Prima pagină » Sanatate » Colonul doare în stânga jos. Cum se manifestă sindromul și când trebuie să apelezi la un medic specialist?

Colonul doare în stânga jos. Cum se manifestă sindromul și când trebuie să apelezi la un medic specialist?

16 dec. 2022, 12:45,
BZI.ro, în Sanatate

Atunci când colonul doare în stânga jos cu siguranță pacientul suferă de o tulburare funcțională. Sindromul colonului iritabil este unul dintre cele mai frecvente afecțiuni și poate apărea la orice vârstă. Este un sindrom care se manifestă prin durere.

Dacă abdomenul doare în partea inferioară stângă, acest lucru poate indica o inflamație a intestinului. În astfel de cazuri, alături de durere apare flatulența și diareea, iar stomacul se poate umfla. În cazul în care inflamația este însoțită de diverticulită, poate apărea febra și greața, ceea ce duce la vărsături. Colonul sigmoid se află, de asemenea, în partea stângă a abdomenului inferior. Acesta poate suferi spasme. De asemenea, se poate dezvolta un proces ulcerativ, colită ulcerativă nespecifică.

femeie care se tine de partea stanga a abdomenului

Colonul sigmoid se află, de asemenea, în partea stângă a abdomenului inferior

Colonul doare în stânga jos. Factorii care provoacă manifestarea tulburărilor funcționale

Factorul psiho-emoțional este considerat a fi un factor semnificativ care provoacă manifestarea durerii. Apare adesea la pacienții care sunt predispuși la depresie, anxietate, isterie și atacuri de panică. Există o legătură între experiențele stresante, precum divorțul, violența, moartea unei persoane dragi și apariția sindromului.

Durerea în stânga jos poate semnala și o infecție intestinală anterioară sau traumatisme intestinale. De asemenea, durerea poate apărea din cauza unui dezechilibru hormonal. Sindromul colonului iritabil se manifestă prin tulburări ale colonului. Aceasta poate fi o variantă însoțită de diaree, nevoia frecventă de a defeca, scaune subțiri.

barbat are se tine de partea stanga a abdomenului

Sindromul colonului iritabil se manifestă prin tulburări ale colonului

Există, de asemenea, o formă clinică dominată de constipație. Adică golirea intestinului este dificilă, există o creștere a gazelor și defecarea este rară. O altă formă este o manifestare mixtă. Afecțiunile colonului se manifestă  balonare, rumoare, revărsare în stomac. Sunt frecvente durerile mai ales în părțile inferioare și laterale ale stomacului, de natură spastică ascuțită sau dureroasă.

Simptomele de senzație de apăsare și durere sunt cel mai adesea de natură sâcâitoare, manifestate prin contracții abdominale inferioare cu iradiere în regiunea subcostală stângă sau dreaptă. De asemenea, durerea poate radia și în regiunea lombară. Aceasta poate fi însoțite de nevoia de a goli intestinele, cu ameliorare după defecație, dureri de cap frecvente și greață.

Cum poate fi determinată cauza durerii abdominale inferioare?

Pentru a determina cauza durerii abdominale inferioare severe din stânga și din dreapta, pacientul trebuie să viziteze un medic. După o examinare inițială și o consultație, pacientul va fi trimis la analize. Un test general de sânge, un test de urină și un test de scaun vor arăta parametrii interni ai corpului și vor demonstra prezența oricăror anomalii în sistemele corpului uman.

femeie care se tine de partea stanga a abdomenului

Pentru a determina cauza durerii abdominale inferioare severe din stânga și din dreapta, pacientul trebuie să viziteze un medic

Pentru rezultate mai clare, pacientul este trimis la o examinare bacteriologică a scaunului, la o colonoscopie și la o endoscopie. După primirea rezultatelor testelor, medicul prescrie un tratament pentru pacient. Expertul medical va prescrie medicamente, tratament homeopatic sau intervenție chirurgicală în cazurile avansate.

Dacă este necesar, atunci când colonul doare în stânga jos se poate efectua o tomografie computerizată sau o ecografie cu ultrasunete pentru a obține informații despre starea organelor interne. Aceste teste de diagnosticare nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează și nici copiilor cu vârsta sub 16 ani. Profesioniștii din domeniul sănătății nu recomandă anumitor grupuri de persoane să se supună acestor proceduri. Utilizarea radiațiilor și a substanțelor de contrast poate afecta organele sănătoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *