Prima pagină » Titlurile zilei » Colaps financiar pentru patronii pensiunii „Villa Verde”, din centrul Iașului! Afacerea este vândută cu 300.000 de euro. Soluția patroanei Viorica Bordeianu: „Am frați la Chișinău” – FOTO

Colaps financiar pentru patronii pensiunii „Villa Verde”, din centrul Iașului! Afacerea este vândută cu 300.000 de euro. Soluția patroanei Viorica Bordeianu: „Am frați la Chișinău” – FOTO

19 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Pensiunea „Villa Verde” a fost construită în centrul Iașului în 2007, dar patronii sunt nevoiți să facă față unei vânzări forțate. Executorii judecătorești scot imobilul la licitație, dar acțiunile nu se opresc aici. Viorica Bordeianu, administratorul pensiunii, este optimistă în ciuda problemelor întâmpinate în ultima perioadă

Probleme financiare pentru patroana pensiunii „Villa Verde”, din centrul Iașului, de pe șoseaua Arcu, nr.72. Din cauza datoriilor înregistrate la Banca Transilvania, Viorica și Gheorghe Bordeianu s-au trezit cu afacerea scoasă la vânzare de către executorii judecătorești. Prețul este unul pe măsură, de 1.616.056 lei, aproximativ 300.000 de euro. Afacerea familiei Bordeianu a fost ridicată în 2007, dar pandemia de COVID-19, care a afectat încasările, a condus la prăbușirea tuturor planurilor. Zona în care a fost construită pensiunea se află în continuă expansiune imobiliară, existând Planuri Urbanistice Zonale care anunță dezvoltarea. Reporterii „BZI” au discutat cu Viorica Bordeianu, administratorul pensiunii, iar aceasta a asigurat că nu va pierde afacerea și că va achita debitul, chiar dacă va trebui să se împrumute.

„Noi în 2007 am construit. Nu vând nimic. Voi plăti, chiar dacă voi împrumuta 5.000 de colo, de colo. Am avut și probleme de sănătate. Nu renunț, nu vând. Am doi băieți. Am frați în Chișinău”, a declarat Viorica Bordeianu.

Din informațiile deținute de „BZI”, nu este singura proprietate a familiei Bordeianu care se află în atenția creditorilor. În trecut, și o unitate de cazare din zona Bucium a fost propusă pentru vânzare.

Pensiunea „Villa Verde” este programată la vânzare la finalul lunii iunie 2021

Publicația de vânzare a proprietății de pe șoseaua Arcu arată descrierea tehnică a imobilului. Astfel, suprafața de teren pe care a fost construită clădirea este de 508 metri pătrați. Clădirea are un regim de înălțime S+P+E. Subsolul are o suprafață utilă de 115,67 metri pătrați, parter – 128,63 metri pătrați, etaj – 121,64 metri pătrați, dar și balcoane cu arie utilă de 28,35 metri pătrați. În realitate, clădirea este extinsă și cu o mansardă. Licitația este programată pentru data de 22.06.2021, la sediul executorului judecătoresc Gabriel Bîrcă.

„Toți cei interesați care posedă vreun drept real, de chirie, privilegiu, ipotecă sau alt drept de creanță asupra imobilului, să depună în scris obiecțiunile lor, până la termenul de vânzare, după care nu li se vor mai lua în considerație obiecțiunile”, se arată în anunțul executorului.

Dacă la termenul menționat nu se vor prezenta ofertanți, procedura va fi reluată cu un preț de pornire diminuat cu 25 la sută. Conform datelor financiare disponibile, Viorica Bordeianu apare ca unic asociat în societatea Acatia SRL, care în 2020 a avut o cifră de afaceri de doar 77.656 de lei. În trecut, apărea și ca administrator al societății Villa Verde Company SRL, dar a fost radiată la finalul anului 2020.

Viorica Bordeianu trage de o afacere cu 5 camere de vânzare

Pensiunea „Villa Verde”, condusă de Viorica Bordeianu, este formată din 5 camere cu o capacitate de 10 locuri. Prețurile pentru nopțile de cazare sunt aliniate zonei. Astfel, o cameră single cu mic dejun costă 150 lei – 1 persoană, cameră dublă cu mic dejun – 180 lei – 2 persoane, o cameră triplă cu mic dejun – 250 lei – 3 persoane, iar o cameră matrimonială cu mic dejun inclus – 200 lei – 2 persoane. Pensiunea se află într-o zonă strategică, la 5 minute de mers pe jos de Piața Unirii.

„”Villa Verde” din Iași vă așteaptă să petreceți un sejur relaxant în Moldova la prețuri avantajoase. Amabilitatea gazdelor, frumusețea zonei, precum și serviciile de calitate asigurate de personalul specializat sunt argumente convingătoare în alegerea pensiunii „Villa Verde”. Oaspeții pensiunii au la dispoziție numeroase facilități care le vor face șederea cât mai plăcută: saună pe lemne, piscină, cabină de duș cu hidromasaj și spațiu de relaxare, terasă”, se arată în prezentarea afacerii.

Executorii judecătorești vând cu 400.000 de euro vila fostului director al companiei Totalgaz Industrie

Totodată, pe data 08.06.2021, executorul judecătoresc Ciprian Ioan Sîrbu organizează pentru a treia oară vânzarea unui imobil de pe strada Ioan Petru Culianu, ce aparține lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie, controlată de afaceristul Ioan Pârău. Societatea se află în insolvență, dar Adrian Coca riscă să rămână fără casă după ce a gajat proprietatea pentru un credit în bancă. Banii au fost folosiți pentru susținerea societății. Prețul de vânzare a proprietății este de 2.063.366 lei, aproape 400.000 de euro. Conform executorilor judecătorești, va fi scoasă la vânzare o suprafață de teren de 2.765 metri pătrați, dar și vila cu regimul de înălțime D+P+1+M. Suprafețele fiecărui nivel al construcției sunt importante. La demisol, suprafața utilă este de 75,50 mp, parter – 227,77 mp, etaj – 248,07 mp, mansardă – 213,04 mp. Proprietatea este completată de un garaj cu o suprafață construită de 71 de mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024