Prima pagină » Local » Cluburile de minifotbal din Iași au fost la cel mai bun nivel la competițiile naționale. Liberto și Belfoot au jucat finalele

Cluburile de minifotbal din Iași au fost la cel mai bun nivel la competițiile naționale. Liberto și Belfoot au jucat finalele

18 iul. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Cluburile de minifotbal din Iași au dat dovadă din nou că sunt printre cele mai bune din România. Acestea au ajuns în fazele finale ale competițiilor naționale

Cluburile ieșene au disputat trei finale din trei la competițiile organizate de Federația Română de Minifotbal. Forța campionatului local este cunoscută în toată țara. Nu degeaba echipa națională a României este campioană mondială și vicecampioană europeană.

Cluburile de minifotbal din Iași sunt în top

Liberto Iași s-a autodepășit în această vară și a reușit o performanță istorică. Echipa a câștigat Cupa României de la Piatra Neamț după ce a învins cu scorul de 1-0 formația Red Fighters Arad. Golul a fost semnat de către Ștefan Corneanu, fiind și cel mai bun jucător al finalei. Liberto a câștigat grupa 5 cu punctaj maxim, iar în 16-imi a eliminat echipa Ultra HD Sibiu la penaltiuri. În optimi, au trecut de Annabella Râureni cu 3-1, ca în semifinale să câștige la loviturile de departajare contra Al Ahly Galați.

Belfoot Iași este vicecampioană națională și a jucat finala în Superliga Est, pe care, din păcate, a pierdut-o contra Formare Sportivă Pescărușul cu scorul de 1-2. La Campionatul Național de la Galați, jucătorii au pierdut finala cu scorul de 1-0 contra celor de la Nova Vita Târgu Mureș. Ionuț Munteanu a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției. Pentru Belfoot, o echipă cu prestații impresionante, este cel mai bun rezultat obținut în istoria clubului.

Trăgând linie, Divizia Galactică de Bahlui a fost reprezentată la cele patru competiții naționale organizate de Federația Română de Minifotbal de către 15 echipe. Bilanțul a fost unul excelent: locul 1 în Cupa României, locul 2 la Campionatul Național, locul 2 în SuperLiga Est și șapte prezențe în optimi.

Echipa națională, printre cele mai puternice din lume

La minifotbal, românii sunt printre cei mai buni din lume, reușind în ultimii ani să obțină rezultate excepționale care ne-au clasat pe cea mai înaltă treaptă internațională. La Campionatul Mondial am câștigat cupa după o finală cu Kazahstan, iar la Campionatul European am pierdut la penaltiuri contra vecinilor noștri din Serbia. Minifotbalul a ajuns la un nivel extrem de ridicat, iar federațiile oferă și premii consistente pentru jucători la competiții. La Iași, sunt mai multe echipe de minifotbal deja consacrate și care sunt de temut în competițiile naționale. Spre deosebire de fotbalul mare, sportivii se antrenează când găsesc timp liber și totuși reușesc să facă performanță. Poate, rețeta succesului ar trebui preluată și la alte sporturi. Rămâne de văzut dacă, pe viitor, evoluțiile excelente ale naționalei vor continua.

Cluburile de minifotbal din Iași au dat dovadă din nou că sunt printre cele mai puternice din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *