Prima pagină » Actualitate » CNCAV susține siguranța imunizării împotriva noului coronavirus: „Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente”
CNCAV susține siguranța imunizării împotriva noului coronavirus: „Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente”

CNCAV susține siguranța imunizării împotriva noului coronavirus: „Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente”

03 nov. 2021, 11:00,
BZI.ro, în Actualitate

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) aduce în atenție un studiu realizat în SUA privind siguranța vaccinului împotriva noului coronavirus.

Studiul a fost realizat pe o perioadă de șase luni timp în care au monitorizat pacienților care erau vaccinați împotriva COVID-19.

CNCAV susține siguranța vaccinului citând un studiu din SUA

Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) aduce în atenție un studiu realizat în America privind siguranța vaccinului, studiu ce a urmărit evoluția mai multor pacienți vaccinați.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente! Un nou studiu din SUA, care analizează date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 pe o perioadă de 6 luni din sistemele de monitorizare CDC (VAERS și v-safe), evidențiază că vaccinurile COVID-19 sunt sigure. Numărul de decese raportat în VAERS a fost mai mic decât cel așteptat în populația generală nevaccinată, pe aceleași grupe de vârstă”, a declarat CNCAV.

Conform acestui raport, cercetătorii  au descoperit faptul că efectele secundare cauza de vaccinul anti-COVID-19 au fost în ușoare la cei mai mulți pacienți și de scurtă durată, efectele adverse grave ne fiind raportate.  Astfel, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) recomandă ca orice persoană eligibile să aibă încredere în vaccin și să se imunizeze împotriva COVID-19 cât de repede.

Vaccinul împotriva COVID-19 oferă protecție în proporţie de 90% împotriva decesului

Cristian Apetrei, medic român a postat pe rețelele de socializare un studiu ce a fost realizat pe un eşantion de 1.5 miloane de oameni. Conform rezultatelor acestuia, vaccinul împotriva COVID-19 oferă o protecție în proporţie de 90% împotriva decesului:

„Este un studiu mic, făcut doar pe 1.5 milioane de scoțieni. În intervalul studiat, au fost 201 decese prin COVID-19. În grupul 18-39 de ani-0 decese la vaccinați și 17 la nevaccinați. În grupul 40-59 de ani- eficiența vaccinurilor a fost de 88% pentru Astra Zeneca și de 95% pentru Pfizer. În grupul >60 de ani, 90% pentru AZ și 87% pentru Pfizer.

Per ansamblu, eficacitatea celor două vaccinuri față de varianta Delta la 14 zile de la a doua doză: 91% pentru AZ și 90% pentru Pfizer”, este mesajul lui Cristian Apetrei, medic virusolog și profesor în Boli Infecțioase și Microbiologie la Facultatea de Medicină, Universitatea din Pittsburgh (SUA).

Copiii de 5-11 ani se vor putea imuniza împotriva Covid-19 dacă prezintă afecțiuni

În conferința de presă susținută ieri, 2 noiembrie 2021, dr. Valeriu Gheorghiță a vorbit despre imunizarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani. Acesta a declarat faptul că vaccinarea copiilor ce se încadrează în vârsta precizată este recomandată dacă au afecțiuni.

Mai mult decât atât, acesta a mai precizat faptul că, Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii din categoria de vârstă menționată, însă acest lucru se va concretiza în luna decembrie. Această decizie a fost luată după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), a aprobat vaccinul Pfizer pentru cei mai mici de 12 ani.

„Acesta este un grup de vârstă care merită și ar trebui să aibă aceeași oportunitate de a fi vaccinat ca orice altă vârstă”, a spus membrul grupului dr. Amanda Cohn de la Centers for Disease Control and Prevention.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *