Prima pagină » International » Cod roșu de rachete. O nouă ploaie de proiectile au vizat sudul și centrul Israelului – Video
Cod roșu de rachete. O nouă ploaie de proiectile au vizat sudul și centrul Israelului - Video

Cod roșu de rachete. O nouă ploaie de proiectile au vizat sudul și centrul Israelului – Video

14 mai 2021, 11:28,
Alexandru Ifrim, în International

Bombardamentul din Israel se extinde, Hamas a lansat 90 de rachete în sudul şi centrul Israelului, la Asdod şi Ashkelon. Una din cele 90 de rachete lansate din Gaza a lovit o clădire din Ramle. Noul atac al palestinienilor a venit după ce oficialii israelieni au anunţat că pregătesc o ofensivă terestră în Fâşia Gaza. Benny Gantz, ministrul apărării, a chemat joi seară, 13 mai 2021, 9.000 de rezervişti, după ce chemase deja 7.000 pentru nevoile operaţionale.

O nouă ţintă a rachetelor a fost aeroportul Ben Gurion, din regiunea Shfela. Pe lângă ploaia de rachete asupra aeroportului, teroriştii din Fâşia Gaza au ţinti şi către alte două regiuni Ashdod și Ashkelon. O rachetă care şi-a atins ținta a fost în Ramle unde a lovit o clădire a fost distrusă provocând un incediu puternic, din fericire nu s-a înregistrat nici un deces.

Un nou aliat al palestinienilor a lansat cel puţin 3 rachete către Israel. Autorităţile libaneze au anunţat că au fost trimise 3 rachete din sudul Libanului către Israel. Însă, atacul libaneze a fost în zadar deoarece cele 3 rachete au căzut în Marea Mediterană.

S-au făcut arestări după lansarea rachetelor

Conform presei din Liban, după ce a fost făcut atacul din sudul ţării către Israel, oamenii care au făcut această acţiune au fost arestaţi. Autorităţile din Liban au adăugat că au fost facţiuni palestiniene.

În decursul zilei de ieri, 13 mai 2021, preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a avut o discuţie cu omologul sau Vladimir Putin, subiectul principal fiind situaţia din Israel. Preşedintele Turciei este de părere că comunitatea internaţională ar trebui să-i ofere Israelului o lecţie după comportamentul pe care l-au avut faţă de palestinieni. Recep Tayyip Erdogan i-a comunicat această informaţie lui Vladimir Putin printr-un apel telefonic.

Trupele militare din Israel se pregătesc pentru un atac terestru

Potrivti unor surse internaţionale armata israeliană pregăteşte un atac terestru în Fâşia Gaza, conform unei declaraţiei a unui purtător de cuvânt al armatei din Israel. Nu este prima dată când cele 2 ţări au un conflict, cele două au mai avut alte două războaie în 2008-2009 şi în 2014.

Cele două ţări sunt susţinute de către alte 3 mari puteri militare din lume. Israelul este susţinută de către Statele Unite ale Americii iar palestinieni sunt susţinuţi de către Iran şi Turcia. Conform datelor obţinute ieri, 13 mai 2021, spre Israel s-au lansat în jur de 1.600 de rachete.

Datorita scutului antiracheta de care beneficiaza Israelul, rachetele trimise din Fasia Gaza nu au provocat mari pagube. Sistemul Iron Dome si-a facut treaba exceptional, presa din intreaga lume a remarcat eficienta acestui scut antiracheta.

Sambata vor avea loc proteste

Organizația Solidaritate România-Palestina vor organiza un miting in Bucuresti in zona Universitatii, incepand cu ora 12:00 sambata, 15 mai 2021. Reprezentantii organizatiei sunt nemultumiti de situatia care are loc in Fasia Gaza, spunand despre israelieni ca au facut atacuri terorisete.

„Miting de protest împotriva acțiunilor, în desfășurare, de purificare etnică a populației native palestiniene pe care Israel le execută un Ierusalimul de Est ocupat, în general, și în cartierul Sheik Jarrah, în special, acțiuni care, conform Convențiilor de la Geneva, constituie crime de război și, conform Statutului de la Roma al Curții Penale Internaționale, constituie crime împotriva umanității”, au precizat reprezentanții asociației. Până în acest moment peste 350 de persoane au răspuns la invitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *