Prima pagină » Titlurile zilei » Coincidență stranie în Copou! Casele de pe Nicolae Gane au luat foc după ce milionarul Cristian Delcea, de la E-Gros, a făcut o ofertă de nerefuzat. S-a lăsat cu plângeri penale – FOTO

Coincidență stranie în Copou! Casele de pe Nicolae Gane au luat foc după ce milionarul Cristian Delcea, de la E-Gros, a făcut o ofertă de nerefuzat. S-a lăsat cu plângeri penale – FOTO

16 nov. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

La începutul anului 2023, milionarul Cristian Delcea a cumpărat o proprietate pe strada Vasile Conta, casa fiind lipită de imobilele cu acces de pe strada Nicolae Gane. Pe data de 15 iulie a avut loc un incendiu provocat de chiriașii afaceristului, pagubele materiale fiind însemnate. Cu 3 zile înainte a vrut să cumpere de la vecini. Acum s-a ales cu plângere penală pentru distrugere. Printre victime se află și Daniela Sgârcitu, care are și alte probleme, după ce mama acesteia a fost păcălită să vândă proprietatea. Însă nu a primit întreaga sumă de 550.000 euro, motiv pentru care legalitatea actului a fost contestată

Un incendiu petrecut pe data de 15 iulie 2023, în zona centrală a Iașului, a creat complicații nebănuite pe lângă cele deja lesne de înțeles. Pe strada Nicolae Gane, nr. 17, se află o locuință și trei anexe, situația juridică a acestora fiind destul de complicată. Terenul de 1.000 de metri pătrați este vânat de executori, valoarea în zonă a acestuia fiind foarte ridicată. În lupta asta a intrat Daniela Sgârcitu care se chinuie să anuleze contractul de vânzare-cumpărare, considerat ca fiind încheiat prin mai multe manevre de înșelăciune.

Revenind la incendiu, cu câteva luni înainte, lângă proprietatea lui Sgârcitu a cumpărat Cristian Delcea, milionarul de la complexul comercial E-Gros, de pe Calea Chișinăului, acum asociat cu milionarul Bogdan Gheorghiu, după ce Constantin Rădeanu, patronul restaurantului La Castel, a vândut partea din firmă. Terenul are o suprafață de peste 250 de metri pătrați. Proprietatea are acces din strada Vasile Conta, nr. 42, în apropiere de Casa Studenților. Fostul proprietar este stabilit în Statele Unite ale Americii.

Cristian Delcea a trecut la atac

Casa bătrânească cumpărată de milionarul Delcea era ocupată de chiriașii fostului proprietar. Aceștia au fost lăsați să ocupe imobilul în continuare. Pe data de 12 iulie 2023, cu 3 zile înainte de incendiu, Cristian Delcea a abordat-o pe Daniela Sgârcitu și i-a propus să vândă proprietatea. Femeia l-a refuzat, i-a transmis că se află într-un litigiu. Culmea, din cauza unei lumânări aprinse, folosite de ocupanții casei lui Delcea, imobilul a luat foc, iar flacăra s-a extins în vecinătate, fiind nevoie de intervenția pompierilor . Reporterii BZI au luat legătura cu Daniela Sgârcitu ca să o întrebe despre urmările incendiului.

„În data de 12 iulie a venit Delcea acasă la mine să-mi spună că el a cumpărat imobilul din spatele casei mele și m-a întrebat dacă nu vând. I-am spus că nu este de vânzare pentru că eu am introdus acțiunea de anulare a contractului de vânzare-cumpărare. Vineri noaptea, pe data de 15 iulie, dinspre casa lui se declanșează un incendiu care se extinde și la mine la ora 1.30 a.m.

Astfel, acoperișurile de la casa mijlocie și casa mare, pe lângă faptul că au fost distruse de foc, au venit și câteva mașini de pompieri care mi-au distrus acoperișurile în totalitate. Au fost 6 mașini de pompieri cu cisterne și după ce au terminat apa, au trecut la cei doi hidranți de pe stradă. Apa mi-a distrus tavanele, lucrurile din casă, cât și electronicele și mobilă, parchetul și dușumelele. O parte din acestea le-am aruncat, deoarece nu mai puteau fi folosite”, a precizat Daniela Sgârcitu.

Femeia a căzut la pace cu Delcea, dar nimic

După incendiu, Cristian Delcea a fost dispus să o despăgubească pe Daniela Sgârcitu în schimbul renunțării la plângerea penală, dar doar vorba a fost de el. Acum, femeia locuiește în alt corp de casă, dar a rămas fără curent electric de aproximativ o lună. Din cauza problemelor de structură la imobilul afectat de incendiu, nici rețeaua de gaze nu poate fi reconectată.

„Nu mai pot folosi bucătăriile. Plafoanele sunt îmbibate cu apa de la ploaie pentru că nu mai am acoperiș. A fost distrus, în mare parte, de pompierii care stingeau focul. Lemnul de sub acoperiș este ars. Asta în contextul în care vine iarna”, a mai spus Daniela Sgârcitu.

Cristian Delcea este implicat în zeci de tranzacții imobiliare din Iași, dar reputația cestuia este destul de șubredă.

Până la urmă, pe numele milionarului a fost depusă o plângere penală

Daniela Sgârcitu se află într-un proces de lungă durată privind contestarea unui contract de vânzare-cumpărare semnat de mama acesteia, Iulia Juncu, decedată între timp, pentru proprietatea de pe Nicolae Gane, nr. 17. Sgârcitu a menționat că mama a fost înșelată cu o promisiune de vânzare ce i-ar fi adus în cont suma de 550.000 de euro, asta la nivelul anului 2008. Dar suma nu a fost achitată integral.

