Delicioasele coaste de porc la cuptor cu miere sunt ideale de pregătit la mesele festive. Acest fel de mâncare este savuros și are un aspect deosebit, însă necesită mai mult timp de preparare și atenție. Pentru ca succesul culinar să fie garantat trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta marilor bucătari pentru un preparat savuros.
Coaste de porc la cuptor cu miere
La ceas aniversar putem să îi surprindem pe cei de la masă cu niște coaste de porc la cuptor cu miere. Acestea sunt gustoase, suculente, fragede și aromate, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu. Coastele de porc făcute la cuptor cu miere au o savoare aparte și cu siguranță îi vor cuceri pe musafiri.
Acest fel de mâncare poate fi servit cu niște castraveți murați și cu o pâine de casă fragedă și pufoasă. Pentru iubitorii de preparate tradiționale făcute după rețeta bunicii, putem pregăti și o mâncărică de dovlecel scăzut cu mărar. Aceasta este ușoară, sățioasă și recomandată și celor care se află la dietă. Coastele de porc la cuptor pot fi făcute și cu bere sau vin pentru a obține o carne fragedă, aromată și suculentă. Acest fel de mâncare este pe placul multora dintre noi. Dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta clasică, la final vom obține un adevărat deliciu.
Coastele de porc la cuptor necesită mai mult timp de preparare și atenție, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Acest preparat savuros este ideal de pregătit la mesele de sărbătoare și nu numai.
Rețeta cu care vei obține un preparat savuros
Pentru delicioasele coaste de porc la cuptor cu miere vom avea nevoie de 1 kg de coaste de porc fără os, 1 lingură de muștar, 1 lingură de miere, 1 linguriță de boia de ardei, 1 linguriță de cimbru, 4 căței de usturoi, 1 linguriță de sare și un sfert de linguriță de piper.
Într-un bol încăpător se amestecă mierea împreună cu muștarul, condimentele și usturoiul tocat. După ce obținem o compoziție ca de pastă ungem bucata de carne. Coasta de porc se învelește în folie de aluminiu și se dă la rece timp de câteva ore. Ulterior se scoate carnea din frigider și se lasă la temperatura camerei.
Se încinge cuptorul apoi se pune carnea învelită în folie de aluminiu în tava de la cuptor. După o oră de stat în cuptor, se dezvelește carnea și se mai lasă la gătit timp de 30 de minute. Se întoarce carnea pe ambele părți să se facă uniform apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se porționează carnea și se servește alături de un piure de cartofi, o porție de orez sau o salată, în funcție de preferințe.
Gustoasele coaste de porc la cuptor cu miere sunt ideale de pregătit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Acest preparat culinar este gustos și are un aspect deosebit, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta marilor bucătari, succesul va fi garantat și vom obține o mâncare fragedă și aromată.