Prima pagină » Titlurile zilei » Combinația imobiliară a unei doctorițe din Iași, fiica unui chirurg celebru! A demolat o casă pe care trebuia să o consolideze – FOTO, VIDEO

Combinația imobiliară a unei doctorițe din Iași, fiica unui chirurg celebru! A demolat o casă pe care trebuia să o consolideze – FOTO, VIDEO

27 feb. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Fiica unui chirurg de la Spitalul „Sf. Spiridon” a scăpat de o clădire, fără să aibă autorizație de demolare. Vecinii nu și-au exprimat acordul nici măcar în legătură cu proiectul inițial. „Alo?”, atât a putut să spună Raluca Dragomir despre demolarea de acum două zile. A dispărut miraculos și panoul de informare pentru cetățeni. Dacă ar fi respectat proiectul, ar fi cheltuit mult mai mulți bani. Doctorul stomatolog nu încasează bani din clinica personală, dar trăiește din Clubul Viper, din Tudor Vladimirescu, unde are calitate de acționar

Raluca Dragomir, medic stomatolog, fiica fostului chirurg Cristian Dragomir, acum pensionar, a făcut o combinație care să o scutească de cheltuieli suplimentare. Pe strada Eternitate, nr. 21, la câțiva metri de instersecția din Podu de Fier, Raluca Dragomir deține o proprietate unde funcționează clinica My Doctor. Tot aici este și locuința personală. La câțiva metri de imobil se afla un corp de clădire ce era folosit ca spațiu comercial. În 2018, Dragomir a cerut o autorizație de la Primăria Iași prin care trebuia să consolideze respectiva anexă și să mai construiască un nivel. Conform autorizației de construire, pe terenul studiat de 165 de metri pătrați urma să fie ridicată o clădire cu regimul de înălțime S+P+E, cu 5 locuri de parcare alocate.

„Se vor respecta condițiile impuse prin certificatul de urbanism, avizele, studiile solicitate și proiectul vizat spre neschimbare, nu va fi afectată circulația auto și pietonală, se vor lua măsuri de menținere a nivelului apei subterane la adâncimi actuale de 7m, săpăturile de fundare se vor realiza numai în momentul când este asigurată betonarea, se vor realiza lucrări de sistematizare verticală și în plan a amplasamentului, pe parcursul execuției lucrărilor se vor lua măsuri de circulație a mijloacelor de transport si a utilajelor, astfel încât să nu se producă alunecări sau surpări locale”, se arată în autorizația de construire.

A demolat, vecinii nu sunt de acord

În urmă cu două zile, Dragomir a chemat o echipă de muncitori și a ordonat demolarea clădirii, chiar dacă inițial trebuia să o consolideze. Culmea, pentru construirea clădirii din proiectul inițial nu există acordul vecinilor. Mai mult, ieri, panoul de informare care oferea date despre conținutul proiectului nu era prezent în zona de șantier. De ce a apelat la această metodă? Legea 50/1991 privind autorizarea construcțiilor este destul de ambiguă. În cazul în care este propus un proiect nou pentru o clădire deja existentă, afacerea se poate încheia cu proiectantul. Acesta poate da un ordin de șantier prin care se cere demolarea. Nimeni nu-i ia la întrebări. Primăria este interesată ca la recepția lucrărilor să fie respectat proiectul autorizat. Raluca Dragomir are de câștigat din punct de vedere financiar. O eventuală consolidare ar fi costat mult mai mult decât ridicarea imobilului din fundație.

Face bani din bowling

Contactată telefonic, Raluca Dragomir nu a vrut să comenteze situația adusă la cunoștință de către reporterii BZI.

„Alo?”, a fost reacția medicului, după care a întrerupt convorbirea.

Conform datelor financiare deținute despre Raluca Dragomir, aceasta este unic asociat în societatea My Doctor SRL, clinică cu sediul la aceeași adresă de pe Eternitate, nr. 21. Societatea a fost inactivă mulți ani. Însă, Raluca Dragomir nu moare de foame, pentru că este asociată în societatea Bowling SRL, care administrează Clubul Viper din Iulius Mall. Clubul este deținut de 7 asociați, Dragomir fiind pe locul doi ca număr de părți sociale, adică 20 la sută. În 2018, clubul a înregistrat o cifră de afaceri de 2.113.770 lei, profit de 318.036 lei, datorii de 606.196 lei, cu un număr de 18 angajați.

Pușcașu a făcut la fel

Pe același model a mers în trecut și Vasile Pușcașu, patronul Motel Bucium și Hotel Traian. De data asta, situația este mult mai gravă, deoarece a demolat o casă aflată pe lista monumentelor istorice, în loc să o salveze. Pușcașu a cumpărat casa situată pe strada Horia, nr. 13, unde a locuit scriitorul Costache Negruzzi. Încă de la finalul anului 2018, casa se degrada ușor și sigur. Afaceristul a angajat muncitori care au demolat-o bucată cu bucată. Atunci, Pușcașu s-a scuzat explicând că imobilul se afla într-o stare de autodemolare ce punea în pericol siguranața persoanelor, în special a boschetarilor, care căutau un acoperiș pe timp de noapte. Pușcașu a invocat și un cutremur de intensitate mică. Explicațiile afaceristului nu au fost suficiente. Afaceristul s-a ales cu plângere penală, sesizarea fiind făcută de către Direcția Județeană Pentru Cultură Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`