Prima pagină » Titlurile zilei » „Colecționarul de suflete“ le chinuie în casa groazei! Câini ținuți în condiții mizere, în județul Iași! – Galerie FOTO/VIDEO – ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

„Colecționarul de suflete“ le chinuie în casa groazei! Câini ținuți în condiții mizere, în județul Iași! – Galerie FOTO/VIDEO – ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

30 ian. 2023, 02:00, 17 ,
Andreea IRUC, în Titlurile zilei

Sute de câini sunt ținuți în condiții mizere de un așa-zis iubitor de animale. Laurențiu Pârâu se declară „iubitor de animale“, însă ține captive sute de suflete nevinovate în condiții de neimaginat

Acesta susține că este „foster“ (n.r. – persoană care găzduiește animale până când acestea sunt adoptate) pentru animalele ce odată au aparținut cuiva. Sute de câini și pisici trăiesc în condiții mizere în casa și curtea bărbatului. Unele dintre aceste animale nici nu mai știu cum arată lumina zilei, fiind ținute închise în încăperi întunecate, fiind nevoite să trăiască în propriile fecale!

Mare parte dintre acești câini au fost luați chiar de pe străzile Iașului și duși în curtea bărbatului care se declară mare iubitor de animale.

Deși se autointitulează „foster“, Laurențiu Pârău nu este altceva decât un „colecționar” de suflete nevinovate, ce nu le poate oferi animalelor mai mult de un sac de mâncare uscată, de două kilograme, pe zi.

Cantitatea infimă ajunge să fie împărțită zilnic de sutele de câini din casa și curtea acestuia. Multe dintre animale sunt slabe, bolnave, chinuite, legate cu lanț de jumătate de metru, fără ca măcar să aibă un acoperiș deasupra capului.

Pisici tinute in custi

Mai multe pisici sunt ținute captive în cuști, fără să vadă lumina zilei

Câini ținuți în condiții mizere de către un „iubitor de animale“!

Suflete tinute captive in custi

Mai mulți câini sunt ținuți captivi în cuști, în care ar încăpea doar unul singur

Casa groazei pentru bietele animale se află în satul Vama, comuna Popești, în apropierea Iașului.

Vecinii bărbatului se plâng de faptul că, în verile toride, aceste animale nu pot beneficia nici măcar de un castron cu apă, sursa de apă fiind la 40 km distanță de curtea în care acest om colecționează suflete. Iarna este la fel de grea pentru bietele animale, deoarece multe dintre acestea sunt legate de un par, cu un lanț de jumătate de metru, fără ca măcar să aibă un acoperiș sub care să se adăpostească.

„Colecționarul de suflete“ le numește pe aceste biete necuvântătoare „copiii săi“, însă le ține în condiții greu de imaginat. Mulți câini stau legați de picioarele fotoliilor din casă, închiși în băi sau puși mai mulți într-o singură cușcă.

Riana Petric a declarat pentru reporterii BZI că a încercat salvarea animalelor, fără vreun rezultat.

„O imagine a morții te lovește imediat cum intri în curtea acestui domn. Ne luptăm cum putem să ajutăm aceste animale, dar de cele mai multe ori nu suntem luați în seamă. Dacă ești slab cu inima, trebuie să iei ceva înainte să intri în curtea acestui om, deoarece situația prezentă acolo este una deplorabilă. Noi am făcut mai multe sesizări, dar nu am observat nicio îmbunătățire a situației acestor biete animale“, explică Riana Petric.

Gabriel Ciobanu, director executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași, precizează că în cazul „fosterului“ de la Popești este o anchetă în desfășurare.

„Am primit niște sesizări în acest caz. Este o anchetă în desfășurare. Tot ce putem noi să facem este să vedem dacă acești căței aparțin cuiva și dacă au cipuri să le scanăm. Nu știm cum ajung acești câini în curtea acestui om și de unde îi ia“, menționează Gabriel Ciobanu.

Caini inchisi in baie

Unii câini sunt ținuți închiși în baie, unde nu există lumină

„Colecționarul de suflete“, amendat de Poliția Animalelor

fecalele animalelor

Animalele sunt obligate să trăaiscă printre proriile fecale

Deși imaginile din casa groazei sunt elocvente, Laurențiu Pârău contestă realitatea, mințind cu nonșalanță în legătură cu traiul animalelor ținute captive. Bărbatul spune cu seninătate că el vrea să ajute bietele animale și că realitatea este alta decât cea care apare în multiplele filmulețe făcute de Riana Petric.

