Prima pagină » Local » Comercianții ambulanți din alte județe profită de pe urma pelerinilor. Polițiștii ieșeni i-au luat în vizor

Comercianții ambulanți din alte județe profită de pe urma pelerinilor. Polițiștii ieșeni i-au luat în vizor

08 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Pe străzile din Iași au început să apară, peste noapte, zeci de comercianți ambulanți din alte județe, care se adresează pelerinilor. Polițiștii au intervenit deja în mai multe cazuri

Comercianții care vor să vândă pe stradă cu ocazia sărbătorii de „Sf. Parascheva” trebuie să obțină autorizație, în prealabil, de la Primăria Iași. Totuși, vor să evite să plătească taxele și încep să vândă fără să mai aibă autorizație. Autoritățile locale au montat corturi pentru cei care vând legal, unde să își amplaseze produsele, însă unele erau folosite ilegal de alte persoane.

Pelerinii sunt ținta comercianților ambulanți din alte județe

Ca în fiecare an, zeci de mii de oameni vin la Iași pentru sărbătoarea de „Sf. Parascheva”, însă totodată apar și diferite persoane pentru a face bani. Deja zeci de oameni din alte județe au venit pentru a face comerț la Iași, însă mulți o fac într-un mod ilegal. De obicei, aceștia vând flori, icoane și diferite produse. Amenzile pot ajunge până la 500 de lei pentru neregulile descoperite, însă oamenii nu sunt descurajați de sancțiuni.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții, care asigură ordinea și siguranța publică în zona Pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt, au aplicat în cursul zilei un număr de 30 de sancțiuni contravenționale, conform legislației avute în competență: pentru apelarea la mila trecătorilor, conform Legii nr. 61/1991; pentru comerț neautorizat, conform O.G 99/2000. De menționat că persoanele depistate încălcând actele normative precizate nu sunt din județul Iași, sunt din județele Ialomița, Dâmbovița și municipiul București”, au transmis polițiștii locali din Iași.

Vor veni tot mai mulți oameni

Deși autoritățile aveau experiența anilor trecuți, pelerinii au început să apară mult mai devreme în acest an. Polițiștii au aplicat deja amenzi pentru cei care au creat probleme și se așteaptă ca în zilele următoare să apară tot mai mulți oameni pe străzile din Iași. De asemenea, și traficul va fi mult mai aglomerat decât de obicei. Deja numărul mașinilor ridicate și al șoferilor amendați a crescut în ultimele zile.

„După 27 septembrie, în municipiul Iași, tot au început să vină oameni, premergător sărbătorii de pe 14 octombrie. Într-adevăr, este deja un flux foarte marte al vizitatorilor, mult mai devreme față de anii trecuți, deja, în jurul Mitropoliei, s-a format un grup de pelerini. Pe lângă acești pelerini au apărut și cei care profită de ocazie, precum cerșetorii și comercianții de pe străzi. Organizatorul evenimentului, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, a cerut Primăriei Iași ca prin Poliția Locală să verifice aceste activități de comerț stradal. Sunt mulți oameni care se ocupă cu așa ceva, umblă dintr-un oraș în altul, în preajma sărbătorilor importante, pentru a vinde pelerinilor diferite obiecte. Deja am început să acționăm și am aplicat amenzi, în acest sens, comercianților care nu au obținut autorizația de la primărie pentru comercializarea produselor. De multe ori, aceștia își fac apariția când, în preajmă, nu există vreun polițist local sau jandarm, iar imediat ce ne zăresc, dispar”, a precizat Liviu Zanfirescu.

Comercianții ambulanți din alte județe profită de bunătatea pelerinilor pentru a face bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 octombrie 2024
08 octombrie 2024