Prima pagină » Stiri si curiozitati » Colierul din perle naturale. Cum îl purtăm și spre ce tip de perle să ne orientăm

Colierul din perle naturale. Cum îl purtăm și spre ce tip de perle să ne orientăm

12 oct. 2023, 11:45,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Colierul din perle naturale este una dintre cele mai elegante bijuterii din garderoba unei doamne. Cheia pentru a obține un look fabulos constă în lungimea colierului, tipul de perle pe care le alegi și evenimentul la care mergi. Am pregătit câteva sfaturi de stil care ți-ar putea fi utile atunci când vrei să îți pui în evidentă ținuta cu ajutorul bijuteriilor din perle.

Alege lungimea potrivită a colierului din perle

Șiragul de perle poate avea diferite lungimi. Un colier cu perle la baza gâtului se potrivește foarte bine cu un decolteu în V, cel de tip bărcuță sau atunci când purtăm îmbrăcăminte cu umerii goi, fiind potrivit atât pentru purtarea zilnică, cât și pentru ocaziile formale. Un colier făcut din perle albe rotunde de Akoya sau de apă dulce este cu adevărat atemporal. Poți purta cu ușurință un astfel de colier cu un pulover casual cu buline sau la o rochie de seară, pentru o notă de eleganță.

Un colier din perle lung îți va conferi garantat o alură senzuală și în tendințe. Perlele, împreună cu franjurii, penele și rochiile drepte sunt piesele iconice care au făcut furori în anii ‘20. Creează un look inspirat din Marele Gatsby, integrând un colier cu perle de 90 cm lungime. Leagă o mică fundă la jumătatea colierului pentru a adăuga un element cochet ținutei tale. Dacă ești într-o dispoziție mai aventuroasă, îți poți lăsa colierul pe spate atunci când porți o rochie cu spatele gol. Frumusețea strălucitoare a perlelor va spori eleganța rochiei, conferindu-ți o alură care va atrage toate privirile.

Spre ce tipuri de perle să te orientezi

Colierele cu perle de apă dulce sunt o alegere excelentă atât pentru ținutele casual, cât și pentru cele formale. Comparativ cu celelalte perle cultivate în apă sărată, acestea sunt mai accesibile și disponibile într-o varietate de culori pastelate care pot fi purtate în toate anotimpurile. Un colier cu perle de apă dulce multicolor în nuanțe de roz, lavandă și piersică este o piesă minunată care avantajează orice ton de piele. Alternativ, un colier cu perle naturale Biwa creează o ținută chic contemporană. Datorită culorilor intense și metalice, acest tip de perle conferă un aspect mult mai exotic.

Dacă ești în căutarea unei anumite nuanțe, asigură-te că eviți perlele tratate chimic. Perlele de apă dulce în culori închise, cum ar fi gri, negru, cireș, mov sau alte culori strălucitoare, sunt toate vopsite și vor păli treptat în timp, pierzându-și din strălucire. Dacă îți dorești o piesă care să fie feminină și distractivă, un colier cu perle baroce de apă dulce este opțiunea perfectă pentru o fashionistă modernă. Spre deosebire de perlele rotunde și formele simetrice, perlele baroce au forme neregulate. Fiecare perlă poate avea o formă unică ce va atrage atenția. Se potrivesc foarte bine cu orice ținută și pot fi purtate în fiecare zi.

Pentru o ocazie formală, îți dorești să iei în considerare ceva special care să se potrivească ținutei sau rochiei de seară. Un colier prețios cu perle de Akoya, perle de Marea de Sud sau perle tahitiene este o piesă de lux, care îți va conferi un aspect feminin răvășitor. În cele din urmă, îți recomandăm să nu faci compromisuri în ceea ce privește calitatea perlelor. Atunci când alegi un colier cu perle, caută perle care au o strălucire intensă. Intensitatea și claritatea luminii reflectate de o perlă sunt indicatori foarte importanți ai valorii sale. Perlele de calitate slabă, cu o reflexie ternă și difuză, își pierd mult mai ușor din frumusețe în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *