Prima pagină » Local » Colegiul Tehnic ”Haralamb Vasiliu” va beneficia de mobilier nou pentru laboratoarele de informatică! Investiția e de peste 190.000 de lei

Colegiul Tehnic ”Haralamb Vasiliu” va beneficia de mobilier nou pentru laboratoarele de informatică! Investiția e de peste 190.000 de lei

30 aug. 2024, 12:51,
George Cristian în Local

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Haralamb Vasiliu” vor beneficia de mobiliar nou pentru laboratoarele de informatică, iar investiția depășește suma de 190.000 de lei. Licitația a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții (SEAP).

Recent, tot la nivel de învățământ preuniversitar, IȘJ Iași a lansat o licitație pentru achiziția de rechizite școlare care vor fi împărțite în mod gratuit elevilor fără posibilități materiale.

Colegiul Tehnic ”Haralamb Vasiliu” va beneficia de mobilier nou pentru laboratoarele de informatică

Laboratoarele de informatică din cadrul Colegiul Tehnic ”Haralamb Vasiliu” din Podu Iloaiei vor beneficia de mobilier nou. Colegiul Tehnic va avea și mai multe licențe software în cadrul licitației care depășește suma de 190.000 de lei.

Conform caietului de sarcini publicat pe SEAP, vor fi achiziționate mai multe licențe software și mobilier pentru laboratoarele de informatică.

În cadrul achizițiilor planificate, sunt incluse mai multe loturi de bunuri și servicii esențiale pentru îmbunătățirea procesului educațional și dotarea instituțiilor cu tehnologie modernă.

Pentru LOT – 5, sunt prevăzute achiziții de software educațional și platforme e-learning. Acestea includ două licențe de software educațional, fiecare având o valoare de 191,83 lei, și două pachete de conținut educațional pentru laboratoare digitale, fiecare cu un cost de 1.264,15 lei. De asemenea, sunt incluse două platforme e-learning pentru crearea de conținut educațional, una pentru un an cu un cost de 2.228,26 lei și alta pentru trei ani la valoarea de 6.586,40 lei. În final, se achiziționează o platformă de învățare online specializată în tehnici avansate, cu un cost de 16.355,34 lei. Toate aceste achiziții sunt realizate prin procedura simplificată și termenul estimat de livrare este de șase luni.

Pentru LOT – 6, sunt prevăzute achiziții de mobilier, inclusiv 48 de unități de mobilier STEAM (mese și scaune) cu o valoare totală de 93.262,34 lei. De asemenea, se achiziționează două imprimante 3D, fiecare cu un preț de 1.229,72 lei. Aceste achiziții sunt de asemenea realizate prin procedura simplificată, cu termen de livrare de șase luni.

În LOT – 7, sunt incluse echipamente educaționale de specialitate. Acestea cuprind un stand educațional pentru studiul senzorilor și acționărilor electrice și pneumatice automate, cu un preț de 29.390,42 lei, și un stand educațional pentru studiul pneumaticii digitale, la valoarea de 30.138,10 lei. În plus, sunt achiziționate două software-uri de contabilitate, unul cu valoare de 3.443,23 lei și altul de 7.378,35 lei. Toate aceste bunuri sunt achiziționate prin procedura simplificată, având termen de livrare estimat la șase luni.

Lemnul utilizat pentru mobilier trebuie să fie obținut din surse legale

Produsele ofertate vor dispune de garanție de minim 24 luni (2 ani) – pentru produsele IT&C şi de minim 36 luni (3 ani) – pentru mobilier. Lemnul utilizat pentru mobilierul care urmează să fie furnizat în cadrul contractului trebuie să provină din surse legale, în conformitate cu prevederile art. 6 din Regulamentul (UE) nr. 995/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 octombrie 2010 de stabilire a obligaţiilor care revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn, precum şi cu legislaţia naţională incidentă privind provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, cu modificările şi completările ulterioare .

Recent, Consiliul Județean a lansat o licitație publică urcată pe SEAP prin care se dorea modernizarea laboratoarelor de informatică din peste 70 de școli din județul Iași.

Lemnul sau produsele din lemn care nu intră sub incidenţa Regulamentului (UE) nr. 995/2010 de stabilire a obligaţiilor care revin operatorilor care introduc pe piaţă lemn şi produse din lemn trebuie să fie în conformitate cu licenţa FLEGT sau echivalent, licenţa CITES sau echivalent sau să facă subiectul unui sistem de diminuare a riscurilor („due diligence”) sau echivalent – care include trei elemente inerente gestionării riscului: accesul la informaţii, evaluarea riscului şi atenuarea riscului identificat – pus în aplicare de ofertant, care trebuie să furnizeze informaţii privind ţara de recoltare a lemnului, speciile, cantităţile, detaliile furnizorului şi informaţii referitoare la respectarea legislaţiei naţionale relevante. Colegiul Tehnic ”Haralamb Vasiliu” va beneficia de mobilier nou pentru laboratoarele de informatică în valoare totală de 194.153,84 lei fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024