„Animalele sunt foarte bine, grase și frumoase! Nu înțeleg de ce mă sunați pe mine și nu vorbiți la Poliția Animalelor. Ei au venit aici și au constatat că totul este în regulă“, zice Laurențiu Pârău.

Realitatea este cu totul alta, fapt confirmat și de purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vâjiac.

„La finalul anului 2022, polițiștii au fost sesizați cu privire la acest bărbat care deține mai multe exemplare canine pe raza comunei Popești, fără a le asigura condiții de bunăstare. În urma acestor sesizări, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și cei ai postului de Poliție Popești au demarat verificările, persoana fiind sancționată conform legii nr. 205/2004, privind asigurarea condițiilor de viață, bunăstării și protecția animalelor“, declară Anca Vâjiac.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași a mai adăugat faptul că persoanei în cauză i s-a pus în vedere și respectarea celorlalte prevederi ale acestei legi. Chiar și în aceste condiții, câinii sunt ținuți în condiții mizere de către „colecționarul de suflete“.

Comentarii
  • Ăsta merită legat cu un lanț și lăsat acolo

  • Animalul ăsta face bani de pe urma bietelor necuvântătoare

  • A-ti scos capul de acuma pana acuma nu ziceati nimic cand a murit femeia daca va este mila luatii acasa la voi nu ii mai lasati nici acolo nici pe strazi poate asa o sa aveti si voi de suferit cum a avut si familia femeii omorate.Sunteti niste criminali!!

  • La ecarisaj cu ele!
    Astia cand cresc li se da drumul pe strazi ca sa mai mutileze sau sa mai omare oameni prin parcuri.

  • Mitica Raducan

    Un ahiat dupa parale poate sa-si bata joc de animale fara pic de scrupule. Luati masuri domnilor de la Autoritati ca degeaba ii dati nenoricitului astuia amenzi ca el tot isi continua actul diabolic.
    Luati animalele de acolo si duceti-le la padocuri care au conditii.
    Nu mai indura Dumenzeu ticalosenia unor oameni, si ne miram de ce nu ploua, de ce nu inge, iata ca ne da semne mari, si tot i se calca poruncile in piciooare, I le terfelesc unii ca acest om fara pic de ratiune si compsiune.

  • Omul respectiv nu primeste nici un ban de la nimeni! Mitica,daca iti pasa asa de mult de aceste animale de ce nu te duci tu sa le dai mancare,apa,dormitoare etc?.Sa fiu in locul lui Laurentiu ti le-asi aduce tie la poarta sau daca nu,ar trebui sa le dea drumul pe strazi si sa te composteze si pe tine”Mitico”,ca pe femeia din Bucuresti.

  • Cu ce ajuta amenda pe bietele animale?? Adica rolul politiei animalelor este sa faca o hartie si atat? Degeaba exista aceste institutii, luati salarii fara sa faceti nimic. Si Padocul de la Tomesti este plin, pe stazile orasului mai sunt alte mii de animalute care nu au nici o vina… Iar pentru aceasta situatie, omul este cel vinovat. Atat apartinatorii cat si institutiile care nu isi fac treaba.

  • Daca nu pot sa le ingrijeasca sa fie EUTANASIATE! la fel este in toate tarile .

  • Absolut corect!.In tara asta,s-a ajuns ca javrele,ursii,mistretii,matele,gandacii croitori,broastele verzi si alte lighioane,sa fie mai pretuite decat copii bolnavi,batranii cu pensii de mizerie,bolnavii din spitale si camine sociale etc,si toate aceste asa-zise manifestari milostive si cheltuieli sa se faca din bani publici.

  • Animalutele astea nu trebuie sa sufere..In oala cu ele si problema e rezolvata.Le facem un bine.Mai in capatul satului s-au instalat niste pitici de astia vietnamezi cu ochi oblici..N-ar avea greturi sa roada niste costite s-au pulipite de catei dulci si scumpi.Pentru astia e ceva normal cum e la noi gaina sau porcu.Am impresia ca nici nu se mai aud noaptea latrand asa multi caini cum erau odata.Au ,,disparut,,cu siguranta in preparate cu specific asiatic de mai mare dragu.Bravo lor.

