Prima pagină » Sanatate » Colagen pentru articulații. Cum să crești cantitatea proteinei în țesuturi

Colagen pentru articulații. Cum să crești cantitatea proteinei în țesuturi

25 oct. 2022, 10:00,
în Sanatate

Colagenul este extrem de important pentru articulații și pentru coloana vertebrală. Colagenul este o proteină conjunctivă care este responsabilă pentru fermitatea și tonusul pielii. De aceea, este atât de des inclus în produsele cosmetice anti-îmbătrânire. Dar colagenul nu este doar pentru piele. Este esențială pentru coloana vertebrală, articulații și ligamente.

Oamenii de știință fac de fapt o distincție între aproximativ 20 de tipuri de colagen, dintre care tipul 1 și tipul 2 sunt cele mai interesante pentru noi. Colagenul de tip 1 conține os și tendon, în timp ce colagenul de tip 2 este componenta principală a cartilajului. În articulație, fibrele de colagen formează un fel de rețea, care reprezintă scheletul cartilajului responsabil de elasticitatea acestuia. Colagenul ajută, de asemenea, la menținerea elasticității și la întinderea ligamentelor și ajută la întărirea oaselor. Organismul nostru este capabil să sintetizeze colagenul, dar după vârsta de 25 de ani, acesta este produs din ce în ce mai puțin. Acest lucru duce la un risc crescut de rănire, entorse, fracturi și la diverse afecțiuni articulare. De exemplu, o afecțiune precum osteoartrita determină o scădere a conținutului de colagen din țesuturi.

grafica femeie care se tine de genunchi din cauza durerii articulatiei

Suplimentarea cu colagen este benefică pentru osteoartrită

Colagen pentru articulații. Cum poate fi compensată deficiența acestuia din organism?

Preparatele de colagen, care sunt utilizate pe scară largă în medicină și în sport, pot fi de ajutor. În prezent este disponibilă o gamă largă de preparate topice și suplimente care conțin această proteină. Colagenul pentru articulații este adesea inclus în nutriția sportivă și în alte produse. Produsele nutraceutice pe bază de hidrolizat de colagen ajută la menținerea sănătății articulațiilor și, în cazul bolilor articulare, mai ales în stadii incipiente, pot face parte chiar dintr-un tratament complet.

Faptul că beneficiile unui astfel de produs nu este nesemnificativ, dovedesc rezultatele studiilor științifice și numeroasele recenzii ale consumatorilor. Atunci când alegeți un anumit produs de colagen pentru ingestie, acordați mai întâi atenție dozei sale pe porție. Conform datelor științifice actuale, cea mai eficientă doză zilnică de această substanță este de aproximativ 7.000 mg.

femeie care se tine de genunchi din cauza durerii articulatiei

Colagenul marin este obținut din oasele, grăsimea și cartilajul peștilor

Produsul poate conține și alte substanțe pentru menținerea sănătății articulațiilor. Printre acestea se numără acid hialuronic, condroitină și glucozamină și altele. Atunci când alegeți un produs de colagen natural, asigurați-vă că acesta este certificat și provine de la un producător de încredere.

Care este modul corect de a lua suplimentul? Beneficiile colagenului marin pentru oase

Colagenul marin este obținut din oasele, grăsimea și cartilajul peștilor. Este ideal pentru articulațiile umane. Colagenul de origine animală este obținut din cartilajul, pielea și tendoanele bovinelor și păsărilor de curte. Este mai greu de absorbit de către organism decât suplimentele de colagen marin. Astfel, pentru articulații este indicat să iei colagen marin.

grafica persoana care sufera de durere la nivelul articulatiei

Produsul poate conține și alte substanțe pentru menținerea sănătății articulațiilor

Suplimentarea cu colagen este benefică pentru osteoartrită și coxartroză, reducând severitatea durerii și îmbunătățind mobilitatea articulațiilor. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că poate fi benefică pentru artrita reumatoidă autoimună.

Colagenul pentru articulații este prescris pentru o perioadă de 2 până la 3 luni. Se administrează de 1 sau 2 ori pe zi, în funcție de doza de supliment de colagen aleasă. Este disponibil sub formă de capsule sau sub formă de pulbere care trebuie diluată cu o cantitate mică de apă. Colagenul trebuie administrat cu o jumătate de oră înainte de mese pentru o mai bună absorbție.

grafica persoana care sufera de durere la nivelul articulatiei

Preparatele de colagen, care sunt utilizate pe scară largă în medicină și în sport, pot fi de ajutor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *