Prima pagină » Local » Cod roșu de inundații  – Măsuri pentru fluidizarea traficului în municipiul Iași

Cod roșu de inundații  – Măsuri pentru fluidizarea traficului în municipiul Iași

16 sept. 2024, 15:06, 8 ,
în Local

Compania de Transport Public (CTP) Iași anunță că, în urma emiterii unui cod roșu de inundații, municipiul Iași a fost afectat de acumulări importante de apă în zonele joase ale orașului. Ploile torențiale, care au provocat scurgeri masive de pe versanții municipiului, au îngreunat circulația rutieră, inclusiv traficul mijloacelor de transport public.

CTP Iași a luat măsuri imediate pentru fluidizarea circulației, colaborând strâns cu autoritățile locale și serviciile de intervenție.

În contextul codului roșu de inundații emis și pentru municipiul Iași, Compania de Transport Public Iași a luat măsuri încă de la ora 4:30 pentru a diminua efectele asupra transportului public. Din cauza acumulărilor semnificative de apă în zona Aurel Vlaicu, tramvaiele au rămas blocate și nu au putut traversa porțiunea afectată. Pentru a asigura continuitatea transportului în această zonă, am înlocuit tramvaiele cu autobuze.

Traficul rutier s-a desfășurat pe parcursul zilei în condiții de ploaie intensă, fiind raportate dificultăți în mai multe zone din oraș. Cele mai afectate artere au fost: strada Aurel Vlaicu, Calea Chișinăului, bulevardul Virgil Săhleanu, bulevardul Nicolae Iorga, bulevardul Regele Ferdinand I (Splai Bahlui – Mal Stâng), bulevardul Poitiers, precum și pasajele Canta și Frumoasa, care au fost temporar inundate și închise circulației.

Echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Iași au intervenit prompt pentru evacuarea apei din zonele afectate, inclusiv din pasajul Frumoasa, strada Silvestru, strada Prof. Neculai Zamfirescu, strada Vitejilor, strada Cicoarei, strada Cazangiilor, strada Strugurilor, șoseaua Păcurari și alte locații unde s-au semnalat acumulări de apă la curți și subsoluri.

La această oră, majoritatea acestor probleme au fost remediate, iar circulația în zonele afectate a revenit treptat la normal. Codul roșu de inundații a fost ridicat astăzi, începând cu ora 12:00.

Vă asigurăm că facem tot posibilul pentru a menține transportul public în condiții de siguranță și vă mulțumim pentru înțelegere.

Echipele noastre sunt în teren, încă de la primele ore al dimineții, monitorizând constant situația și intervenind în conformitate cu atribuțiile care ne revin, pentru a asigura continuitatea transportului public în condiții cât mai sigure pentru pasageri. Prioritatea noastră este protejarea cetățenilor și menținerea unui flux cât mai eficient al traficului.

Recomandăm călătorilor să urmărească actualizările de pe canalele oficiale ale CTP Iași și să ia în considerare posibile întârzieri cauzate de condițiile meteorologice severe. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente și vă mulțumim pentru înțelegere.

Comentarii
  • Ne luam cate 2-3 masini pe cap de apartament si apoi dam vina pe autoritati ca nu face nimic sa fluidizeze traficul.Numarati cate persoane se afla in fiecare masina ( 1-2 ) .

    • Aa da? Si cu ce vrei sa mergi? Toti o ardeti ca sunt prea multe masini dar alternativa unde este? Si sa nu aud de CTP ca este un gunoi de transport in comun cu gunoaie de tramvaie care se rup pe drum si care merg dupa un orar la misto.
      Asa ca omul prefera sa stea in masina lui la caldura/racoare in coloana decat intr-o statie ca fraierul sa astepte un tramvai jegos care te si lasa in drum dupa ce se rupe.

    • Dar de ce postezi sub anonim.Eu am lăsat mașina în parcare si am circulat cu uber.Apa,depășea portierele,cum crezi tu că putea circula tramvaiul pe acolo ?,Stii cum era în zona industrială ?,În stați de la Conex,apa era peste genunchi, unde te coborai ??

    • Corect.erau pline stațiile dimineață, nu din cauza la mașinile particulare

    • Dacă tu nu îți permiți un bilet să zbori în C.O,nu înseamnă că începi să blestemi pe cei care își permit acest lucri.Dar de ce ai postat sub anonim,că nu ai sânge în ouțe..

  • Bravo !!! Multumim Cirica !!! Dar, sa ne explice de ce tramvaiele nu pot merge pe unde pot autobuzele. Ia sa va vedem….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *