Comercianții veniți la Târgul de blănuri din Iași se plâng din cauza vânzărilor mici. Târgul este organizat în zona Hala Centrală din Iași. În comparație cu restul anilor, numărul de comercianți este mult mai redus, fiind amplasate momentan în jur de 30 de tarabe
Comercianții veniți din Neamț, Bistrița-Năsăud, Bacău, dar și din alte zone ale țării, au spre vânzare blănuri de nurcă, linx și vulpe argintie, paltoane cu gulere de blană, geci de piele și căciuli de blană. Deși nu au ridicat prețurile, aceștia susțin că nu prea au clienții, în contextul scumpirilor, oamenii nefiind interesați să achiziționeze astfel de produse.
Comercianții veniți la Târgul de blănuri din Iași sunt dezamăgiți de numărul mic de clienți!
Sute de blănuri de nurcă și linx, geci de piele și căciuli au umplut corturile amenajate de producătorii și comercianții din toate colțurile țării la Târgul de blănuri din Iași. Anul acesta, se simte lipsa clienților. Ovidiu, un comerciant din Bistrița-Năsăud, spune că oamenii trec pe la standul său pentru a proba, dar prea puțini cumpără. Motivul ar fi scumpirile de tot felul, astfel că ieșenii nu mai au bani să-și permită asemenea mofturi, așa cum consideră unii că sunt hainele de blană. Acestea au prețuri începând de la 1.000 de lei, iar doritorii trebuie să scoată din buzunare câteva mii de euro pentru unele.
„Deocamdată e slabă vânzarea, dar așteptăm. Suntem aici de când s-au dat locurile, de sâmbătă dimineață. Avem toată gama de îmbrăcăminte, tot ce înseamnă haine de blană și de piele. Lumea probează, dar nu cumpără. Ne așteptăm ca săptămâna asta să fie ceva vânzare. Lumea nu comentează de prețuri, noi chiar avem unele foarte bune, dar problema este că oamenii nu mai au bani. Noi nu am crescut prețurile pentru că vrem să vindem, dar trebuie să înțelegem fiecare om”, a precizat Ovidiu, un comerciant din Bistrița-Năsăud.
Ce pot cumpăra ieșenii de la Târgul de blănuri
La Târgul de blănuri din Iași se pot achiziționa de la blănuri de vizon imperial sau de vulpe argintie până la haine de piele de vițel și căciuli de blană. De asemenea, se comercializează și curele din piele, borsete și portofele. Ieșenii și pelerinii veniți să se închine la Moaștele Sfintei Parascheva au de unde alege, fiind expuse atât produse destinate tinerilor, cât și care se potrivesc mai bine seniorilor.
„Oamenii nu prea arată interes, nu probează, doar vin și se uită. Ne așteptăm ca joi-vineri să facem vânzare. Astăzi este luni, este și zi de lucru, lumea e la serviciu”, a declarat o comerciantă din Neamț.
Deși prețurile nu au crescut, comercianții se plâng de numărul mic de clienți. Aceștia au însă răbdare și speră ca spre finalul săptămânii oamenii să arate mai mult interes pentru produsele expuse pe tarabele de la Târgul de blănuri din Iași.
„Slăbuț cu vânzarea. Mai mult vin fete tinere și probează haine de blană, dar nu cumpără. Încet, încet sperăm să și vindem ceva. Eu cred că de marți-miercuri începe cu adevărat târgul aici, pentru că, normal, în alți ani, ținea 4-5 zile, miercuri, joi, vineri, sâmbătă și duminică. E bine că ne-am pus din timp, că suntem și noi mai pregătiți, iar clienții știu unde să ne găsească”, a declarat un alt comerciant venit la Târgul de blănuri din Iași.
Pai vin cu aceleasi modele invechite de zeci de ani la preturi mari, lumea s-a mai cizelat se imbraca mai frumos mai fashion hainele alea sa le poarte ei si bunicii lor
Preturi mari, calitate proasta, modele vechi. PA!
Cine mai poarta haina/caciula de blana in Europa ultimului deceniu? E din ce in ce mai cald iarna, iar hainele de blana mai pot fi purtate doar la ocazii, peste rochii de seara, dar persoanele acelea nu cumpara din piata. E musai sa se reorienteze producatorii astia spre alte zari, unde mai e iarna-iarna
Vin cu aceleași modele de 30 de ani…ce sa cumperi?!
baniisunt la vita orupta de kirika!
La targul asta vii ca sa-ti iei o haina practica, nu una ”fashion”. Snoabele (si snobii!) – care s-au inmultit peste orice masura – n-au decat sa-si cumpere de la magazinele ”fashion”. Problema noastra, a persoanelor practice, sunt banii. Toate s-au scumpit, banii abia ne ajung de la o luna la alta. Ai o haina veche, ar trebui sa o schimbi, dar izi zice : parca ar mai merge si anul asta.
Pai cum plm sa fie clienti,azi am dat 60 de lei pe o frigaruie
Tiganul asta borat mai inventează cate un animal nou in fiecare an, de fapt, de ce se plânge că nu vinde, că dacă nu ar găsi clienți nu ar avea stand cu blănuri la Palas. Unul nu produce o haină, au adus acu’ câțiva ani din Turcia marfa multa și tot pe aia o plimba.
Tiganul asta borat mai inventează cate un animal nou in fiecare an, descoperă el toate speciile, muzeul Antipa e degeaba. De fapt, de ce se plânge că nu vinde, că dacă nu ar găsi clienți nu ar avea stand cu blănuri la Palas. Unul nu produce o haină, au adus acu’ câțiva ani din Turcia marfa multa și tot pe aia o plimba.
Tiganul asta borat mai inventează cate un animal nou in fiecare an, descoperă el toate speciile, muzeul Antipa e degeaba. De fapt, de ce se plânge că nu vinde, că dacă nu ar găsi clienți nu ar avea stand cu blănuri la Palas. Unul nu produce o haină, au adus acu’ câțiva ani din Turcia marfa multa și tot pe aia o plimba.
Nici să nu vindeți, nici să nu mai veniți. Oamenii își cumpără ce vor și ce le place, nu mortăciunile voastre. Ne-am saturat sa din blocați în oraș pentru afacerile voastre.
Numai la păcălit sunteți buni, nu va convine daca se uită omul la ce cumpără că va știți cu musca pe căciulă. Niste hoți, umblati cu cioara vopsita
Am varsat o lacrimă pentru tine, boratanie. La munca!
Vizon imperial :))) Au o vrăjeală și țiganii ăștia de te crucești, cine pune botul?
Cine ii pune sa vina si sa se planga? Sa stea acasa la ei!
În fiecare an aceleași lucruri dacă nu aduc ceva nou anul viitor nu vor mai veni aloo lumea se schimba