Prima pagină » Titlurile zilei » Combinații dubioase la Primăria Rediu! Primarul a primit cadou un teren valoros după ce l-a împroprietărit cu 3.600 de metri pătrați pe un membru din Comisia de fond funciar – FOTO

Combinații dubioase la Primăria Rediu! Primarul a primit cadou un teren valoros după ce l-a împroprietărit cu 3.600 de metri pătrați pe un membru din Comisia de fond funciar – FOTO

05 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Titlurile zilei

Combinații dubioase la Primăria Rediu. Primarul Ciprian Grosu (USR) a primit cadou un teren valoros după ce l-a angajat la Comisia de fond funciar pe Ion Potur și l-a împroprietărit la scurt timp

Ciprian Grosu, primarul din Rediu, a primit un teren de 900 de metri pătrați, prin act de donație, pe platoul Pădurea Mârzești din localitate, chiar de la Ion Potur.

Combinații dubioase la Primăria Rediu! Primarul Ciprian Grosu a primit, prin donație, un teren valoros, o șpagă mascată, după ce i-a dat lui Ion Potur 3.600 de metri pătrați de pământ

Primarul Ciprian Grosu a schimbat, în primele două luni ale anului 2024, componența Comisiei de fond funciar a Primăriei Rediu. În această comisie poate intra oricine la solicitarea și numirea primarului. Acesta l-a poziționat ca membru pe Ion Potur, un bărbat de aproximativ 70 de ani, din localitate, care imediat după ce a devenit membru a primit un teren de 3.600 de metri pătrați pe platoul Pădurea Mârzești, comuna Rediu. Probabil, numirea acestuia nu a fost o întâmplare, dovadă că Ion Potur, imediat după împroprietărire, i-a donat 900 de metri pătrați primarului. Zona este vânată de dezvoltatorii imobiliari.

„Este vorba despre o nouă șpagă luată de primarul Ciprian Grosu. Aceasta constă într-un teren la pădurea Mârzești, chiar unde se termină drumul asfaltat către Tăutești, primarul Ciprian Grosu cu ajutorul utilajelor primăriei a făcut un drum ilegal pentru a putea avea acces la teren, la șpaga luată. Primarul Ciprian Grosu a intrat în posesia acestui teren printr-un contract de donație. Ciprian Grosu tot a încercat să schimbe Comisia de fond funciar, unde el este și președinte.

A reușit într-un final, a schimbat puțin componența comisiei, iar în cadrul acesteia au venit noi membri. Unul dintre aceștia a cerut Primăriei Rediu să fie pus în posesie cu un teren de 3.600 de metri pătrați, lucru pe care Ciprian Grosu l-a și făcut. După ce omul a fost pus în posesie, la puțin timp, Ciprian Grosu primește această șpagă, 900 de metri pătrați din cei 3.600 de metri pătrați. Practic, Grosu a luat o șpagă mascată, pe față, printr-un contract de donație. Ciprian Grosu, știind că nu mai are nicio șansă la alegeri, a dat ultimul tun. Prețurile din zonă sunt între 50 de euro și 100 de euro pentru un metru pătrat. În cadrul ședinței de Consiliul Local din data de 31 mai 2024, am întrebat dacă domnul Ion Potur este membru în Comisia de fond funciar. Secretarul general al Consiliului Local a confirmat faptul că acesta este membru. Este important de știut faptul că domnul Potur a făcut donația către primarul Grosu prin intermediul mamei sale, care are vârsta de 90 de ani”, a povestit Sebastian Baciu, consilier local al comunei Rediu.

Dubios este că imediat după ce Ciprian Grosu l-a poziționat ca membru pe Ion Potur în Comisia de fond Funciar și l-a pus în posesia terenului de 3.600 de metri pătrați, acesta din urmă i-a donat 900 de metri pătrați. Astfel, este posibil ca acest teren să fie o șpagă mascată, o mulțumire a faptului că Ion Potur a primit 3.600 de metri pătrați pe platoul Pădurea Mârzești.

Ion Potur neagă faptul că i-a donat primarului Ciprian Grosu terenul de pe platoul Pădurea Mârzești

Reporterii BZI l-au contactat pe Ion Potur, cel care a intrat în posesia unui teren de 3.600 de metri pătrați și care i-a donat primarului Ciprian Grosu, prin actul de donație numărul 252, din data de 22 martie 2023, 900 de metri pătrați. Ion Potur a transmis faptul că există doar un contract de vânzare-cumpărare, iar el nu a donat nimic primarului din comuna Rediu.

