Prima pagină » Titlurile zilei » Clubul „Nish feat. Nuba” din Iași va fi închis! Dezvoltatorul Florin Onofrei pregătește un proiect imobiliar pe terenul din zona Ciric – FOTO

Clubul „Nish feat. Nuba” din Iași va fi închis! Dezvoltatorul Florin Onofrei pregătește un proiect imobiliar pe terenul din zona Ciric – FOTO

02 iun. 2022, 02:00, 7 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Afaceristul Florin Onofrei vrea să construiască pe amplasamentul unde funcționează clubul „Nish feat. Nuba”. Conform unui Plan Urbanistic Zonal, urmează să fie construită o clădire cu 3 etaje

Dezvoltatorul imobiliar Florin Onofrei pregătește o investiție majoră în zona de agrement Ciric, din municipiul Iași. În zona menționată, afaceristul deține două parcele cu o suprafață totală de 5.134 metri pătrați. Pe aproape 4.000 metri pătrați a fost amenajat clubul „Nish feat. Nuba”, clădirea și terenul fiind închiriate de la dezvoltator. În acest context, clubul ar urma să fie închis, după ce Florin Onofrei va primi autorizația de construire pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar. Pe data 24.04.2020, afaceristul a primit avizul de oportunitate pentru construirea unui număr de două clădiri ce vor avea funcțiunea de restaurante și spații de cazare de tip hotelier. Acum, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este propus să intre pe ordinea de zi a unei ședințe viitoare de Consiliul Local, etapă premergătoare celei de autorizare. Contactat telefonic, Florin Onofrei a explicat că după obținerea avizului emis de Consiliu Local va ști cu exactitate care va fi nivelul investiției.

„Acolo este închiriat de cluburi. Deocamdată aștept să treacă PUZ-ul. Acum nu am o idee exactă”, a precizat Florin Onofrei.

Reprezentanții clubului nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere. În pădurea de la Ciric a anunțat investiții și patronul sălilor Body Line.

Clubul „Nish feat. Nuba” din Iași va fi închis și va face loc unei clădiri cu 3 etaje

Conform PUZ, în locul clubului ar urma să fie construită o clădire cu regimul de înălțime S/D+P+3E+M. Indicatorii urbanistici prevăd un procent de ocupare a terenului de 40 la sută, coeficient de utilizare a terenului 2,5 și spații verzi pe o suprafață de minimum 25 la sută din proprietate. A doua clădire, cu aceiași indicatori, va fi construită pe a doua parcelă de aproape 1.000 metri pătrați, situată la nici 100 de metri de clubul „Nish feat. Nuba”.

„Lucrarea urmărește realizarea unei compoziții coerente din punct de vedere urbanistic și configurarea unei estetici a ansamblului compozițional în zona studiată. Intenția beneficiarului este de a realiza un Plan Urbanistic Zonal care să stabilească regulamente și indicatori urbanistici, în vederea construirii de restaurante și cazare de tip hotelier cu facilități pentru conferințe si reuniuni de afaceri, științifice cu utilitățile necesare funcționării armonioase a obiectivului”, se arată în documentația PUZ.

În zona de agrement Ciric este anunțată o investiție ce constă în construirea unei săli de nunți.

Florin Onofrei vrea bloc cu 23 de etaje

Dezvoltatorul Florin Onofrei mai deține o suprafață de teren de 8.403 metri pătrați identificată pe Calea Chișinăului, nr.17. Aici se află și clădirea Sinta deținută de afacerist. În 2019 a inițiat un PUZ pentru construirea unui bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime 2S+P+2M+23E+Eth. Conform documentației, accesul auto se va realiza dinspre bulevardul Primăverii și dinspre Calea Chișinăului. Procentul de ocupare a terenului este de 65 la sută. În ceea ce privește spatiile verzi, a fost alocat un procent de 10 la suta din suprafața totală a terenului. Deocamdată, proiectul nu a fost avizat. Florin Onofrei este prezent în anturajul lui Andrei Panaitescu, patronul hotelului Ramada, dar și a lui Constantin Rădeanu, patronul restaurantului „La Castel”. Este și cumnatul lui Constantin Gugeanu, patronul restaurantului „Ospățul Zeilor”.

Clubul „Nish feat. Nuba” din Iași va fi închis, dar totul depinde de procesul de autorizare a proiectului imobiliar.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • iesean care așteaptă alegerile

    Asta mai lipsea, blocuri în pădurea Ciric, nu e destul cât s-a construit pe malul lacului.Halal Consiliu Local, numai corupți acolo, fiecare face ce vrea în orașul ăsta.

  • blocul e pe calea chisinaului…..

  • Cat capac isi ia primarul Chirica la schema asta ?
    Cat capac iau consilierii locali la treaba asta ?
    Incep sa am dubii legat de USR Plus.
    Ei sunt mereu anti tunurile lui Chirica.

  • De ce nu spuneti ca pe linga mafiotii de Panaitescu si Radeanu, acest interlop obscur, mic si arogant este finul lui Ionel Damian, seful inspectiei fiscale pe Moldova. In spatele acestor proiecte se afla capul lui Damina dar si relatiile acestuia cu penalul Alexe!!!

  • Ieseanule, ce nu ți-e clar? Onofrei vrea să construiască clădiri de 3E+M pe cele două parcele de 4000 mp și 5134 mp pe care le deține la Ciric. Nu-i prima încercare a unor dezvoltatori de a construi clădiri în pădurea Ciric. E o chestiune de timp, de șpăgi, de felul cum ”se învârt rotițele” în instituțiile locale. Liber la dezastru, o să ne trezim cu blocuri în grădina botanică, de aceea nu avem un plan urbanistic general. La gunoi cu Chirica!

  • Vezi ca Onofrei e vanator braconier, poate te impusca….si Damian, nasul sau e om puternic la fisc. Daca ai firma poate te trezesti cu controale!!!

  • Orice Nas îsi are Nasul! Damian ar trebuie sa fie mai atent, s-a increzut prea mult in oameni si unii l-au filmat si chiar inregistrat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024