Pe asta se bazează și argumentele Danielei Sgârcitu care vrea să anuleze contractul. Unul dintre așa-zișii cumpărători este Alexa Mitriță, condamnat la închisoare cu executare, după ce a pus la cale o escrocherie cu o retrocedare de păduri în județul Suceava. La un moment dat, din cauza datoriilor era urmărit de executori. Vizau tocmai partea lui din tranzacția de pe strada Nicolae Gane. Dar executarea nu a fost posibilă din cauza litigiului.

După incendiu, Alexa Mitriță, prin Lidia Alexa, i-a făcut plângere penală lui Cristian Delcea pentru distrugere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Din grupul care intenționa să intre în posesia proprietății din centrul Iașului se mai aflau Ionuț Vasile Buzelan, Anca Mihaela Buzelan, Ionuț Iftimoaie (fost luptător K1) și Maria Iftimoaie. Reporterii BZI i-au cerut un punct de vedere afaceristului Cristian Delcea, despre urmările incendiului, dar a refuzat să comenteze.

„Sunt într-o convorbire. Sunați-mă mai târziu, sunt la un notar”, a anunțat milionarul. Până la închiderea ediției nu a mai răspuns apelurilor telefonice.

Comentarii
  • afaceristi. nu poti avea pretentii de la ei.

  • Si in Visan,primarul balan si asa zisii dezvoltatorii
    imobiliari procedează la fe La incepul lunii au incendiat casa cuiva care refuza sa le vanda lor terenul.Adica ,refuza sa sa se lase escrocat.

  • Metoda în afaceri cu “incendiu accidental “ e veche tare ! , se pare ca a mai folosit-o , este folosită pentru a încasa asigurările, pentru a cumpara proprietăți importante la prețuri de nimic după ce proprietarii care au refuzat oferta au fost aduși la sapă de lemn , în spațiul ex-sovietic , în orașele mari metoda asta a fost un fenomen la ordinea zilei , în Moscova , Sankt Petersburg de exemplu rechinii imobiliari vinau proprietățile ultracentrale , ofereau un preț derizoriu , proprietarii cu pretenții refuzau , apoi le “lua foc “ accidental proprietatea iar proprietarii Ruinați și ajunși pe drumuri ajungeau să vindă de nevoie și lipsuri materiale terenul cu resturile distruse la un preț de 25 % , 30 % din prețul inițial

  • Și politia și parchetul intarzie cu ancheta nepermis de mult

  • Poliția și Parchetul nu este în slujba pulimii !

  • Escrociii delcea si radeanu cuc mic

    Smen Smen doi escroci delcea si mirlanul de costel radeanu….doi narcoti

  • @Ciurea
    noiembrie 16, 2023 la 8:14 am

    Tu te uiti pe Discovery tv? De unde stiie un angajat pe salariul minim ( adică TU) cum e in Russia sau fosta Uniune Sovietică? Tu care nici nu ai reușit să mergi păna la bunica la țară la 20 km de Iași ne explici nouă cum e in alte țări. Lasă televizorul că ràmâi fără creier !

    Pe de altă parte acele case trebuiesc dărâmate, efectiv arată extrem de urât. Acolo trebuie urgent construite niste vile moderne cu turnulețe sau apartamente sociale pentru năpăstuiții soarte din Iași, adică tu !

  • Foarte bun primul comentariu. Sunt de aceeasi parere.

  • Ia povesteștemi anonime cum e în alte țări ? Ca pe urmă te corectez eu cum e în vreo 15, 20 !

  • Haoleo nu mi te lega de asta din Ciurea ca te face de ras. Asta a umblat prin lume, ba, nu ca altii. A vazut Jarmaniea, a vazut Hangleaz stie preturile la fer in fiecare tara, numa in Hindia n-o fost ca aia nu se baga la alba-neagra. Asa ca lasa omul in pace

  • Ja , ich habe auch Deutschland gesehen ! , und das schon jahre lang non stop von 1993 bis vor zwei vochen !, da n-am eu treaba cu fierul mho și în hindia n-am fost , doar cam toată Europa fără Portugalia , de obicei prin țările nordice că acolo se fac bani buni !, nu ca în amăritele de Austria ori Italia

  • -Delcea nu te mai saturi?
    -Dai foc la oameni?

  • Delcea ăsta cică ar avea un gând rău și cu eGros.
    Le-a pus niște condiții dure la chiriașii de spații comerciale că poate renunță.. și cică visează el niște blocuri acolo.
    Ia întrebați oamenii care lucrează în eGros, să vedeți ce zic.
    Da.. eGros nu a apărut după ce a ars la siraj? Și s-a mutat lumea? Ciudat

  • Lidia Alexa nu-i idioata aia cu pretenții de doamna de lume care preda la FEEA, băgată de barbat-su?

  • Ii transmit public un mesaj lui Delcea ca mie îmi ninge în casă, stau fără gaz metan fără posibilitatea de încălzire și în curând îmi cade și plafonul. Nu pot sa cred cum de se spala pe mâini asa de ușor! Asa sa-i ajute Dumnezeu!

  • Frank Castle

    intai a venit unul cu un BMW cu nr de inmatriculare B 253 DCA, si a hartuit imobilul, facut poze, tras de gard, mai multe zile la rand si apoi a aparut incendiul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *