Prima pagină » Titlurile zilei » Clubul Souvlaki, local celebru din centrul Iașului, este la vânzare! Patronul turc: „Am obosit. Lucrez de la 7 ani, nu ca românii, de la 20 de ani”

Clubul Souvlaki, local celebru din centrul Iașului, este la vânzare! Patronul turc: „Am obosit. Lucrez de la 7 ani, nu ca românii, de la 20 de ani”

30 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Patronul de la Club Souvlaki din centrul Iașului vinde spațiul în care a funcționat localul. Banii din tranzacție vor fi trimiși copiilor stabiliți în Suedia. Bărbatul a spus că muncește de la o vârstă fragedă și că s-a săturat să mai fie implicat în afaceri

Tranzacții imobiliare în centrul Iașului, chiar lângă sediul Universității de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa”. Localul Club Souvlaki, restaurant cu specific grecesc, este scos la vânzare de patronul turc. De fapt, afacerea nu este tranzacționată, ci doar spațiul unde a funcționat localul. Reporterii BZI au aflat că patronul cere 200.000 de euro pentru spațiul amenajat într-o zonă tranzitată de mii de studenți. Totodată, afaceristul este dispus să închirieze, dar nu cu mai puțin de 1.200 euro pe lună.

„Nu m-a afectat nicio pandemie. Nu mai vreau să lucrez. Am obosit. Lucrez de la 7 ani, nu ca românii, de la 20 de ani. Am înțeles că ar fi niște clienți, ar fi interesați cei de la Adi Center (firmă de print digital-n.r.). Eu am cumpărat aici în urmă cu doi ani. Nu vând din cauza pandemiei, nu mai vreau. Spațiul are 67 de metri pătrați și are și subsol. Sunt dispus să și închiriez”, a precizat Recep Parcaoglu, în vârstă de 52 de ani.

Banii din vânzarea spațiului vor ajunge în Suedia

Recep Parcaoglu a precizat și ce va face cu banii în momentul în care va găsi un cumpărător.

„Eu am copiii plecați în Suedia. Au terminat Medicina la Iași. Le-am promis că le voi cumpăra o casă. În Suedia chiriile sunt foarte mari. Le-am promis asta. Eu am ce îmi trebuie aici, în Iași”, a mai spus omul de afaceri.

În cursul zilei de ieri, împreună cu mai mulți muncitori, afaceristul elibera spațiul în care a funcționat localul în ultimii ani. Bărbatul nu a precizat dacă va deschide altă afacere, dar în care să nu fie implicat direct. În ultimii ani, pe lângă afacerile cu shaormerii, și-au făcut apariția și afaceri de tip coffee&go. Zilnic, se formează cozi în fața standurilor de cafea, majoritatea clienților fiind studenții facultăților din cadrul Universității. În 2019, și restaurantul Dionis King din zona Bucșinescu a fost preluat de alți afaceriști.

Beer Hub BHB se vinde cu 400.000 de euro, spațiul fiind în proprietatea unui afacerist din București

Totodată, un pub cunoscut din Iași este scos la vânzare. Este vorba despre spațiul unde a funcționat în ultimii ani localul Beer Hub BHB, de pe bd. Țuțora, nr. 2A, în zona Podu Roș. Înainte de pandemia de COVID-19, localul era plin, mai ales în momentele când erau transmise evenimente sportive. La un moment dat, localul era frecventat și de politicieni ieșeni, fani înflăcărați ai fotbalului. De la declanșarea pandemiei, afacerea nu a mai funcționat. În acest context, proprietarul spațiului s-a hotărât să vândă. Doru Ciucă, proprietarul imobilului, stabilit în București, a comunicat prețul la care este scos la vânzare: 490.000 de euro. Prețul nu este negociabil. Imobilul are o suprafață totală utilă de 400 de metri pătrați. Astfel, un metru pătrat se vinde cu puțin peste 1.000 de euro. Clădirea în care se află spațiul este situată la nici 500 de metri de Complexul Palas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *