Prima pagină » Actualitate » Codrin Ştefănescu, secretarul general al APP, despre seceta din România: „Tot ce înseamnă irigaţii a fost distrus în ultimii 3 ani de guvernanţi” – VIDEO
Codrin Ştefănescu, secretarul general al APP, despre seceta din România: „Tot ce înseamnă irigaţii a fost distrus în ultimii 3 ani de guvernanţi” - VIDEO

Codrin Ştefănescu, secretarul general al APP, despre seceta din România: „Tot ce înseamnă irigaţii a fost distrus în ultimii 3 ani de guvernanţi” – VIDEO

26 iul. 2022, 17:05, 1 ,
în Actualitate

Codrin Ştefănescu, secretarul general al Alianţei Pentru Patrie, a vorbit astăzi, 26 iulie 2022, într-o nouă emisiune BZI LIVE despre situaţia actuală a României. Politicianul a adus în discuţie problema secetei şi a irigaţiilor din ţară.

„Avem un program de sabotare a tot ce înseamnă fermier şi producător român. Programul de irigaţii a fost anulat. Între timp agricultorului şi producătorului i s-au suspendat anumite facilităţi. Sistemul a fost blocat pentru că la Guvern avem nişte oameni care sunt comandaţi de cei din străinătate. Ultimul lor gând este cel de a ajuta agricultura românească. Legile emise sunt tâmpite şi afectează lumea care consumă din producţia internă. Ce se întâmplă acum este doar o plimbare de la un ogor la altul şi lucrurile continuă ca şi până acum. Producătorul român este copleşit de decizii bizare, impozitul pe gospodărie, pe tot ce are omul. Ne vor pune să mâncăm gândaci, nu animale”, a transmis Codrin Ştefănescu, la BZI LIVE.

Ce spune Codrin Ştefănescu despre sistemul de irigaţii din România

Secretarul general al APP a precizat în talk show-ul săptămânal BZI LIVE că actualii guvernanţi au distrus tot ceea ce înseamnă sistem de irigaţii, în România. Codrin Ştefănescu afirma că în momentul în care se afla la conducere, nu mai puţin de 28 la sută din terenurile agricole arabile erau irigate.

„Seceta vine şi pe acest sabotaj pentru că noi avem cea mai puternică pânză freatică. Pe vremea lui Ceauşescu nu au fost probleme. România dacă ar fi fost condusă de patrioţi cum ar merge treaba şi ce preţuri bune am avea. Suntem grădina Maicii Domnului, dar ei îşi bat joc de tot. La Bucureşti se mai pregăteşte o grevă a fermierilor, dar va avea acelaşi „succes” ca celelalte două. La voi în Iaşi Igor Istrati a făcut consultaţii săptămâna trecută cu populaţia rurală unde există producţie. A menţionat că a plecat cu 265 de puncte rele şi au fost transmise Guvernului şi nu s-a răspuns la nimic. Plângerile venite din partea agricultorilor au fost tratate cu dispreţ de guvernanţi.

Este încurajat importul şi se sabotează tot ce e produs românesc. În Bucureşti nu găseşti cartofi noi din România, ci din Venezuela. La Iaşi dacă vine țăranul şi pune pe un ziar ce are el acolo vine Poliţia Locală şi-l ia pe sus. În supermarket nu vine niciun control şi nu întreabă nimeni ce mâncăm. Nu există niciun radar de control, control la vamă. Când eram noi la putere, 28 la sută din terenurile agricole arabile erau irigate, însă ei au distrus totul în mai puţin de 3 ani. Noi voiam să deschidem un lanţ de magazine 100 la sută românesc, unde se vând produse româneşti. Oamenii cumpărau înainte de la producători, cu un preţ mic. Anul trecut fermierii şi-au aruncat marfă pe câmp, filmările au fost tragice”, a mai spus secretarul general al APP.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *