Prima pagină » International » Comandantul armatei lituaniene: „Declarațiile lui Putin trebuie luate întotdeauna în serios”
Comandantul armatei lituaniene: „Declarațiile lui Putin trebuie luate întotdeauna în serios

Comandantul armatei lituaniene: „Declarațiile lui Putin trebuie luate întotdeauna în serios”

22 sept. 2022, 18:31,
BZI.ro, în International

Comandantul armatei lituaniene, Valdemaras Rupshis, crede că amenințările nucleare ale președintelui rus Vladimir Putin ar trebui luate în serios, pentru că au existat deja situații în care avertismentele sale au fost urmate de acțiuni, potrivit publicației locale LRT.

„Aceasta este o declarație politică – vine de la un politician, nu un militar… Dar experiența arată că deși el (Putin) blufează adesea, uneori ‘cacealmaua’ lui se transformă în realitate. Când au vorbit despre ‘denazificarea Ucrainei’ arăta ca un bluf, dar apoi au intrat și au ocupat teritoriile și asta nu mai este o cacealma. Declarațiile lui trebuie luate întotdeauna în serios. Se pot face previziuni și presupuneri cu privire la momentul în care pot fi implicate unele măsuri, inclusiv folosirea armelor de distrugere în masă. Este posibil pentru că doctrina militară rusă permite acest lucru în anumite circumstanțe. Dar Rusia este o țară unică, uneori ei scriu un lucru în doctrine și fac altul”, a spus Rupshis.

Serghei Șoigu a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat, astăzi, 21 septembrie, că „toate forţele armate ale Rusiei, inclusiv ‘triada nucleară’ îndeplinesc ordinele preşedintelui”.

Serghei Șoigu a declarat de altfel că mobilizarea parțială decretată de președintele Vladimir Putin se va aplica „doar celor cu experiență militară anterioară” și că sunt vizați circa 300.000 de rezerviști.

Declaraţii ale ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat că Rusia luptă nu doar împotriva Ucrainei, ci și împotriva Occidentului și a mai explicat că oamenii „vor fi pregătiți din punct de vedere militar înainte de a fi desfășurați”, adăugând că mobilizarea nu vă include „persoane care au servit ca recruți sau studenți”.

Totodată, Șoigu a oferit o cifră a pierderilor rusești, spunând că 5.937 de persoane au fost ucise în timpul conflictului din Ucraina.

Cu toate acestea, numărul este cu mult sub estimările date de agențiile ucrainene și occidentale.

Președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri, 21 septembrie, într-un discurs, mobilizarea parțială în contextul conflictului din Ucraina și a amenințat Occidentul cu armele nucleare deținute de Rusia, mai performante decât ale Vestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *