Prima pagină » Local » Colaborează cu Tudor Chirilă pentru a aduce inovația în industria vestimentației! Andra Pașaniuc este tânăra din Iași care îmbină tehnologia cu moda – GALERIE FOTO

Colaborează cu Tudor Chirilă pentru a aduce inovația în industria vestimentației! Andra Pașaniuc este tânăra din Iași care îmbină tehnologia cu moda – GALERIE FOTO

22 aug. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Tânăra din Iași care aduce inovația în industria vestimentației a reușit să își deschidă propriul atelier cu fonduri europene. Andra Pașaniuc colaborează cu Tudor Chirilă pentru a atrage cât mai mulți designeri români pe o platformă online de produse high-end

Absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Andra Pașaniuc aduce inovația în industria vestimentației. Aceasta prezintă creații din materiale sustenabile pe un site în care cei interesați pot „proba” articolele de îmbrăcăminte în mediul digital. Fiecare produs este prezentat tridimensional pentru ca orice persoană să poată vedea cât mai aproape de realitate aspectul produselor.

Aduce inovația în industria vestimentației cu tehnologie 3D

După ce a finalizat studiile masterale în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Andra Pașaniuc a depus un proiect pentru a obține finanțare europeană. Aceasta a reușit și a deschis propriul atelier. La scurt timp, a simțit nevoia de a merge mai departe și a creat platforma GRMNT în colaborare cu Tudor Chirilă.

„Înainte de a termina Facultatea de Arte am aplicat, fără să am prea mari așteptări, pentru Fonduri Europene și, spre surprinderea mea, le-am și primit, imediat după ce predasem lucrarea de master.

Proiectul a fost realizat sub numele de «Forma Atelie» și, dacă inițial voiam să pun accent pe sustenabilitate și, mai exact, pe creație vestimentară din resturi de materiale, sincer, nu m-aș fi așteptat chiar să devină sustenabilitatea unul din punctele noastre forte. Acum, folosind tehnologia digitală pentru a crea produse direct pentru corpul clientului, sustenabilitatea e cumva inclusă de la sine.

În atelier lucrez în paralel atât pentru Forma, creând, în principal, rochii de mireasă pe plan local, cât și pentru GRMNT”, povestește Andra Pașaniuc.

Cum funcționează conceptul de vestimentație sustenabilă în format digital

Andra Pașaniuc și Tudor Chirilă descoperă împreună tainele tehnologiei care ar putea ajuta creatorii de haine să folosească acest tip de platforme încă din momentul creației. Ei reușesc să vadă cum se va așeza fiecare piesă în parte pe corpul unei persoane doar cu ajutorul tehnologiei.

„Ideea de a crea o platforma E-Commerce pentru fashion ne-a venit acum mai bine de un an când, împreună cu Tudor Chirilă, am început să studiem CLO3D, un program în care poți crea piese vestimentare pornind de la tiparele tradiționale și folosind simularea digitală pentru a vedea cum se va așeza produsul pe trup, încă din etapa de design. Ne-am dat seama că, dacă ajungem să stăpânim acel program și să creăm o estetică aparte, putem încuraja o comunitate de designeri din întreaga lume să folosească platforma noastră pentru a-și lansa brandurile proprii sau pentru a crea colecții exclusiviste”, explică Andra Pașaniuc.

Tudor Chirilă și-a adus aportul asupra proiectul după ce a încercat, în timpul pandemiei, să își extindă orizontul creativ.

„Tudor Chirilă a hotărât să își extindă simțul estetic spre lumea modei, iar calea de a crea și de a prezenta haine în format digital pentru a le produce și vinde fizic i-a fost «second nature». Astfel, a urmat sa creeze prima colecție de menswear, urmată fiind de una pentru femei, iar, în paralel, parteneriatul lui cu mine a permis sa creeze un «workflow» pentru a face creațiile digitale în realitate. Împreună am aplicat cu această idee la «WORTH», un program european, și am primit finanțare. Acum, urmează să adauge diverse colecții ale designerilor, atât din România, cât și din afară”, completează Andra Pașaniuc.

Tânăra ieșeancă aduce inovație în industria vestimentației, folosind materiale sustenabile și tehnologie pentru a face hainele ideale pentru orice trup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *