Prima pagină » Local » Clubul Politehnica Iași a găsit un nou finanțator! Au venit banii pentru academia de juniori a echipei din Copou
Clubul Politehnica Iași a găsit un nou finanțator! Au venit banii pentru academia de juniori a echipei din Copou

Clubul Politehnica Iași a găsit un nou finanțator! Au venit banii pentru academia de juniori a echipei din Copou

09 iun. 2022, 02:00, 3 ,
Vlad Rotaru în Local

Un nou finanțator pentru clubul Politehnica Iași. Echipa fanion a Iașului va beneficia de fonduri de la Consiliul Județean pentru susținerea activității academiei de juniori a Politehnicii. Decizia a fost luată de plenul Consiliului Județean Iași, unde au fost avizate și alte finanțări pentru proiecte din domeniul sportului.

Academia de juniori a echipei Politehnica Iași va beneficia de finanțare din partea Consiliului Județean (CJ). Plenul instituției județene a avizat ieri, 8 iunie 2022, o serie de finanțări pentru domeniul sportiv, finanțări acordate în baza Legii 350/2005. Printre cele care au prins fonduri de la Consiliul Județean Iași se numără și clubul aflat în Liga a doua de fotbal, banii urmând a fi destinați formării juniorilor, după cum a fost depus proiectul.

Finanțator pentru clubul Politehnica Iași pe anul 2022.

Astfel, CJ Iași va aloca suma de 127.500 Iei către Asociația Club Sportiv Municipal Politehnica Iași, pentru susținerea proiectului privind selecționarea celor mai talentați copii din județul Iași și promovarea lor în sportul de performanță. Proiectul depus de clubul ieșean a obținut 74,28 puncte în urma evaluării. Printre proiectele depuse în domeniul sportului și care au mai beneficiat de finanțare se numără și Asociația Club Sportiv Prosperitatea, care a prins 42.120 lei pentru proiectul „Speranță pentru performanță” – 83,42 puncte în urma evaluării.

Știința Miroslava va încasa peste 113 mii lei de la CJ Iași

Printre beneficiari se mai numără și Asociația Top Team Iași, care va beneficia de 70.455 lei pentru proiectul „Taekwon-Do în Iași și în lume” și care a obținut 73 puncte în urma evaluării. De asemenea, a mai prins finanțare și Clubul Sportiv Știința Miroslava, care va beneficia de 113.470 lei pentru proiectul „Fotbal ca altădată”, proiect care a obținut 90,85 puncte în urma evaluării. Alți 29.700 lei vor ajunge la Asociația Fotbal club Municipal Sportiv Steaua Magica Iași pentru proiectul „Pokemon 2011”, domeniul sportul de masă, care a obținut 65,42 puncte în urma evaluării.

Noi proiecte sociale avizate de CJ Iași

Pe lângă proiectele sportive, CJ Iași a acordat finanțări la Legea 350/2005 și pentru proiectele sociale și cele educaționale.

„Finanțarea proiectelor sportive inițiate de către structurile sportive de drept privat și asociațiile pe ramura de sport județene, din cadrul programelor sportive de utilitate publică, se efectuează prin finanțare nerambursabilă, exclusiv în baza selecției publice de proiecte, în limita fondurilor alocate programelor aprobate anual în buget, cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de finanțare nerambursabilă, respectiv: libera concurență, eficacitatea utilizării fondurilor publice, transparența, tratamentul egal, excluderea cumulului, neretroactivitatea, cofinanțarea”, se arată în decizia CJ Iași.

Un nou antrenor la Politehnica Iași

Recent, clubul Politehnica Iași a numit un nou antrenor. Astfel, fostul jucător al echipei Dinamo București, Claudiu Niculescu, a devenit noul tehnician al echipei din Copou.

„Am venit ca să facem performanță. Primul obiectiv va fi calificarea în play-off, apoi vom evalua situația și vom vedea ce vom face mai departe. Lucrăm foarte mult, urmărim jucătorii, trebuie să ne întărim și vom aduce jucători care vor ajuta acest club să-și întărească obiectivele”, a transmis Claudiu Niculescu.

Consiliul Județean poate fi considerat noul finanțator al clubului Politehnica Iași prin banii alocați la academia de juniori.

Comentarii
  • Când cumpără jucători plătesc din banul public, când vând jucători încasează acționarul. Asta da afacere.

  • A început campania electorală, se bagă bani la greu în fotbal. În 2024 campionatul se termină după alegerile locale de aceea vor să promoveze Iașul în 2023 ca să ia voturi. Și-au dat mâna penalii Chirica și Alexe să pompeze bani dar vor lua țeapă, vor primi condamnările înainte de alegeri!

  • vând tablă

    ”Politehnica a găsit un nou finanțator”, de parcă ar fi venit Elon Musk sau Bill Gates, când colo finanțatorul este tablagiul de Alexe, șpăgarul din Consiliul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`