Prima pagină » Titlurile zilei » Colaboratorul DNA care i-a „turnat” pe polițiștii de la Rutieră este finul lui Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier Iași? „Da, este finul meu, dar nu știu dacă este colaborator al DNA”

Colaboratorul DNA care i-a „turnat” pe polițiștii de la Rutieră este finul lui Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier Iași? „Da, este finul meu, dar nu știu dacă este colaborator al DNA”

03 sept. 2020, 02:00,
Sorin Pavelescu în Titlurile zilei

Personajul-cheie care i-a ajutat pe procurorii DNA este finul șefului Serviciului Rutier Iași, subcomisarul Mihai Șoric. Polițiștii rutieri stau cu sufletul la gură, mai ales după ce procurorii au anunțat că trebuie aduse la audieri încă șase persoane. Mulți nu au înțeles de ce dosarul a fost instrumentat de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție (DNA) atâta vreme cât nu a fost vizat niciun ofițer. În acest caz ar fi trebuit să se ocupe cei de la Direcția Generală Anticorupție (GDA), însă nu s-a întâmplat asta, pentru că astăzi și mâine vor ajunge cel puțin doi ofițeri în fața anchetatorilor.

De câteva zile polițiștii rutieri din Iași nu mai au liniște. Motivul? Un dosar instrumentat de procurorii de la Direcția Națională Anticorupție. Încă din momentul în care la Iași s-au făcut descinderi, iar la sediul DNA au ajuns mai mulți agenți de la poliția rutieră, a existat un semn mare de întrebare. De ce anchetează DNA-ul câțiva agenți de poliție. Iată că răspunsul a venit. Astăzi și mâine, la DNA vor ajunge încă șase persoane, printre care doi ofițeri de poliție. Despre toată această anchetă de la DNA s-a țesut legendă după legendă. Inițial s-a spus că a fost vorba despre un denunț, dar se pare că nu este așa. Anchetatorii au primit o informație, au verificat-o, dar nu s-a confirmat. În timpul verificărilor însă, au fost făcute câteva interceptări care au dus într-un final la polițiștii rutieri și la reprezentanții unui restaurant, care sunt acuzați acum de luare și dare de mită.

Personajul-cheie din acest dosar, apropiat de Șeful Serviciului Rutier?

Ciudat este însă un aspect, intens discutat de polițiștii rutieri din Iași. Personajul- cheie din acest dosar este un anume Andrei Pleșcan. Acest individ a fost colaborator al procurorilor DNA în acest dosar. Mai precis, el este cel care a discutat cu reprezentanții restaurantului și cu polițiștii rutieri și a intermediat în unele cazuri șpaga. A înregistrat audio și video și a făcut capturi de ecran atunci când discuta cu reprezentanții restaurantului și cu polițiștii rutieri, pe diferite aplicații. Ulterior capturile de ecran a ajungeau la procurorii de la DNA. Acest personaj, din câte se pare, a lucrat la restaurant și este finul subcomisarului Mihai Șoric, Șeful Serviciului Rutier Iași. Nimeni nu poate spune că între subcomisarul Șoric și ancheta DNA este vreo legătură, însă polițiștii rutieri comentează intens pe la colțuri acest subiect. Fiind inițial doar un zvon că finul lui Șoric i-a „turnat” pe polițiștii rutieri, reporterii BZI au vrut să lămurească situația și au luat legătura cu subcomisarul.

Subcomisarul Mihai Șoric: „Da, este finul meu, dar nu știu dacă a fost colaborator”

Cert este faptul că Mihai Șoric are un fin cu acest nume, iar acesta a lucrat la restaurantul cu pricina. Contactat telefonic ieri de reporterii cotidianului BZI, șeful Serviciului Rutier Iași a recunoscut faptul că are o legătură cu cel care este trecut ca fiind colaborator al DNA în dosarul șpăgii de la Biroul Rutier.

„Am aflat și eu din ziar lucrul acesta. El este finul meu, într-adevăr, dar nu știu dacă a fost colaborator (DNA) sau nu, asta vă spun. Da, este finul meu. Nu știu dacă a fost sau nu colaborator (DNA). Eu știu că, de vreo 3 ani, el (n.r.- finul lui Mihai Șoric) nu mai lucrează acolo (la restaurant). Știu că a fost plecat și din țară și a lucrat pe afară”, a declarat ieri subcomisarul Mihai Șoric, șeful Serviciului Rutier Iași.

Astăzi se fac audieri la Direcția Națională Anticorupție. Cel puțin 2 ofițeri în fața procurorilor

Astăzi și mâine, mai mulți polițiști vor ajunge în fața procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Până acum, din câte se pare, șase polițiști ar fi vizați. Toți au calitatea de suspecți în dosar, însă rămâne de văzut în ce direcție merge ancheta. De precizat este faptul că, până în acest moment s-a „muncit” în dosar. Din ziua în care au fost perchezițiile și până acum au fost mai multe persoane audiate. Acestea au avut calitatea de martori. De precizat mai este un aspect. În urma interceptărilor făcute, sunt pomenite numele mai multor polițiști de la rutieră și nu numai în dosar. Aceștia ar putea fi chemați la audieri. Surse din cadrul anchetei au precizat că zeci de polițiști ar putea fi audiați în cadrul acestui dosar. Reporterii BZI vă vor ține la curent cu întreaga anchetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *