Prima pagină » Actualitate » Codrin Ștefănescu îl face praf pe Marcel Ciolacu: „Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea!“
Codrin Ștefănescu îl face praf pe Marcel Ciolacu: „Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea!“

Codrin Ștefănescu îl face praf pe Marcel Ciolacu: „Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea!“

01 sept. 2020, 11:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, îl face praf, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe președintele partidului, Marcel Ciolacu. Codrin Ștefănescu pune eșecul din Parlament, privind moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Orban, pe seama lui Marcel Ciolacu.

„Deci a fost un mare fâsss, Marcele! Și nu mai da vina pe cei câțiva colegi aflați în spitale sau carantinați ca suspecți de COVID! Când pregătești o moțiune și chiar vrei să treacă, negociezi! Aveai cel puțin 9-10 voturi de la minorități, cel puțin 8 voturi de la neafiliați plus PSD-iștii goniți de tine în ultimele luni. Să nu mai zic de UDMR-iștii care nu iubesc în ruptul capului acest guvern, dar nici de la “negociatorii” tăi nu au înțeles exact ce vrei!”, a scris Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Codrin Ștefănescu îl face praf pe Marcel Ciolacu: „Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea!“

Fostul secretar general al PSD susține că actualul șef al PSD și-a dorit să ajungă la nivelul lui Liviu Dragnea, dar a sfârșit prin a fi mai slab decât umbra fostului lider al social democraților.

„Sunteți slabi și vânduți, Marcele! Și se vede limpede ca lumina zilei. Ai vrut să ajungi un fel de Liviu Dragnea, dar nu ești nici umbra lui pe timp de noapte! Pentru că el nu ne-a pus niciodată într-o astfel de situație ridicolă! Și vorba lui Șerban Nicolae: e o mare și nescuzabilă rușine!”, a precizat Codrin Ștefănescu.

Moțiunea de cenzură nu a putut fi votată din lipsă de cvorum

Moțiunea inițiată de PSD ar fi putut trece la limită, opoziția bazându-se pe nu mai puțin de 234 de parlamentari. Pentru a pica Guvernul Orban erau necesare 233 de voturi.

Cinci parlamentari social democrați nu au ajuns la Parlament, astfel încât nu a fost asigurat cvorumul pentru ca moțiunea să poată fi votată. Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care trebuia dezbătută şi votată moţiunea de cenzură nu a putut să aibă loc, luni, din lipsa cvorumului. În urma apelului nominal, doar 226 de parlamentari au fost la şedinţă, fiind necesară prezenţa a 233 de deputaţi şi senatori.

Votul ar trebui reluat în zilele ce urmează. Însă, de astăzi începe sesiunea ordinară a Legislativului, Curtea Constituțională a României trebuie să hotărască dacă o moțiune depusă într-o sesiune poate fi votată în altă sesiune.

Partidul Național Liberal a sesizat deja CCR, care va audia pe 1 septembrie pozițiile părților. Decizia Curții are efecte doar în viitor. Dacă moțiunea ar fi trecut, luni, 31 august, hotărârea judecătorilor CCR nu ar fi schimbat votul, guvernul rămânea picat.

Absenții, amenințați cu excluderea din partid

PSD anunță excluderea membriilor care nu au fost prezenți în sală, pentru moțiunea de cenzură.

„În prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional, aceştia vor fi excluşi. Reconstrucţia PSD nu se poate face cu trădători şi oportunişti!”, se artă într-un comunicat al social democraților.

Liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, a declarat că PSD s-a bazat pe sprijinul UDMR la moțiunea de cenzură.

„Ne-am bazat pe sprijinul UDMR. Am sperat că UDMR nu va susține și el acest Guvern, având în vedere tratamentul la care au fost supuse și UDMR și comunitatea maghiară de către președintele României și de către Guvernul Orban. Astăzi, UDMR a absentat de la vot”, a declarat Alfred Simonis.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine e primul director de la stat cu venituri uriașe care își reduce drastic salariul lunar
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Care este motivul pentru care Claudiu Gherguț a refuzat un salariu lunar de 12.000 de euro. Unde i s-a propus să gătească
Playtech.ro
Maria Mihalache, cea mai rapidă sportivă din România, dar şi cea mai frumoasă! Sacrificiile făcute pentru sport
observatornews.ro
Dragoş Anastasiu, despre directorii din companii de stat "blindaţi" cu contracte. "Problema nu e salariul"
Playsport.ro
Moștenirea între donație și vânzare-cumpărare. Cum lași proprietăți copiilor ca să nu le piardă, simplu și eficient
Evz.ro
Cum poți să îți cureți geamurile de la locuință cu doar câțiva lei
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Înțelegerea făcută de Donald Trump aruncă lumea în aer
Playtech.ro
Andreea Marin, noi declaraţii despre despărţirea de Adrian Brîncoveanu. Nu mai sunt împreună de mult timp: ”Nu a fost plăcut pentru mine”
Dailybusiness.ro
Lene pe bani publici: bugetarii din România, codașii Europei la productivitate, arată un STUDIU al Uniunii Europene
RomaniaTV
Casa de vacanță a lui Cristi Borcea, de la Sinaia, distrusă de furtuna APOCALIPTICĂ. Curtea arată ca după bombardamente: Șapte pomi ai pe casă, ca să știi
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Vestea MOMENTULUI, dată de Dana Rogoz. Anunțul vine la o zi după ce Andreea Marin a anunțat despărțirea de iubit. Dana și soțul ei s-au căsătorit acum 13 ani
redactia.ro
Cine este Smărăndița, noua șefă de la Guvern. Tânăra a fost numită de Ilie Bolojan într-o funcție de conducere
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 iulie 2025
11 iulie 2025