Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Combate celulita cu remedii naturale. Iata ce functioneaza

Combate celulita cu remedii naturale. Iata ce functioneaza

11 oct. 2019, 07:25,
în Sanatate

Putem combate celulita pe cale naturala? Specialistii sustin ca se poate, daca vorbim de o celulita in gradul 1. Gradul 1 inseamna forma de celulita cea mai usoara, care se vede doar atunci cand pielea este stransa. In momentul in care strangem tegumentul apare aspectul specific de coaja de portocala. Trebuie sa stiti ca, potrivit dermatologilor, cremele anticelulitice dau rezultate doar pe celulita de grad 1.

Pe langa creme sunt si alte masuri care ajuta la diminuarea celulitei. Hidratarea este una dintre acestea. Incercati sa beti zilnic 8-10 pahare de apa filtrata pentru a elimina toxinele si a mentine pielea hidratata. Ceaiurile din plante, cum ar fi ceaiul verde, pot fi, de asemenea, benefice. Ele cresc rata metabolismului si actioneaza ca un antioxidant si diuretic.

Reduceti zaharul si sarea

Celulita face casa buna cu dulciurile, dar si cu produsele sarate. Zaharul este pastrat in celulele grase si le determina sa se extinda. Sarea, in schimb, permite corpului sa retina lichidul in organism. Mananca alimente sarace in aceste ingrediente, in special alimentele procesate care tind sa aiba concentratii mari. Incercati sa aveti o dieta bogata in antioxidanti, grasimi sanatoase, proteine ​​slabe, cereale si fibre. Includeti 7-8 portii de legume proaspete si 2-3 portii de fructe zilnic.

Exercitiul fizic combate celulita

Exercitiile aerobice zilnice va ajuta sa mentineti un IMC sanatos. De asemenea, va ajuta sa mentineti grasimea totala a corpului in zona de sanatate. Mai mult, exercitiul sporeste circulatia sangelui si a limfei – factori care contribuie la formarea celulitei. Tonifiati musculatura facand antrenament de forta si tintind zonele care va deranjeaza.

Nutrienti-arme in lupta cu celulita

Un studiu a constatat ca consumul de 100 ml suc de aronia, timp de 90 de zile, a redus semnificativ tesutul subcutanat, grosimea dermului, precum si edemul la toti participantii care sufereau de celulita. Acidul linoleic conjugat (CLA) luat ca supliment reduce nivelul de grasime corporala, scade grosimea subcutanata a grasimii si creste nivelul de colagen. CLA se gaseste in mod natural in carne si produse lactate obtinute din laptele animalelor hranite cu iarba.

De asemenea, colagenul poate combate celulita. S-a demonstrat ca acesta diminueaza celulita daca este luat regulat, timp de 6 luni. Alternativ, colagenul se gaseste in mod natural in cantitati mari in supa de oase. Vegetalele de culoare verde inchis, rosu si portocaliu contin cantitati mari de vitaminele C, A si antioxidanti, care ajuta, de asemenea, la cresterea nivelului de colagen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`