Prima pagină » Titlurile zilei » Combinații la Primărie, cu spații comerciale! Un fost deputat a fost servit cu un imobil într-o zonă vânată. Fraierii stau la rând
Combinații la Primărie, cu spații comerciale! Un fost deputat a fost servit cu un imobil într-o zonă vânată. Fraierii stau la rând

Combinații la Primărie, cu spații comerciale! Un fost deputat a fost servit cu un imobil într-o zonă vânată. Fraierii stau la rând

07 dec. 2019, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Dacă vrei să cumperi un spațiu de la primărie, trebuie doar să ceri. Rețeta funcționează pentru fostul deputat PSD, Constantin Adăscăliței. Între timp, alți chiriași nici nu visează la o asemena posibilitate. Adăscăliței vrea să cumpere parterul unui bloc situat în apropierea Pasajului Octav Băncilă. Primăria cere 160.000 de euro. Afaceristul pare dispus să plătească. Dacă nu va avea contracandidați la licitație, Adăscăliței va reuși să pună mâna pe imobil. Apelat telefonic, Adăscăliței nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

Dispărut din viața publică, după ce a câștigat un mandat de deputat din partea PSD, Constantin Adăscăliței continuă afacerile cu statul. În 2016, prin societatea Camping Enpi SRL, Adăscăliței a închiriat de la Primăria Iași un spațiu comercial poziționat strategic la parterul unui bloc de pe șoseaua Arcu, nr. 85. Imobilul situat în imediata apropiere a Pasajului Octav Băncilă are o suprafață utilă de 138.05 metri pătrați. Adăscăliței nu s-a mulțumit cu atât. Recent, a solicitat municipalității să scoată la vânzare spațiul. Edilii s-au conformat și au publicat un anunț pentru vânzarea spațiului. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire de 750.000 lei, aproape 160.000 euro. Astfel, un metru pătrat este vândut cu 1.159 euro. Între timp, alți chiriași ai primăriei, interesați de spațiile pe care le ocupă, nu au avut aceleași condiții, posibilitatea de a cumpăra. Dacă la procedură nu se prezintă competitori, Adăscăliței are șanse mari să achiziționeze parterul blocului CL13.

Procedura are loc peste 10 zile

Licitația de vânzare a imobilului este programată pentru data de 17 decembrie, ora 11:00. Cei interesați pot depune ofertele până pe data de 16 decembrie, la sediul Direcției Exploatare Patrimoniu (DEP).

„Documente necesare pentru persoane juridice sau persoane fizice autorizate: copie de pe certificatul de înmatriculare, actul constitutiv, inclusiv de pe toate actele adiționale relevante și de pe certificatul de înregistrare fiscală, scrisoare de bonitate financiară, eliberată de o bancă comercială română (original), dovada privind achitarea obligațiilor fiscale, prin prezentarea certificatelor de atestare fiscală”, se arată în anunțul Primăriei.

Firma are pierderi

Societatea prin care a încheiat înțelegerea cu Primăria Iași nu are o situație financiară prea bună. Anul trecut, Camping Enpi SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 77.641 lei, pierderi de 139.758 lei, datorii de 504.561 lei, cu un număr de 2 angajați. Societatea are ca obiect de activitate „închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate”. Constantin Adăscăliței are calitatea de asociat în societate, alături de Marius Adăscăliței. Familia Adăscăliței controlează în total un număr de opt societăți. Apelat telefonic, Adăscăliței nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere.

A încercat un tun imobiliar

În trecut, Adăscăliței a încercat să dezvolte un proiect imobiliar pe un teren ultracentral de 1.600 metri pătrați, aflat la intersecția străzilor Arcu – Gându. Aici urma să fie construită o clădire înaltă de birouri. Însă, proprietarii de la blocul Tarom au sărit și au reușit să se opună proiectului. Mai mult, în zona menționată, noul Plan Urbanistic General (PUG) al Iașului prevede o pasarelă care să lege zonele Copou – Gară. Apoi, Adăscăliței a schimbat strategia. Primăria Iași i-a emis o autorizație de construire pentru amenajarea unei parcări private. Obiectivul este finalizat, fiind vorba de 65 de locuri de parcare cu plată. Adăscăliței încasează chirie și pentru clădirea unde funcționează Oficiul Registrul Comerțului (ORC) Iași, situat în imediata vecinătate a parcării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *