Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti ca desert niște colțunași cu magiun. Aceștia se fac după rețeta veche a bunicii, iar dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final vom obține cei mai buni colțunași de casă. Colțunașii cu magiun sunt gustoși aromați și ușor de pregătit. Iată rețeta cu care vei obține deliciul perfect pentru masa de Crăciun.
Colțunași cu magiun
Când vine vorba de deserturile tradiționale, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. La ceas de sărbătoare și nu numai putem face niște colțunași cu magiun. Aceștia sunt savuroși, aromați și cu siguranță îi vor cuceri pe cei dragi.
Pentru a obține niște colțunași fragezi, aromați și gustoși trebuie să facem mai întâi un aluat fraged și aerat. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Pe lângă delicioșii colțunași cu magiun, putem face și niște brioșe cu mere. Acestea sunt pufoase, aromate și adorate de cei mici. Pentru iubitorii de delicii făcute ca pe vremea bunicii, ideale sunt și niște cornuri umplute cu dulceață de casă.
Colțunașii cu magiun sunt perfecți pentru orice masă, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, la final vom obține un desert savuros, fraged și aromat.
Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert ca în vremea copilăriei
Pentru savuroșii colțunași cu magiun vom avea nevoie de 400 g de făină, 200 g de gem de prune, 2 ouă, 3.5 litri de apă, 200 g de griș, 100 g de zahăr, 4 linguri de ulei, 8 g de zahăr vanilat și 1 praf de sare.
Mai întâi se face aluatul pentru colțunași. Într-un vas mare se pune făina împreună cu 200 ml de apă și două ouă. Se frământă aluatul foarte bine apoi se lasă la dospit timp de 15 minute. După aceea se întinde foarte bine aluatul pentru a obține o foaie subțire. Se taie aluatul în pătrățele mari și se pune câte o lingură de magiun apoi se pliază aluatul pentru a obține colțunașii. Aluatul trebuie lipit foarte bine pentru ca umplutura să nu curgă.
După aceea se pune într-o oală apa la fiert împreună cu puțină sare, iar când apa clocotește se adaugă colțunașii. Se lasă colțunașii la fiert timp de 10 minute, când se vor ridica la suprafață. La final, se scot colțunașii din apă și se lasă la scurs.
Într-o tigaie cu ulei încins se pun la prăjit colțunașii cu magiun. Se întorc pe ambele părți apoi se adaugă grișul, zahărul vanilat și se amestecă ușor. Când sunt gata, se scot colțunașii pe un platou și se servesc calzi cu puțin zahăr pudră deasupra.
Colțunașii cu magiun au o savoare aparte și vor aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Aceștia se fac rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat. Colțunașii cu magiun merg de minune la masa de Crăciun sau de Revelion, alături de alte deserturi alese. Când vine vorba de deserturile tradiționale, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete delicioase.