Prima pagină » Culinar » Coji de eclere: Cum se face aluatul opărit

Coji de eclere: Cum se face aluatul opărit

24 ian. 2022, 12:50,
în Culinar

Nu toată lumea cunoaște rețeta potrivită pentru coji de eclere. Ceea ce pare ușor pentru unii, poate fi greu pentru alții. Deși unii au încercat, nu reușesc mereu să pregătească cojile de eclere așa cum sunt în cele mai selecte cofetării.

Cu siguranță, tinerii își vor aminti cu plăcere și nostalgie cum părinții lor îi scoteau ocazional la cofetărie. Acolo serveau tot felul de prăjituri. Savarinele și eclerele erau, de obicei, cele mai populare. Încă ne putem aminti mirosul dulce care plutea în aer când deschideam ușa cofetăriei.

Cu toții avem impresia că totul avea un gust mai bun sau mai ales atunci când eram mici copii, datorită entuziasmului, fericirii cu care consumam toate preparatele și dulciurile pe care puneam mâna. Deși, într-o mică măsură, este adevărat, putem, totuși, readuce la viață câteva dintre simțurile copilăriei cu acest preparat unic.

eclere

Cu siguranță, tinerii își vor aminti cu plăcere și nostalgie cum părinții lor îi scoteau ocazional la cofetărie.

Ingrediente pentru cel mai spectaculos aluat

Pentru această compoziție delicioasă, vom avea nevoie de aproximativ 70-75 de ml de lapte și aceeași cantitate de apă. De asemenea, ne vor trebui și 3 sau 4 ouă. Cel mai bine ar fi să folosiți lapte și ouă de țară pentru un produs cât mai sănătos și natural. Chiar și gustul și culoarea preparatului poate să difere de preparatul gătit cu ouă și lapte din comerț.

Vom cumpăra și 50-60 de grame de unt, cu cât mai multă grăsime. Vom folosi făină albă (în jur de 120 de grame de făină), desigur. Așa cum știe fiecare gospodină, un vârf de sare nu poate lipsi dintr-un preparat plin de gust.

eclere in tava

Cel mai bine ar fi să folosiți lapte și ouă de țară pentru un produs cât mai sănătos și natural.

Coji de eclere: Cum le preparăm

Atunci când vine vorba de eclere, vorbim, cu siguranță, despre aluatul opărit. Denumirea sa originală în franceză este „pate a choux”.

Aluatul opărit și-a căpătat denumirea din felul în care este preparat. Nu este nimic greu de deslușit în acest caz, iar modul de preparare ne este dat „pe tavă” chiar din denumire.

Chiar dacă avem un mic indiciu de la care putem începe să pregătim aluatul, încă trebuie să aflăm când și cum se adaugă restul ingredientelor.

Astfel, vom adăuga în oala noastră cea bună, laptele și apa, odată cu untul și sarea. Vom aștepta să fiarbă și să se contopească ingredientele. Imediat cum fierbe putem turna făina în amestecul creat și amestecăm în continuu. În această etapă, focul trebuie redus la mic. Nu vă alarmați dacă apar cocoloașe, acestea vor dispărea dacă continuați să amestecați cât mai bine.

eclere pe tava

Atunci când e gata, aluatul trebuie să se răcească.

Chiar și în momentul când compoziția se transformă în aluat, aceasta nu va trebui să fie luată de pe focul aragazului. Există o metodă denumită „dessécher la pâte a choux” care constă în uscarea aluatului, așadar îl vom lăsa pe foc până această cerință este îndeplinită.

Atunci când e gata, aluatul trebuie să se răcească. După preferințe, puteți să bateți ouăle separat sau să le spargeți direct în aluatul abia pregătit, iar apoi să amestecați. Dacă alegeți a doua variantă, este important să puneți ouăle pe rând și după fiecare să amestecați cât mai bine. Acest procedeu ajută la evitarea cocoloașelor.

Cum modelăm aluatul

Pentru modelarea aluatului trebuie să folosim un pos cu dui. Astfel, aluatul îl adăugați în pungă și modelați aluatul pe tavă. Cuptorul preîncins la 250 de grade, va fi dat acum cu aproximativ 20-30 de grade mai la mic. Putem introduce tava cu eclere și o lăsăm timp de 15-20 de minute. Mai apoi, scădem din nou temperatura cuptorului, ceva mai drastic (cam 150-170 de grade) și le lăsăm iarăși în jur de 15-20 de minute.

Astfel, rețeta pentru coji de eclere perfecte este gata. Rămâne doar să vă alegeți umplutura potrivită, după gustul fiecăruia.

eclere colorate

Fiecare alege umplutura potrivită gustului său pentru cojile de eclere.

Secretele unei pâini de casă

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Filmările pentru Insula Iubirii sezon9 s-au încheiat:„Emoțiile ating cele mai înalte cote, trăirile sunt mai puternice ca oricând”
Playtech.ro
Horoscopul weekendului 28-30 martie. Vin veşti bune, vor fi zile de relaxare
observatornews.ro
Bărbatul torturat de hoţi pentru card voia să îi cumpere fiului un apartament de 100.000 €. A murit fără să spună codul PIN
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Noi reguli rutiere în UE. Permisul se suspendă în toate țările
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Total suprinzător! A ieșit la suprafață adevărata relație dintre Gigi Becali și Anca Alexandrescu
Playtech.ro
Ce salariu are un căpitan de aeronavă. Atribuţiile pe care le are comandantul justifică suma
Dailybusiness.ro
Secretul neștiut când faci curățenie. Cum poți transforma baia cu pasta de dinți!
RomaniaTV
Ministerul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi salariaţii şi angajatorii. S-a aprobat joi în Guvern
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţ important de la BNR pentru toţi românii cu valută „la ciorap”
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`