  • Otrava si la morga si la ars cu toatae javrele si de acolo si de moooooistele care la accepta!!!

  • Bai n.e.s.i.m.t.i.t de reporter poreclit ce esti?Unde ai facut scoala de ai ajuns sa spui ca nu poate sa le asigure hrana decat un sac de 2 kg.pe zi?Ai aflat de o noua unitate de masura a cantitatii?Javra mincinoasa ce esti.Vin la tine in birou cu martori si te pun sa ridici acei saci de 2kg si daca nu reusesti te pun sa-i mananci pe toti odata.Esti mai javra decat toate acele animalute la un loc.

  • Brindescu Olariu Steluta

    Ce nefericiți sunteți ,toți,cei care -l condamnați,amendați pe acest om!A luat aceste animale,câini,pisici,pentru a le salva viața!Le da mâncare din avutul lui,mult,puțin,cat o fi!Asta pentru că ,niste stăpâni ticăloși i au alungat!In adăposturi sunt ținuți două săptămâni.Daca nimeni nu-i revendica,adopta,sunt eutanasiati!Acest om a salvat mai multe vieți!Creștini cum sunteti,luați și voi ,fiecare, trei,patru caini.In felul acesta,ar avea condiții de viață mai bune,toți!Nu trebuie sa vă războiți cu bieții câini!Recunoașteți că,nemulțumirea,nefericirea,revolta,neputința,toate,vi se trag de la p opririle frustrări!Guvernanți,politicieni,securiști,sereisti,polițiști,popi,miniștrii,primari,funcționari,într-un cuvânt TRANTORI,!Pe aceștia îi caram in spate!Noi,toți,suntem animale de povară,sclavi!!Dumnezeu a spus: blestemat sa fie omul care se încrede în om!Și,i-am dat un singur prieten loial pana la moarte,câinele!Leac pentru singurătate!Daca Dumnezeu nu îl voia,Noe nu l-ar fi salvat pe corabia lui!Respectați VIATA oricărei viețuitoare!Nu noi i-am dat-o,nu noi avem dreptul să i-o luam.!Daca sunteți așa belicoși,razboiti-va cu cei mai puternici decât voi,nu cu necăjiții,oropsiții acestei lumi!PACE ADANCA!

  • Pentru pensii speciale sunt bani? Pentru animale de lângă noi s-au cele sălbatice nu .Cum a reușit Ceaușescu să aibă grijă de ele și HOȚII care ne conduc acum nu pot .

  • Il cunosc pe d-ul Laurentiu de foarte multi ani si ar trebui sa-i multumiti si sa-l ajutati in legatura cu aceste animalute.El are un suflet mare si strange aceste animale de pe stada benevol si le da mancare si adaposteste.Primaria unde tine animalutele ar trebui sa-l sprijine cu hrana si persoane care iau socialul la curatenia acestor animale.In loc sa-i multumiti ca acesti caini nu cresc in haite si nu va ataca pe strada si este liniste voi il blamati.Apropo,am sa ma rog ca toti care faceti afirmatii ca obtine bani de pe urma acestora, sa aveti bani voi,copii vostri si nepotii vostri pana la a zecea generatie cat castiga acest om.Si as vrea sa merg cu voi sa vedem cat castiga acest om.Va rog foarte mult sa nu mai aruncati cu mizerii in acest om ca nu merita.

  • Sunt animale culese de pe străzi, animale care pentru alții au fost doar gunoaie bune de aruncat.
    Exact cum sunt și în adăposturile de stat, iar cine a intrat într-un asemenea adapost care primește bani frumoși de la buget, știe ce condiții sunt, de te apucă groaza.
    Omul se pare, face ce fac adăposturile de stat doar că face singur cum poate și cât poate iar dacă în loc să fie blamat și înjurat, s-ar gasi soluții să fie ajutat de primărie, cumva, atunci ar avea alte condiții animalele acelea. Dar hai să aruncăm cu rahat, e ce știe românul să facă cel mai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *