Prima pagină » Culinar » Coaste de vită la cuptor. Un deliciu perfect pentru a-i cuceri pe cei de la masă

Coaste de vită la cuptor. Un deliciu perfect pentru a-i cuceri pe cei de la masă

29 ian. 2024, 10:35,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi impresionăm pe musafiri cu o mâncare rafinată, gustoasă și fragedă, gătită ca la restaurant, putem face niște coaste de vită la cuptor. Acestea merg de minune cu un sos dulce-acrișor sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete. Iată rețeta cu care vei obține un deliciu perfect pentru a-i cuceri pe cei de la masă.

Coaste de vită la cuptor

Preparatele culinare cu carne de vită sunt adevărate delicii irezistibile.. Fie că pregătim o friptură fragedă la cuptor sau pe grătar, fie o preparăm la ciorbe savuroase, rețetele sunt diverse și pe placul multora dintre noi.

Pentru cei care adoră mâncărurile rafinate, sănătoase și incredibil de gustoase, putem face niște coaste de vită la cuptor. Acestea merg de minune la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.

Cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație vom obține acasă o mâncare ca la restaurant. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, la final îi vom impresiona pe cei dragi. Pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, făcute ca în vremea bunicii, ideal este un gulaș de vită. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Gulașul de vită făcut la ceaun are o savoare deosebită, este aromat și merge servit cu mămăliguță sau cu pâine de casă. Gulașul de vită este ideal de pregătit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate tradiționale.

La fel de bine, putem face și un antricot de vită la tigaie, servit cu un sos aromat. Coastele de vită la cuptor vor fi pe placul tuturor celor de la masă. Acest deliciu culinar merge la orice masă și la orice ocazie alături de alte bucate alese.

Trucuri care te vor ajuta să obții o mâncare savuroasă

Dacă vrem să pregătim niște coaste de vită la cuptor vom avea nevoie de 4 coaste de vită, sare, piper, 2 linguri de ulei de măsline, 3 morcovi, 1 ceapă, 5 cartofi, 100 ml de vin roșu, 50 ml de apă și 1 linguriță de condimente.

Putem pregăti coastele cu o garnitură de legume gătite tot la cuptor. Coastele de vită se crestează ușor și se condimentează cu sare, piper, usturoi și alte condimente după preferințe. Se lasă la baiț câteva ore.

După aceea se pune carnea într-un vas și se toarnă peste ea uleiul de măsline. Se freacă bine coastele apoi se lasă timp de o oră pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Se unge o tavă cu ulei și se așază carnea, apoi se pregătesc legumele.

Se curăță cartofii și se taie în bucăți potrivite. Ceapa și morcovii se taie rondele și se pun peste coastele de vită, iar la final se toarnă vinul și apa. Se pune tava cu carne la cuptor timp de o oră și se verifică dacă este gătită suficient atât la exterior, cât și la interior.

Când este gata, se scoate tava din cuptor, se lasă coastele ușor la răcit și se servesc alături de o salată de verdețuri proaspete. Cu siguranță acest deliciu culinar va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
04 iulie 2024
04 iulie 2024