„Nu e donație, este contract de vânzare-cumpărare, sunt doar speculații din cauză că suntem în campanie electorală. Este un contract de vânzare-cumpărare, eu am semnătură de vânzare-cumpărare, nu de donație. Mama mea nu are pământ de donat. Da, stați că nu am terminat actele încă, nu a plătit. Au toți necaz pe primar, că se apropie alegerile. Chiar luni, 3 iunie 2024, am fost la primărie și chiar am discutat cu domnul primar, asta este o aberație. Când am început să fac actele cu pământul, să intru în posesie cu 3.600 de metri, era și sora mea de față, și soția și i-am spus primarului că facem act de vânzare-cumpărare.

Pământul este al mamei mele, cum era ea pe numele Drăguța Scutaru, s-a căsătorit și acum e Drăguța Potur. Nu avea acte și am cerut intrarea în posesie, că nu erau acte. Eu am cerut doar intrarea în posesie. Niște aberații, acum sunt toți pe capul primarului. Nu știu cu cât se vinde un metru pătrat, eu nu i-am cerut niciun preț deocamdată, eu să mă văd intabulat și după îi spun prețul. Nu știu cam cât e prețul. Are cineva necaz pe primar, sunt mai mulți, eu nu am vândut nici primarului, nici notarului nimic. Am cerut să se facă niște măsurători. Primarul a vorbit cu mine de teren, da, dar să fac prima dată intabularea. Nu am dat nimic prin donație. Acum, cu alegerile, au necaz toți pe primar”, a spus Ion Potur.

Ion Potur a părut surprins când a auzit că a fost emis un act de donație

Când reporterii BZI i-au arătat actul de donație lui Ion Potur, acesta s-a arătat surprins și a susținut în continuare că nu știe nimic de niciun act de donație și că, de fapt, el s-a prezentat la notar pentru un contract de vânzare-cumpărare.

„Eu când am făcut, eu am făcut act de vânzare-cumpărare. Eu am vrut să fac un act de vânzare-cumpărare, cum să fie act de donație? Dar cine a făcut actul acesta de donație? Este o falsificare de acte. Cum să fac act de donație, eu nu am făcut niciun fel de act de donație. Eu m-am întâlnit cu primarul la notariat, dar nici de cum act de donație, înseamnă că s-au făcut niște mârșăvii. Eu nu am niciun act acasă, nimic, nu am niciun exemplar. Că, dacă aveam acasă, eu vă spuneam. Notarul l-a ales primarul Ciprian Grosu, el m-a dus la el.

Cum să fie act de donație, de unde și până unde act de donație? Asta e o prostie. Astea sunt niște aberații, primarul mi-a spus că facem contract de vânzare-cumpărare, că trebuia să semneze și verii mei. Eu nu i-am donat nimic lui. Eu când am fost acolo am zis să nu pună niciun preț, că încă nu ne-am decis la preț. Acum (n.r. – luni, 3 iunie 2024), mă duc la notariat să văd, mă sunați într-o oră, că eu acum mă duc să văd. Cum să îi dau eu lui teren gratuit, dacă el trebuie să îl plătească. Asta e o prostie, e o aberație, nu s-a donat absolut nimic”, a declarat Ion Potur.

Reporterii BZI au revenit, luni, 3 martie 2024, cu un apel către Ion Potur. De această dată, bărbatul care i-a donat primarului Ciprian Grosu 900 mp și-a schimbat declarațiile. Iritat de întrebările reporterilor, acesta a transmis faptul că nu contează dacă este act de donație sau de vânzare-cumpărare pentru că acestea ar fi similare. În final, Ion Potur a închis apelul.

„Am fost la notariat, totul este în regulă. Nu contează că e act de donație. Că e donație sau act de vânzare-cumpărare, e aceeași chestie. Asta e tot ce este, mulțumesc de telefon, că m-ați ascultat”, a spus Ion Potur.

Primarul USR al comunei Rediu, Ciprian Grosu, susține că totul ar fi o invenție

Reporterii BZI au cerut un punct de vedere și din partea primarului USR al comunei Rediu, Ciprian Grosu. Acesta a spus că totul este doar o invenție pentru campania electorală.

„Nu este nimic adevărat, este campanie, oamenii nu știu ce să mai inventeze. Domnul Mihordea este un dezvoltator imobiliar pe raza comunei, probabil, are niște interese politice cu PSD și mai știu eu cine și face tot felul de informații. Informațiile nu sunt adevărate (referitor la primirea donației de 900 de metri pătrați). V-am povestit ce era, la revedere”, a fost răspunsul primarului Ciprian Grosu.

