Prima pagină » Actualitate » Codrin Ștefănescu anunță plângeri penale pentru cazul lui Rudel Obreja

Codrin Ștefănescu anunță plângeri penale pentru cazul lui Rudel Obreja

19 iul. 2022, 15:17,
în Actualitate

Codrin Ștefănescu, secretarul general al APP a declarat că va depune plângeri penale împotriva miniștrilor Sănătății și Justiției, pentru cazul Rudel Obreja.

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv în dosarul Gala Bute. Fostul mare pugilist internațional are cancer, iar acesta a făcut apeluri disperate la Guvern pentru a i se asigura tratamentul de specialitate.

Codrin Ștefănescu, despre Rudel Obreja

Codrin Ștefănescu susține că actualele condiții în care Rudel Obreja este încarcerat sunt inumane și condamnă decizia judecătorilor. Secretarul general al APP menţionează faptul că este inuman faptul că un campion internaţional care a urcat pe cele mai mari podiumiuri să nu primească îngrijirile medicale de specialitate. Ba mai mult, în acest context, Obreja este păzit non stop, iar soției i se permite să aibă doar 5 vizite:

Vreau să încep cu un lucru foarte important, care ţine de inima românilor. Avem un caz, un alt campion al României, este bolnav de cancer, vorbesc despre marele nostru campion Obreja. Se fac plângeri din partea Asociaților de medici. Sunt foarte mulţi români care cer să se implice. Vom trimite o scrisoare către Klaus Iohannis. APP îi vor cere lui Klaus Iohannis să se implice de urgență. Am văzut români care au căzut după interceptările hidoase ale SRI. Este vorba despre un român pentru care s-a cântat imnul de nenumărate ori. Un om despre care a vorbit presa internaţională, un om care a apărut în presa internaţională. Este un campion, este al nostru. Campionul ăsta, pe dosarul penal, pentru că nu mai are nimeni încredere în justiţie. A fost pedepsit, probabil, pentru a fi pedepsită Udrea, este o altă problemă. explică Codrin Ștefănescu

APP va face o comisie de anchetă la penitenciare

APP va face o comisie de anchetă la penitenciare în momentul în care vor veni la putere, susţine Codrin Ștefănescu. Acesta punctează situația grea din închisorile din România și modul în care sunt tratați prizonierii care trebuiesc pedepsiți, nu exterminați:

Un campion zace în închisoare de câteva luni de zile bolnav de cancer. El ştie ce se întâmpla în penitenciare. Când vom veni la putere vom face o comisie de anchetă foarte largă pentru a vedea ce se petrece în sistemul penitenciar. Eu ştiu cum a pătimit Liviu Dragnea care a fost închis politic, eu ştiu şi cum a murit judecătorul Musteață. Aud de cazuri disperate, de oameni care scriu către presă. Oamenii acolo trebuie să fie pedepsiți, nu exterminaţi. Ce se întâmpla cu Rudel Obreja este foarte grav. Medicii vin şi spun că omul mai are puţin de trăit, de trei luni nu a fost luat în seamă când a spus că nu mai suportă, iar acum stă numai cu morfină. Este revoltător la nivel internaţional să ştii că un campion stă în spital cu gardieni înarmaţi până în dinţi, soţia nu are voie să îl viziteze decât de 5 ori, el fiind pe patul de moarte, nu ştim exact dacă are îngrijirea medicală adecvată. menționează Ștefănescu

Codrin Ştefănescu, plângeri penale pentru cazul lui Rudel Obreja

Codrin Ștefănescu a anunțat în exlusivitate la BZI LIVE despre cazul lui Rudel Obreja şi despre cum marele fost pugilist are cancer și trăiește în condiţii grele. Secretarul general al APP anunță că partidul va redacta o scrisoare deschisă către Klaus Iohannis, iar în lipsa unui răspuns oficial, va depune plângeri penale împotriva ministrului Justiției și a ministrului Sănătății:

Nu a fost transferat la un spital din București sau alte orașe. Este un curent foarte mare de indignare, şi nu răspunde nimeni, nici Guvernul, nici ministrul Sănătății. A început să ne râcâie nesimţirea asta morbidă. Noi la ora 18 vom publica scrisoarea deschisă către Klaus Iohannis şi vă anunţ că dacă nu vom primi răspuns la acest demers o să începem să dăm în judecată, să facem plângere penală miniştrilor Justiţiei și a Sănătății. Ne așteptam că dacă sunt puși miniștri, chiar dacă sunt trădători, să se ocupe un pic și de problemele din România. a conchis Codrin Ștefănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *