Prima pagină » Sanatate » Colecție de ceaiuri: Beneficii pentru întregul corp

Colecție de ceaiuri: Beneficii pentru întregul corp

10 feb. 2022, 11:41,
BZI.ro, în Sanatate

În lume există o mulțime de plante ce aduc beneficii aproape nenumărate organismului, așa că aici se va prezenta o colecție de ceaiuri.

Încă din vremurile străvechi, plantele au fost văzute în multe feluri. Unele erau catalogate ca fiind periculoase, altele erau bune de mâncat, iar cele mai căutate erau cele ce puteau vindeca diverse boli.

Nu se putea vorbi despre o anumită metodă de a testa ce plantă era bună și care nu era bună, așa că prin viu grai, s-au tot transmis informații despre diverse colecții de ceaiuri de la o persoană la alta, chiar până în ziua de azi.

Beneficii pentru adoptarea unei colecții de ceaiuri

Medicamentele din comerț conțin cantități mari de substanțe active, uneori acestea pot fi mai mult decât organismul nostru are nevoie. S-a observat chiar și în rândul unor maladii că bacteriile pot dezvolta o imunitate împotriva unor pastile. Acest lucru nu este de dorit, așa că este bine de tratat afecțiunile ușoare, neserioase, prin metodele tradiționale.

flori de musetel

Mușețelul este un puternic antioxidant

Beneficii ale înfuziei de mușețel

Această plantă numită Mușețel a fost considerată de mult timp ca fiind un medicament al naturii, substanțele din acesta au o mulțime de beneficii asupra organismului. Încărcătura de substanțe este una mare, iar cum acționează fiecare la nivelul corpului nu este exact cunoscut nici la ora aceasta, chiar dacă tehnologia și sistemele de cercetare sunt atât de dezvoltate.

Ceea ce trebuie menționat cu desăvârșire asupra acestei plante este faptul că are efecte științific dovedite asupra calității somnului. Persoanele ce consumă o cană de ceai seara, vor avea parte de un somn mult mai odihnitor, fiind potrivit în colecția dumneavoastră de ceaiuri. Cu mai mult timp în urmă, oamenii foloseau această plantă pentru cei ce dobândeau diverse răni, căci se credea că are efect de accelerare a regenerării țesuturilor, datorită antioxidanților, iar pe lângă acest fapt, un efect important era și cel antiinflamator.

flori de tei

Teiul oferă foarte rar efecte adverse, atenție totuși la alergii

Ceaiul de tei și organismul

Copacul de tei are o rădăcină puternică în istoria omenirii, astfel este consumat de mii de ani. Florile sale uscate infuzate cu apă formează o băutură de care s-au bucurat atât europenii, cei din Asia, dar și cei din America. Ceea ce trebuie știu despre această băutură este că nu produce efecte adverse, iar acesta poate fi consumat fără nicio problemă chiar și atunci când nu se suferă de o anumită afecțiune.

Substanțele din florile acestui copac conțin substanțe ce ajută în condiții de răceala și gripă. Astfel, febra poate fi ameliorată, iar o senzație de relaxare se instaurează atât la nivelul psihicului, cât și la nivelul sistemului digestiv. Unele studii spun că ar putea combate bacteriile ce provoacă diaree, având așadar și un efect antibacterian.

o femeie bea din colectie de ceaiuri

Menta ajută la menținerea unei respirații proaspete

Menta consumată seara

Frunzele verzi de mentă au fost observate ca având un efect benefic asupra organismului încă din vechime, iar până în ziua de azi, alimentele procesate cu aroma acesteia au continuat să existe. Are beneficii asupra menținerii unui nivel scăzut de bacterii în gură, dar și de un efect de relaxare ce se induce atât la nivelul sistemului nervos, cât și la cel digestiv.

Bătrânii spun că ajută chiar și pentru obținerea unui somn odihnitor. Este bine de trecut în această colecție de ceaiuri, întrucât oferă și o senzație de prospețime atunci când se consumă. S-au înregistrat efecte pozitive asupra persoanelor ce aveau un nas înfundat sau sinusurile inflamate, motive suplimentare de a lua în calcul această plantă.

cimbru

Multe insecte nu se apropie de cimbru nici când acesta este lăsat la uscat

Consumul regulat de cimbru

Familia cimbrului este una mare ce conține denumiri precum cimbrișorul, iarba cucului, etc. Un fapt important asupra acestui aliment este dat de faptul că are o încărcătură mare de substanțe cu efecte antibactericide, fiind motivul principal pentru a fi adăugat în colecția de ceaiuri. Atunci când este lăsat la uscat, insectele nu doresc să stea în preajma sa, iar unii l-au folosit în istorie și pentru acest scop, nu doar drept medicament sau condiment.

Din punct de vedere științific, acesta oferă avantaje mari în cadrul infecțiilor. Oamenii îl foloseau pentru gastrite sau infecții urinare, efectul nu este unul mare, ca și în cazul medicamentelor, dar poate preveni apariția lor dacă este un consum regulat.

Beneficii și contraindicații ale consumului de ceaiuri

Ceaiurile sunt bineînțeles cunoscute ca fiind băuturi ce aduc beneficii, însă uneori un consum mai mare poate produce dezechilibre la nivelul organismului și chiar dacă vom avea niște părți ale corpului consolidate, altele se vor distruge dacă nu este menținut un echilibru.

Se recomandă a se trata cu ceaiuri doar afecțiunile ușoare, căci în timp netratate, multe afecțiuni pot deveni cronice. Dacă primiți un tratament din partea unui medic specialist, este responsabilitatea dumneavoastră de a îl întreba dacă vă poate sau nu afecta în vreun fel, consumul unei băuturi din colecția de ceaiuri.


Calmează tusea rapid: Leacuri din bătrâni pentru ameliorarea simptomului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *