Ambasadorul Germaniei în România, Excelența Sa Peer Gebauer, a vizitat Aula Magna „Carmen Sylva” și Biblioteca Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. După acest moment, s-au purtat discuții oficiale alături de conducerea prestigioasei instituții de învățământ superior cu privire la relațiile dintre Politehnica ieșeană și universitățile din Germania. Cu acest prilej s-au pus bazele mai multor colaborări cu entități academice germane și companii de profil
Excelența Sa (ES) Peer Gebauer, Ambasadorului Germaniei în România, a vizitat Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iași. Cu acest prilej s-au pus bazele mai multor colaborări cu entități academice germane și companii de profil. Acesta a vizitat și Aula Magna „Carmen Sylva”, respectiv Biblioteca Universității. Discuțiile cu oficialii TUIASI s-au axat pe relațiile dintre Politehnica ieșeană și universitățile din Germania.
La întâlnire a participat o delegație a TUIASI condusă de rectorul, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, alături de prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil cu Relațiile internaționale, prof. univ. dr. ing. Carmen Loghin, prorector responsabil cu cercetarea, dezvoltarea și inovarea, conf. univ. dr. ing. Simona Caraiman, prorector responsabil cu informatizarea și comunicațiile digitale, dar și conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu, prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare (AC) de la TUIASI.
Ambasadorul și-a luat angajamentul că va sprijini colaborările actuale și viitoare între TUIASI și diferite universități din Germania
În cadrul întâlnirii, ambasadorul și-a luat angajamentul că va sprijini colaborările actuale și viitoare între TUIASI și diferite universități din Germania, dar a fost interesat să afle detalii și despre colaborarea, în special pe zona IT, dintre Politehnica ieșeană și companiile germane.
„În esență, acesta ne-a promis că va susține accelerarea formalităților și a relațiilor cu universitățile din Germania, că va fi un liant pentru colaborările dintre Politehnica ieșeană și instituțiile de învățământ superior din țara sa. I-am prezentat pe scurt istoria Universității noastre, faptul că suntem cea mai veche Școală de inginerie din România, iar pentru vizita următoare am convenit să ne întâlnim în zona mai modernă a Universității: Campusul didactic din «Tudor Vladimirescu»”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.
Vizita acestuia s-a derulat integral în Corpul A, din Copou, al Politehnicii ieșene, iar întâlnirea de lucru a fost programată în sala de protocol a Bibliotecii TUIASI.
La propunerea delegației Universității Tehnice, ambasadorul a spus că va încerca să faciliteze o vizită în România a universităților germane care fac parte din proiectul de schimb academic DAAD
La propunerea delegației Universității Tehnice, ambasadorul a spus că va încerca să faciliteze o vizită în România a universităților germane care fac parte din proiectul de schimb academic DAAD. În urmă cu aproximativ 10 ani, reprezentanți ai universităților din România au fost pentru o vizită de lucru în Germania, dar încă nu a fost organizată vizita în țara noastră, pentru ca cei din Germania să vadă exact nivelul unde se află acum învățământul superior românesc.
„Ambasadorul a fost interesat și de numărul de absolvenți din zona IT, în special dacă aceștia lucrează la companii din Germania, dar a vrut să afle mai multe despre colaborările noastre cu companii din țara sa. I-am spus că avem colaborări cu acele companii care au sedii în Iași și că dorim să realizăm cât mai multe astfel de parteneriate. Domnia sa a explicat că trebuie să existe o informare a companiilor germane, indiferent de profil, despre Iași și România în general, fiindcă nu sunt suficiente informații, iar dacă ne-ar cunoaște cu adevărat și ar vedea potențialul, ar fi interesați de mai multe astfel de colaborări”, a precizat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval.