Prima pagină » Economic Local » Colectăm deșeurile și in spatiile publice – Salubris
Colectăm deșeurile și in spatiile publice - Salubris

Colectăm deșeurile și in spatiile publice – Salubris

27 oct. 2023, 12:02, 1 ,
BZI.ro, în Economic Local

Ce este mai plăcut decât plimbările în aer liber sau să ieșim seara la un concert în aer liber? Ne relaxăm total și ne încărcăm pozitiv pentru zilele ce urmează!

Din  păcate, din neglijență sau din nepasare, deșeurile – în astfel de situații – sunt aruncte la întâmplare, iar această situație face imposibilă protejarea mediului în care trăim.

Unii cetățeni preferă să ignore cu bună stiință prevederile legale și abandonează saci de gunoi pe domeniul public.

Astfel de fapte sunt sancționate conform legii!!!

În încercarea de a combate astfel de acțiuni Societatea Salubris S.A., a implementat un sistem de supraveghere video prin montarea a 250 camere de supraveghere urmând ca toate punctele gospodărești din orașul Iași să fie dotate cu astfel de camere. Prin sesizarea poliției locale, cei care aruncă deșeuri la întâmplare sau îl depozitează neconform, riscă amenzi uriașe!

NU aruncăm gunoiul pe strada și NU depozităm saci menajeri cu deșeuri pe domeniul public.

Ieșenii care locuiesc la case vor depozita deșeurile în zilele de colectare stabilite de operatorul de salubritate iar cetățenii de la bloc vor depozita deșeul seclectat în prealabil, la Punctele Gospodărești arondate fiecărei Asociații de Proprietari. Programul de ridicare a deșeurilor, de la case il găsiti pe site-ul www.salubris.ro. Tot aici regăsiți harta in timp real, de ridicare a deșeurilor de la punctele gospodărești.

Pe stradă, deșeul municipal va fi depozitat în locurile special amenajate de către S.C. Servicii Publice Iasi S.A. , în coșurile stradale montate pe stâlpi. Pentru fumători soluția depozitării mucurilor de țigări sunt scrumierele si NU le aruncăm la intamplare pe trotuare.

Astfel, fiecare dintre noi, prin procesul de reciclare, dăm dovadă ca suntem cetățeni responsabili de curățenia orașului. Toate ambalaje și deșeurile trebuie colectate corect, astfel încât curțenia acestor spații publice să fie o prioritate.

www.salubris.ro

Comentarii
  • Ce a ajuns marele nostru Eminescu!

    Chirica dobitocul si spagarul se pisha pe memoria lui Eminescu cu aceste banci! Pentru Chirica banul sa iasa, sa- si puna la adapost coruptii cu banii nostri,a inventat o idiotenie cu bancile lui Eminescu numai ca sa – si plateasca afaceristii lui corupti si sa- i iasa si lui Chirica ceva bani. Este oribil, penibil sa te asezi cu ku- rul pe Eminescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024