Este important de știut faptul că Mihai Mihordea, un localnic din comuna Rediu, susține că terenul care a intrat în posesia lui Ion Potur este, de fapt, al familiei sale, însă acesta nu are niciun titlu de proprietate. În 2000, Mihai Mihordea a plecat din țară și a revenit în urmă cu aproximativ 2 ani, iar, potrivit legii, dacă terenul nu este revendicat, acesta intra în posesia Comisiei de fond funciar. Bărbatul a transmis că terenul a ajuns în posesia lui Ion Potur în mod abuziv, iar din această cauză a făcut plângere la DNA.

„Este terenul familiei mele. Au profitat că mama e femeie vădană din 1992 și toți primarii au profitat. Acum, Ciprian Grosu a pus cireașa pe tort. Eu aveam vreo 13-14 ani, când tata a fost pus în posesie, pe terenul acela am lucrat terenul de acolo, undeva până în anii 2000, când eu am plecat în Spania. Când ne-am întors, am aflat că s-a dat. Am depus plângere la DNA. E clară treaba, și cu două clase, dacă am fi, e clară treaba, că ăsta e furt pe față. Tot satul știe că acela e terenul familiei mele. Eu nu am avut titlu de proprietate, ai mei au fost puși în posesie, dar aceste lucruri le vor clarifica organele competente. Sunt atâția oameni care sunt necăjiți, cine știe pe câți i-a mai furat”, a spus Mihai Mihordea.

Combinații dubioase la Primăria Rediu! Primarul Ciprian Grosu a pus mâna pe un teren de 900 de metri pătrați, pe platoul Pădurea Mârzești, după ce i-a făcut cadou 3.600 de metri pătrați de pământ unui membru din Comisia de fond funciar.

Comentarii
  • Mai sunt cateva zile .Gipsy by by!

  • Haididau Elvis Presley Nedelcovici oricare numai cu ciaunarii sa nu va jucati!

  • Sfaturi sa fii primar pe viata!!!!

    Daca e prost si nu a luat moldovani si nu a facut ajutoare sociale la toata casa doar erau banii statului nu ai lui, cum a facut infractorul ala de la Siretel o sa plece de unde a venit.

  • Nu vorbiti de ajutoarele sociale de la Siretel ca va ia mama dracului pe toti. Oamenii aia is saraci si au dreptul, bine mai aduc cate o sacosa cu bureti si urzici la nevasta sa le dea adeverinta ca is in cautarea unui loc de munca si primarul e om calumea mai aduce cate un plic la mine da asta nu are nimic aface. Eu is corect si nu vreau sa aud ca se fac greseli pe banii statului.

  • Bine ca a făcut la DNA, dacă făcea la Parchet aveau grija procuroarele de acolo, împreună cu premiatul polițist din Letcani, sa se finalizeze cu NUP. Are dosare fără număr și el vrea continuitate…

  • Grosule pregatesteti getuta si puneti cateva cutii cu “vaselina” te duci pe Doctor Vicol adica la Puscarie tinam zis sa nu td iei dde Elvis ca omul nu e fraier si inca ceva Nu iarta Drum Bun si Sclavilor tai

  • Sunt curios cum donează/vinde un teren pe care nu are acte!?

  • Așa se fură pe ultima sută de metri dar nu va scăpa, e prea prost pentru secolul ăsta.

  • Lapusneanu Marcel

    In 4 ani de mandat, Grosu iese la interval numai cu „beleaua” asta, fix in prag de alegeri electorale. Chiar nu bate nimic la ochi ? Asa a mai fost bagat intr-un scandal cu achizitia acelui BMW negru X3 parca. Bine, atunci il toca consilierii locali. Acum cred ca nenea Condrea sau Elvis il toaca de la distanta.

  • Abia aștept să l votez pe acest Grosu pare că a deranjat apele la Rediu

  • AUTORITĂȚILE LOCALE DORM?
    MAI ESTE LIBER?
    STAT CORUPT IN FRUNTE CU USR!

  • La câtă prostime fără carte e la Rediu o sa voteze cu Paraschiv din nou

  • Elvis Condrea

    O comunitate ținută captiva in mizerie și sărăcie de câțiva consilieri plătiți de mafia imobiliară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 august 2024
01 august 2024