In perioada septembrie 2019- august 2021, Colegiul Tehnic „Ioan C. Stefanescu”-Iasi, deruleaza in calitate de partener, alaturi de institutii din Grecia, Italia, Spania, Bulgaria si Anglia, proiectul de parteneriat strategic Erasmus+ KA203:
“Dialogue down the post-truth hole:programmes and tools for digging through information and beliefs in the post-truth era” (2019-1-EL01- KA203-062969), finantat de Comisia Europeana.
Proiectul are drept scop promovarea raționamentului critic și științific, pentru a face diferența între intre gandirea superficială si gândirea critică,imbunatatirea practicilor existente în domeniul educației, al formării și al învățării non-formale,promovarea educației în materie de cetățenie activă și de etică, precum și a unui climat deschis în sălile de clasă, pentru a cultiva atitudinile tolerante și democratice și competențele sociale, civice și interculturale.
In perioada 20-23 noiembrie 2019, a avut loc prima reuniune transnationala de lucru, din cadrul proiectului, la institutia partenera din Atena, NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH (EKKE). Proiectul are ca scop combaterea dezinformării și a credințelor false, promovând în același timp raționamente critice și științifice pentru o îmbunătățire generală a societății U.E. Au fost prezenti reprezentanti ai institutiilor partenere : EKKE-Grecia, A.RE.S. scarl-Italia, Universitatea Complutense de Madrid, Burgaski Svoboden Universitet-Bulgaria, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Universitatea Metropolitană din Manchester, Universita Telematica Pegaso. EKKE, institutia coordonatoare a fost reprezentată de Nicolas Demertzis (președinte), Giorgos Bithymitris (responsabil științific), Charalambos Tsekeris (cercetător) și Christos Papalymperis (formator). Profesorul Nicolas Demertzis a ținut discursul inaugural și apoi fiecare reprezentant și-a prezentat instituția. Giorgos Bithymitris (EKKE) a prezentat obiectivele și obiectivele proiectului, activitățile, etapele și rezultatele intelectuale.
De la Colegiul Tehnic Ioan C. Stefanescu au participat trei cadre didactice: directorul scolii, profesor Voinea Liana Dolores, profesor Muntianu Cristian si profesor Leitoiu Ecaterina, coordonator de proiect.
In cele doua zile de lucru, s-au stabilit sarcinile de lucru ale fiecarui partener pentru realizarea obiectivelor proiectului, s-a discutat despre viitoarele activitati din proiect, despre planul de diseminare si s-a ales logo-ul proiectului.
Au avut loc si ateliere de lucru, legate de capacitatea de a gândi critic, de a pune întrebări pertinente, de a recunoaște și a defini problemele prin raționamente motivate si mijloace de utilizarea eficientă a informațiilor și a cunoștințelor.