Prima pagină » Actualitate » Colet suspect la ambasada Rusiei din București. Rezultatul expertizei SRI
Colet suspect la ambasada Rusiei din București. Rezultatul expertizei SRI

Colet suspect la ambasada Rusiei din București. Rezultatul expertizei SRI

17 feb. 2023, 18:24,
în Actualitate

Plicul suspect de la Ambasada Rusiei din București nu conține material exploziv, anunță SRI, potrivit Mediafax.

„În legătură cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizăm că au fost încheiate activitățile pirotehnice. Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic. Se continuă investigațiile de laborator”, a anunța SRI.

Ambasada Rusiei în România a primit, vineri, un plic suspect.

„În urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat și transportat în siguranță în vederea expertizării. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente”, informa SRI.

Colet suspect la Ambasada Ucrainei din București

Reamintim că în luna decembrie 2022, poliția a fost alertată după ce un colet suspect a ajuns la ambasada Ucrainei la București. Angajații au fost evacuați.

Două plicuri suspecte au fost trimise pe adresa Ambasadei Ucrainei din București, prin intermediul poștei. Cele două pachete au fost descoperite de angajații care făceau sortarea corespondenței. Oficialii instituției au solicitat prezența SRI și ai poliției pentru a stabili despre ce este vorba, dacă este vorba despre o amenințare reală. La fața locului au ajuns pirotehniștii, dar și trupe speciale, pentru a fi făcute verificări. De asemenea, au ajuns mai multe ambulanțe și echipaje SMURD.

Angajații care lucrau în cadrul instituției în acest moment au fost evacuați până la clarificarea situației.

Sediul Ambasadei Ucrainei se află pe raza sectorului 1 al Capitalei.

„Poliţiştii de la Direcția Generală a Poliției Municipiului București, Secţia 1, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei. De asemenea, la faţa locului se deplasează echipe pirotehnice pentru efectuarea de verificări specifice”, se arată într-un comunicat al DGPMB.

Din fericire, la acea vreme, specialiștii au costatat că a fost vorba despre o alarmă falsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *