Prima pagină » National » CNAIR anunță cum va fi restricționat traficul pe Valea Oltului
CNAIR anunță cum va fi restricționat traficul pe Valea Oltului

CNAIR anunță cum va fi restricționat traficul pe Valea Oltului

04 iul. 2024, 22:00,
BZI.ro, în National

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti.

„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre).

Marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră.

De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată!

Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028”, transmite CNAIR.

cum va fi restricționat traficul pe Valea Oltului

• Timp de o lună (8 iulie – 9 august)

• Circulația se închide pe timpul zilei (intre orele 6.00- 20.00)

• Pentru accesul locuitorilor din zona Lazaret și a personalului care lucrează la spitalul psihiatric din zonă vor fi stabilite două intervale orare între 7.00 – 7.30 și 16.00 – 16.30) în care se poate circula doar însoțit.

• Autovehiculele politiei, pompierilor si salvării vor avea de asemenea acces in cazuri urgente, tot însoțite de reprezentanți ai antreprenorului.

Asociaţia Pro Infrastructură, despre soluţia „birocratului indolent al CNAIR”

Asociaţia Pro Infrastructură a transmis, miercuri seară, că este falsă afirmaţia ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, potrivit căreia închiderea traficului pe Valea Oltului este „singura soluţie” pentru lucrările din zonă.

Potrivit asociației, este vorba, de fapt, despre soluţia „birocratului indolent al CNAIR şi a antreprenorului general turc care e doar cu mapa, nu şi cu sapa”.

„Soluţia decentă într-o ţară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) şi folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică şi, mai ales, asumare”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) și-a exprimat dezaprobarea față de decizia de a închide drumul naţional Râmnicu Vâlcea – Sibiu în plin sezon turistic, începând cu 8 iulie, timp de o lună. ANAT consideră că astfel de lucrări, de altfel binevenite, ar trebui programate în extrasezon, după 1 octombrie, pentru a minimiza impactul asupra traficului şi a turiştilor.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a avertizat că închiderea circulației pe Valea Oltului va duce la „întârzieri semnificative în livrarea mărfurilor”, iar costurile mai mari cu rutele alternative vor duce la scumpiri suportate de consumatori. Transportatorii au cerut CNAIR ca restricțiile să se aplice la ore cu trafic scăzut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *