Prima pagină » BZI LIVE » Cms. Șef Vasile Dron și prof. Ana Daniela Bahrin, au dialogat în lumina reflectoarelor, despre subiecte de interes național ce vizează mediul școlar, în Studioul BZI LIVE – FOTO/VIDEO

Cms. Șef Vasile Dron și prof. Ana Daniela Bahrin, au dialogat în lumina reflectoarelor, despre subiecte de interes național ce vizează mediul școlar, în Studioul BZI LIVE – FOTO/VIDEO

13 nov. 2019, 16:40,
în BZI LIVE

Emisiune BZI LIVE de impact și interes național. Se va dialoga despre dependența și abuzul de substanțe, traficul de minori respectiv prostituția infantilă. Este vizat mediul școlar

Emisiunea BZI LIVE, de miercuri, 13 noiembrie 2019, la ora 15.00 a fost de impact și interes național. S-a dialogat despre dependența și abuzul de substanțe, traficul de minori respectiv prostituția infantilă. A fost vizat mediul școlar. În prim-plan a fost prof. Ana Daniela Bahrin, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iași. Alături de domnia sa a fost prezent și Vasile Dron, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Profesorul Bahrin, alături de autoritățile responsabile respectiv profesori, psihologi, părinți și tineri s-a implicat pe acest segment și problematica gravă a societății contemporane.

Indiferența ucide!

Proiectul, implementat de liceul Alecsandri pleacă de la pericolele TIC (tehnologia informației și comunicațiilor) și a comunicării virtuale; prostituția infantilă; traficul de copii; turism sexual cu copii; dependența și abuzul de substanțe. „Apelul nostru la acțiune și activism se concentrează în principal pe obiectivul de dezvoltare sustenabilă. În proiectul folosim entuziasmul copiilor și tinerilor pentru a cataliza activitățile și pentru a genera schimbări în școli și comunități. Aceasta reunește modalități multiple de a organiza, în special în școli, acțiuni pentru a schimba comportamentul social, a educa și a mobiliza copiii, școlile, diversele organizații și partenerii societății civile să se implice în prevenirea unora sau mai multora dintre temele asociate abuzului”, reliefează cadrul didactic de la Alecsandri.

„19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”

Tocmai săptămâna trecută, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri Iași a inițiat dezbaterea și workshopul cu tema „Indiferența ucide” în cadrul Campaniei naționale „19 zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”! Temele de dialog au fost: pericolul reprezentat de bullying și abuz în mediul școlar, dependența și abuzul de substanțe, traficul de minori și prostituția infantilă. La dezbaterea au participat cadre specializate de la Agenția Judeţeană de Prevenire a Traficului de Persoane Iași și de la Centrul Judeţean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Iași! Parteneri sunt și Federația Internațională a Comunităților din Educație sau Direcția Judeţeană de Asistență și Protecție a Copilului (DGASPC). Aceasta s-a adresat elevilor de liceu și a fost coordonata chiar de prof. Ana Daniela Bahrin. Despre toate acestea, în ediția BZI LIVE, pe o problemă cu implicaţii și efecte devastatoare asupra adolescenților din societatea contemporană. Au fost oferite exemple, soluții și tehnici de remediere sau diminuare a dependenţei și abuzului de substanțe, traficului de minori respectiv prostituția infantilă.

Apel la acțiune și activism

În final, profesorul Daniela Bahrin a arătat şi ca: „Apelul nostru la acțiune și activism se concentrează în principal pe obiectivul de dezvoltare sustenabilă care abordează violența împotriva copiilor, cu impact în diverse sfere ale societății. Cercetările în domeniul microbiologiei și psihologiei copilului arată că ”.

Care sunt beneficiarii direcți și indirecţi

În descrierea grupului ţintă, a beneficiarilor direcți și în direcți din proiect se arata că, ceidirecți sunt elevii din școli (primare, gimnaziale), licee, cluburi ale copiilor, centre de plasament, precum și cadrele didactice coordonatoare. Beneficiari indirecți sunt școlile, părinții și comunitățile locale, care vor avea copii cu o mai mare capacitate de integrare socială, mai protejați față de fenomenul distructiv al abuzului și violențelor de orice fel. Durata proiectului: se derulează în perioada noiembrie 2019, intre 1-19 NOIEMBRIE. Descrierea activităţilor – Transmiterea către inspectorate școlare/școli/DGASPC-uri, CJRAE etc. a informațiilor cu privire la proiect/campanie; – Desfășurarea de mese rotunde, work-shop-uri, întâlniri între specialiști, cadre didactice, reprezentanți ai elevilor și ai părinților, la nivel județean și regional, pentru a pregăti metodologic campania; – Înscrierea unităților școlare în proiect; – Constituirea unei baze de date cu școlile participate la proiect”, au mai arătat cei implicați în interesantă și de impact activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`