Marcel Ciolacu a anunțat că Codul Fiscal din România se va modifica, iar măsurile vor fi anunțate până cel târziu dată de 1 iunie 2022 pentru că Legea bugetului poate fi făcută pe un Cod Fiscal doar dacă cel din urmă este modificat cu cel puțin 6 luni înainte.
Vă aducem aminte faptul că România are o inflație record din perspectiva războiului din Ucraina. Acest lucru înseamnă automat creșteri de prețuri la alimente și nu numai. Salariile românilor au rămas la fel, iar pensiile nu au fost încă indexate la rata de inflație.
Codul Fiscal din România se schimbă, iar măsurile vor fi transmise până pe 1 iunie
Marcel Ciolacu a anunțat faptul că până pe 1 iunie vor fi anunțate modificările făcute la Codul Fiscal din România. Măsurile vor intra în vigoare în așa măsură încât Legea Bugetului 2023 să fie construit pe acest nou cod. Marcel Ciolacu a menţionat faptul că Guvernul trebui să vină cu o reglementare a prețurilor la energie și că, pentru a se putea construi Legea bugetului 2023 pe actualul cod acesta trebuie să fie modificat cu șase luni înainte:
Rămân la ideea că trebuia să venim cu o reglementare a prețurilor la energie, care s-ar fi văzut imediat. Deocamdată, efectele se văd, dar pe termen mai lung. Toată lumea vine mereu, că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătățit colectarea, noul șef al ANAF a luat totul foarte în serios și a crescut colectarea. Există discuții privind Codul Fiscal, iar când vom lua o decizie vom ieși împreună și vom anunța.”, a spus Marcel Ciolacu.
Este bine de precizat faptul că prețurile la energie reprezintă o reală problemă pentru români mai ales că facturile acestora s-au dublat în ultima perioadă. Au fost facturi uriașe pentru consumatorii casnici, dar și pentru cei industriali.
Ce spune, Marcel Ciolacu, despre inflația record din România
Mugur Isărescu a oferit unele declarații despre inflația record din România. Guvernatorul BNR a transmis că situația se va agrava în perioada care urmează și că le recomandă ”agitatorilor” consumul de ceai de tei pentru a-i calma. Marcel Ciolacu a avut o intervenție pe subiectul inflației. Președintele PSD și președintele Camerei Deputaților a transmis că, în principiu, rata inflației este strâns legată de prețul la energie. Scăderea ratei inflației va depinde de prețul energiei, iar Ministerul Energiei ar trebui să ia mai multe măsuri în perioada care urmează. Așadar, dacă Ministerul Energiei nu va mai acorda compensații, rata inflației ar putea scădea:
” (…)E în funcție de cum se mișcă Ministerul Energiei în perioada următoare. Este record în toată Europa. Gândiți-vă, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri, unde s-ar fi ajuns”, a spus Ciolacu, la sediul PSD.
Inflația reprezintă o problemă pentru economia de piață. Așadar, prețurile bunurilor și serviciilor se pot modifica oricând, iar inflația apare în momentul în care se sesizează o creștere generală a prețurilor bunurilor și a serviciilor. Acest lucru s-ar traduce la modul în care, astăzi poți cumpăra mai puține produse cu 10 lei decât în ziua precedentă. Concret, inflația reduce valoarea monedei.
Oricum, vom vedea dacă Codul Fiscal se va schimba și dacă această schimbare va avea efecte pozitive pentru economie din România.
Ciolacule, desfiintati pensiile speciale nesimtite, pe care tot voi, cei de la PSD, le-ati inventat, impreuna cu PNL si UDMR. Lasa prostiile cu modificarea codului fiscal, astea-s povesti…