Prima pagină » Local » Colegiul Medicilor Iași a hotărât declanșarea procedurii disciplinare împotriva medicilor care i-au acordat asistență medicală Mariei Ciorap! Fiica sa susține că „a murit cu zile” – FOTO

Colegiul Medicilor Iași a hotărât declanșarea procedurii disciplinare împotriva medicilor care i-au acordat asistență medicală Mariei Ciorap! Fiica sa susține că „a murit cu zile” – FOTO

28 iul. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Colegiul Medicilor Iași a hotărât declanșarea procedurii disciplinare împotriva medicilor din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, care i-au acordat asistență medicală pacientei Maria Ciorap

S-a luat această hotărâre după ce Elisabeta Ciorap, fiica Mariei Ciorap, a înaintat o plângere la Colegiul Medicilor Iași, în care și-a arătat nemulțumirea față de modul în care a fost tratată mama sa de către medicii de la UPU – Spitalul „Sf. Spiridon”.

Femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași după ce a făcut un stop cardio-respirator la domiciliu. Când a ajuns la unitatea medicală, pacienta în vârstă de 87 de ani era în comă, starea sa fiind extrem de gravă. A suferit un al doilea stop, iar inima sa a încetat să bată, medicii deconectând-o de la aparate. Pacienta a decedat în data de 21 iunie 2023.

 Maria Ciorap

S-a luat această hotărâre după ce Elisabeta Ciorap, mama Mariei Ciorap,  a înaintat o plângere la Colegiul Medicilor Iași, în care și-a arătat nemulțumirea față de modul în care a fost tratată mama sa de către medicii de la UPU – Spitalul „Sf. Spiridon”

Elisabeta Ciorap a depus plângere împotriva medicilor care i-au acordat asistență medicală mamei sale

Colegiul Medicilor Iasi

Femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, după ce a făcut un stop cardio-respirator la domiciliu

Elisabeta Ciorap a decis să depună plângere împotriva medicilor care i-au acordat asistență mamei sale, deoarece crede că avea șanse să supraviețuiască, însă doctorii au fost cinici și duri și i-au spus încă din prima clipă:

„Nu se știe dacă la următorul stop mai scapă, are 87 de ani, diabet de tip II, ce mai vreți, trebuie să vă așteptați la ce e mai rău”. Astfel, femeia crede că medicii nu i-au dat nicio șansă mamei sale, mizând pe faptul că e în vârstă. Odată ajunsă la Spitalul „Sf. Spiridon”, Maria Ciorap a decedat, iar doctorii au deconectat-o de la aparate.

„Eu atât vreau să știu! De ce au scos-o de la aparate așa repede. Nu i s-a dat nicio șansă să își revină. Era normal că o țineau aparatele în viață, făcuse un stop cardio-respirator. De ce nu au lăsat-o câteva zile cu aparatele, să vedem cum reacționează? Eu consider că a fost omorâtă că era o persoană în vârstă și cu probleme medicale”, a explicat Elisabeta Ciorap în plângerea depusă la Colegiul Medicilor.

plangerea depusa la Colegiul Medicilor

Pacienta a încetat din viață în data de 21 iunie 2023

Colegiul Medicilor din România a hotărât declanșarea procedurii disciplinare împotriva medicilor din cadrul UPU

 plangerea depusa la Colegiul Medicilor

Elisabeta Ciorap, mama Mariei Ciorap,  a înaintat o plângere la Colegiul Medicilor Iași, în care și-a arătat nemulțumirea față de modul în care a fost tratată mama sa de către medicii de la UPU – Spitalul „Sf. Spiridon”

Constatând că plângerea conține elementele de formă prevăzute la art. 116 din Statutul Colegiului Medicilor din România, s-a hotărât

„declanșarea procedurii disciplinare împotriva medicilor care au acordat asistență medicală mamei doamnei Elisabeta Ciorap în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași -U.P.U. Înaintarea plângerii, a înscrisurilor și a prezentei decizii la Comisia de Jurisdicție Profesională a Colegiului Medicilor Iași”, se arată în decizia nr. 14 din 05.07.2023 a Biroului Consiliului Colegiului Medicilor Iași.

Elisabeta Ciorap își dorește ca medicii care i-au acordat asistență medicală mamei sale, Mariei Ciorap, să plătească pentru faptele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024