echipat cu un motor electric 100%, omologat WLTP, având o autonomie medie minimă de 220 km, conform certificării WLTP. Bateria de propulsie va avea o capacitate de minimum 26 kWh, bazată pe tehnologia litiu-ion și va oferi o putere nominală de cel puțin 45 kW. Încărcarea rapidă (0-80%) va fi posibilă în maxim 50 de minute, asigurând flexibilitate în utilizare.

Autoturismele vor avea cutie de viteze automată și sistem de direcție asistată electric. Tracțiunea va fi pe față, cu frâne pe discuri la față și fie tambur, fie discuri la spate. Roțile vor fi echipate cu jante din oțel sau aliaj ușor și vor include o roată de rezervă sau un kit de reparație pană.

Vehiculele vor fi dotate cu sisteme avansate de siguranță, inclusiv ESP, H.S.A., ABS, AEB, airbaguri frontale și laterale (pentru șofer și pasageri), asistență la menținerea benzii, centuri de siguranță reglabile pe înălțime, cruise control și sistem eCall pentru apeluri de urgență. De asemenea, vor dispune de închidere centralizată cu telecomandă, faruri de zi cu LED și un kit de siguranță auto. Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Iași achiziționează 13 autoturisme electrice, autoturisme care vor începe a fi livrate imediat după ce licitația se va termina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *