Prima pagină » Eveniment-Social » Codrin și Denis, doi frați din Iași, sunt adversari în competiții la nivel internațional, dar cei mai buni prieteni acasă: „Mereu a existat o rivalitate între noi”

Codrin și Denis, doi frați din Iași, sunt adversari în competiții la nivel internațional, dar cei mai buni prieteni acasă: „Mereu a existat o rivalitate între noi”

16 iul. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Codrin și Denis Crîșmariu sunt frați și au absolvit Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Cei doi fac parte din echipele de robotică ale liceului, respectiv CyLiis și Peppers, și, deși sunt rivali la nivel internațional, relația dintre ei este una foarte bună și constructivă.

Doi frați din Iași sunt rivali în competiții la nivel internațional, dar cei mai buni prieteni acasă

Două echipe de robotică de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, respectiv CyLiis și Peppers, s-au calificat la Concursul Internaţional de Robotică „Maryland Tech Invitational”, iar CyLiis s-a întors în România cu prestigiosul titlu de campioană mondială. Competiția s-a desfășurat în perioada 26 iunie – 7 iulie 2024.

Denis Crîșmariu are 20 de ani, este absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, student în anul I la Facultatea de Informatică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și mentor al echipei de robotică CyLiis. El și fratele său, Codrin Crîșmariu, sunt rivali la competiții internaționale, dar acasă sunt prieteni foarte buni.

„Încă regret că nu am intrat în echipa de robotică din clasa a IX-a, abia din clasa a XI-a am intrat, asta pentru că fratele meu era deja într-o echipă, îl vedeam ce face și mi se părea foarte interesant. Din start, am decis să intru în cealaltă echipă, în CyLiis, pentru că între noi era rivalitatea dintre frați și nu am vrut să fim rivali în aceeași echipă, ci voiam să concurăm pe teren, fiind un lucru constructiv. Noi oricum stăteam împreună în laborator până târziu, am fost mereu prieteni și ne-am ajutat între noi. Ne bucurăm unul pentru celălalt”, spune Denis Crîșmariu, mentor al echipei de robotică CyLiis.

Codrin a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universități din SUA

Codrin Crîșmariu este absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, iar din clasa a IX-a face parte din echipa de robotică Peppers a liceului. Tânărul nu a putut fi prezent în cadrul competiției din SUA, deoarece a susținut examenul de Bacalaureat, însă și-a susținut colegii de acasă. Codrin a fost admis la o prestigioasă universitate din SUA, respectiv Taft University.

„De când am intrat, în clasa a IX-a, în echipa Peppers știam de această competiție și știam că cele mai bune echipe participă la competiție. Mă uitam pe YouTube la echipele câștigătoare și învățam de la ele, iar acum că am ajuns acolo, mi s-a părut ireal. Persoana mea din clasa a IX-a, cu siguranță, ar fi fost uimită pentru că am ajuns la acest nivel când știu că am pornit de la un laborator cu nimic în el, cu o imprimantă 3D stricată și cu un buget aproape zero. Eu, anul acesta, nu am ajuns în SUA pentru că am dat examenul de Bacalaureat, dar am fost anul trecut în cadrul competiției și voi studia tot în SUA, deci nu pot spune că îmi pare rău că nu am fost prezent la competiție și anul acesta. Am fost admis la Taft University și voi studia inginerie. Intenționez să mă întorc în România după ce voi termina studiile, pentru că vreau să fac ceva aici. Eu fac parte din echipa Peppers, iar fratele meu din echipa CyLiis și pot spune că mereu a existat o rivalitate între noi, dar mereu cele două echipe au fost strâns unite și ne-am sprijinit între noi”, declară Codrin Crîșmariu, absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *