Prima pagină » Economic Local » Colectarea selectivă a deșeurilor inerte

Colectarea selectivă a deșeurilor inerte

29 mai 2024, 11:59, 1 ,
în Economic Local

Ce sunt deșeurile inerte?

Când ați trecut ultima oară pe lângă un șantier în construcții sau când ați văzut o clădire  demolată ați sesizat cu siguranță acei munți de moluz care  par grămezi de piatră și pământ.  Acele depozite reprezintă de fapt Deșeul Inert.

Deșeurile inerte sunt acele materiale care, în timpul depozitării acestora nu suferă transformări fizice, chimice sau biologice semnificative. Nu ard și nu reacționează chimic. Aceste deșeuri nu sunt biodegradabile și nu afectează negativ alte materiale cu care vin in contact, astfel încât să polueze mediul.

Iată câteva tipuri de deșeuri inerte: molozul provenit de la demolări, pietriș și nisip rezultat în urma excavărilor sau resturi ceramice din industria construcțiilor.

Datorită naturii sale, deșeurile inerte nu sunt nici solubile, nici combustibile și nici nu reacționează chimic, fizic sau mecanic atunci când intră în contact cu mediul sau alte materiale. Nu sunt biodegradabile și pot fi folosite ca materiale de umplere pe șantiere de construcție. De exemplu materialele din piatră, marmură pot fi zdrobite pentru a umple terasamente.

Dacă sunteți persoană fizică și obțineți deșeu inert generat din demolări (activități de reamenajare interioară sau exterioară) a locuinței proprii individuale sau provenit din activități din domeniul construcțiilor societatea de salubritate ieseană, poate veni în ajutorul dumneavoastră și vă poate prelua contra cost aceste deșeuri.

Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe site-ul societății să completați o cerere pentru Colectarea, Transportul și depozitarea Deșeurilor pe care o puteți trimite pe e-mailul societății [email protected] sau o puteți depune la registratura societății.

Dupa aprobarea cererii vi se va emite factura si după dovada plații societatea Salubris va amplasa la domiciliul dumneavoastră un recipient special.

https://salubris.ro/utile/

Protejarea mediului înconjurător este esențială pentru calitatea vieții noastre și a generațiilor viitoare!

Comentarii
  • In curand nu vom mai putea arunca gunoiul daca nu vom avea studii de master in colectarea selectiva. Hai sictir cu colectarea voastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *