Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că un exemplu bun pentru campania de vaccinare ar fi ca președintele Klaus Iohannis să accepte să se vaccineze în direct la TV.
„Eu aștept să se vaccineze Werner. Să fie primul vaccinat al țării! Și vaccinarea să fie in direct și la oră de maximă audiență! Iar vaccinul să il facă Arafat personal, cu mânuța lui!”, scrie Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.
Veste dată de Ugur Sahin: „Este posibilă lansarea vaccinului anti COVID-19 în decembrie“
Ugur Sahin, fondator și director BioNTech, a dat o veste extraordinară în legătură cu vaccinul anti COVID-19. Ugur Sahin a declarat că lansarea vaccinului împotriva COVID-19 în luna decembrie a acestui an este posibilă. Vineri, 20 noiembrie, va fi depusă cererea pentru autorizare în SUA, iar săptămâna viitoare, în Europa.
BioNTech şi Pfizer au anunțat săptămâna aceasta că vaccinul dezvoltat în colaborare a fost un succes în fazele de testare, dovedind o eficiență de 95%.
„Lucrăm la viteză maximă. Există șansa ca în acest an să primim aprobarea din SUA sau Europa sau ambele. Putem începe chiar să livram vaccinul în decembrie, dacă toată lumea colaborează foarte strâns”, a subliniat Ugur Sahin.
Ugur Sahin: „Lucrăm la o formulă îmbunătăţită“
Altfel, Ugur Sahin a anunțat că BioNTech lucrează la o formulă îmbunătăţită pentru vaccinul său care să permită transportarea acestuia la temperatura camerei.
Condiţiile de transport şi păstrare a vaccinului anti-COVID-19 sunt dificil de respectat: produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA, lucru care pune în mare dificultate multe țări cu sisteme de sănătate mai puțin dezvoltate.
Competitorii de la Moderna au precizat că se așteaptă ca vaccinul să poată fi transportat și depozitat timp de până la șase luni la minus 20 ° C, și apoi să rămână stabil odată dezghețat timp de 30 de zile dacă este refrigerat între 2° C și 8° C.
Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor ar putea împiedica mai mult de 90% dintre oameni să ia Covid-19. Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste.
Klaus Iohannis: „Am dublat numărul de paturi la ATI“
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că din martie și până în prezent, s-a dublat numărul de paturi în secțiile ATI, fără să spună că nu sunt medici pentru aceste secții din spitale.
„Din martie și până acum, am dublat numărul de paturi de la ATI, pornind de la un număr destul de mare. Din păcate, n ueste suficient. Prin efortul medicilor, a ministerului, se adaugă zeci de noi paturi de ATI. Vom continua în acest ritm pentru a fi cu un pas înaintea evoluției pandemiei. Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației în esență, care permite controlul pandemiei într-o localitate. Avem deja măsuri de carantinare luate. Acolo unde s-a luat măsura, creșterea numărului de cazuri a încetat. Este o măsură care și-a dovedit eficiența.
Problematic este efectul economic. Restricționărilor au efect economic negativ. De aceea este necesară analiza unde se impune și unde nu carantinarea. Peste tot lucrurile au reintrat într-o oarecare normalitate. Așa putem ține epidemia sub control ,acționând local sau regional. Nu am de gând să merg la Sibiu dacă orașul este în carantină! Avem mult de lucru la București“, a menționat Klaus Iohannis.