Prima pagină » Titlurile zilei » Combinații suspecte în sânul Mitropoliei Moldovei, după ce preotul Bogdan Orzetic s-a întors la cele sfinte!  În ciuda scandalul cu amanta de la Scobâlțeni, mai marii Bisericii l-au așteptat cu brațele deschise

Combinații suspecte în sânul Mitropoliei Moldovei, după ce preotul Bogdan Orzetic s-a întors la cele sfinte!  În ciuda scandalul cu amanta de la Scobâlțeni, mai marii Bisericii l-au așteptat cu brațele deschise

05 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Un scandal de proporții stă izbucnească, după ce în sânul Mitropoliei Moldovei s-au făcut niște combinații suspecte, iar preotul Bogdan Orzetic s-a întors la cele sfinte.  Slujitorul Domnului a fost prins cu amanta, care era chiar o enoriașă din Scobâlțeni. În ciuda acestui scandal, acum, mai marii Bisericii l-au așteptat cu brațele deschise, oferindu-i un post de slujitor într-o parohie din comuna Scânteia.

În iulie 2024, slujitorul Domnului a fost surprins de un enoriaș în timp ce era în pat cu soția sa. Bărbatul înșelat l-a șantaj pe preot, cerându-i 20.000 de euro pentru a nu face publică relația amoroasă pe care acesta ar fi avut-o cu soția lui. Preotul nu s-a lăsat însă intimidat, așa că a depus plângere împotriva soțului încornorat. La scurt timp după izbucnirea scandalului, preotul și-a dat demisia și a plecat la muncă în străinătate. Cu banii câștigați la muncă în străinătate, preotul ar fi plătit postul din noua parohie.

Combinații suspecte în sânul Mitropoliei Moldovei! Preotul Bogdan Orzetic s-a întors la altar

La circa doi ani de la scandal, preotul Bogdan Orzetic s-a întors la cele sfinte, fiind îmbisericit în parohia Boroșești, Scânteia. Reporterii BZI s-au deplasat miercuri, 4 septembrie 2024, în localitatea Scobâlțeni, acolo unde a fost paroh Bogdan Orzetic. Locuitorii de aici știau deja că preotul slujește acum într-o altă parohie.

„Părintele a mai fost aici o singură dată, când și-a luat lucrurile. Noi am ținut mult la el, că a fost preot mulți ani. A greșit, dar pentru asta o să-l judece Dumnezeu. Știu că slujește de Sfinții Trei Ierarhi într-o parohie din Iași, dar nu știu unde”, a declarat un enoriaș din Scobâlțeni.

Enoriașii susțin că preotul Bogdan Orzetic s-a mutat cu întreaga sa familie în comuna Ciurea, iar acum slujește într-o parohie din comuna Scânteia.

„Mie îmi pare rău de el, că a dat cu piciorul la șansa asta, aici avea parohie bună, cu mulți enoriași. Mai milă îmi e de preoteasă și de copii, ea era femeie serioasă, directoare de școală, copiii, buni. Și cu cine a înșelat-o? Cu o strâmbă. Mai bine își plătea o prostituată și nu-l mai știa nimeni, nu ieșea așa scandal. O parte din sat l-a blamat, cam jumătate din săteni, dar au fost și oameni care i-au fost alături. A rupt orice legătură cu noi, probabil, nici nu vrea să-și mai amintească ce s-a întâmplat. De când a fost scandalul, m-am mai întâlnit doar o singură dată cu părintele, în Iași. Știu că e preot în Scânteia. S-a mutat cu toată familia în Ciurea, a vândut tot ce avea în Podu Iloaiei”, a precizat un alt localnic din Scobâlțeni.

În ciuda scandalului sexual în care a fost implicat, slujitorul Domnului nu a fost caterisit

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au explicat că preotul Bogdan Orzetic nu a fost caterisit după scandalul sexual pe care l-a provocat în Scobâlțeni. Mai mult, aceștia au precizat că preotul nu putea să rămână fără nicio sursă de venit.

„Preotul Bogdan Orzetic nu a fost caterisit, ci oprit de la slujire pe o perioadă determinată de un an. El nu va fi numit paroh, deci nu va primi vreo funcție administrativă, ci va sluji ca îmbisericit”, a declarat dr. Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei nu au dorit să facă cunoscută parohia în care va sluji preotul Bogdan Orzetic, vrând să-l ferească pe acesta de un nou scandal. Cu toate acestea, reporterii BZI au aflat, pe surse, că Bogdan Orzetic slujește în localitatea Boroșești, din comuna Scânteia, unde preot paroh este preotul Ioan Sofragiu.

Alexandra, tânăra care i-a fost amantă preotului din Scobâlțeni, a povestit pe larg cum a început relația sa cu parohul, dar și cum se desfășurau întâlnirile lor amoroase. În ciuda acestui scandal, o serie de combinații suspecte se pare că au avut loc în sânul Mitropoliei Moldovei, astfel că preotul Bogdan Orzetic s-a întors la altar.

Comentarii
  • Păcat de părinte săracu!
    A rămas și fără parohie și fără amanta strâmbă.
    Poate îl va ajuta Dumnezeu să-și gasească alta la Borosești, ca să fie aproape de de „Sfânta Biserică”.
    –Rugațivă pentru sufletul lui drăgăstos și romantic.

  • Nicolae Botgros

    Apăi cînd apar comentariile, mîine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *